Reklama

Reklama

Animal Liberation 2 - The Sequel

všetky plagáty
Dokumentárny / Krátkometrážny
Veľká Británia, 1995, 24 min

Obsahy(1)

Dokument bol vyrobený rôznymi dobrovoľníkmi na doplnenie prvého dielu Animal Liberation - The Movie (1993). Jeho cieľom je ukázať, ako sa hnutie za oslobodenie zvierat vyvíjalo v 90. rokoch 20. storočia. Každý rok sú desiatky miliárd zvierat týraných a zabíjaných v pokusných laboratóriách, chovných farmách, veľkochovoch, bitúnkoch, alebo pri lovoch, pytliactve, či rybárstve. Mnohí ľudia sú ochotní prekročiť zákon pri ochrane týchto zvierat, stovky z nich bolo uväznených. Formou priamej akcie zachránili mnoho tisícov zvierat, zatvorili viacero pokusných laboratórií a podobných zariadení. Tento informatívny dokument vysvetľuje dôvody existencie tejto formy ochrany zvierat. (whack)

(viac)

Recenzie (3)

whack 

všetky recenzie používateľa

Zábery z niekoľkých živších protestov a akcií, pri ktorých boli aktivistami z Animal Liberation Front (ALF) zachránené najmä kone, psy a norky z pokusných zariadení, kožušinových fariem a veľkochovov, s pohotovým vysvetľujúcim komentárom rozprávačky. Nie je tam čo nepochopiť, páči sa mi tento jednoduchý, no výstižný spôsob podania informácií, ako aj celý obsah. ()

Reklama

Khalesi 

všetky recenzie používateľa

Nejaké úspechy a pár akcií ALF. Kiežby ich bolo viac. V dokumente je vidieť aj následky zlého zaobchádzania a vivisekčných praktík, ale aj to, že sa niektoré-šťastnejšie zvieratá dokázali znova vrátiť k životu, ktorý im je prirodzený a snáď aj šťastne dožili. Díky ALF! ()

Reklama

Reklama