Reklama

Reklama

James Bond: Špión, ktorý ma miloval

  • Československo Agent, ktorý ma miloval (viac)
Ukážka z filmu 2

Obsahy(1)

V hlbinách oceánov zmizli dve atómové ponorky. Z dôkazov vyplýva, že od prísne utajenej dráhy ich vyklonilo tepelne navádzané zariadenie. James Bond (Roger Moore) sa tentokrát musí spojiť s krásnou ruskou agentkou Anjou (Barbara Bach), pretože ako sa zdá, za celým incidentom stojí Karl Stromberg. Ten má v pláne odpáliť jadrové hlavice na Moskvu a New York v úmysle vyprovokovať tretiu svetovú vojnu a následnej ovládnuť svet zo svojho podmorského impéria Atlantis… (RTVS)

(viac)

Videá (3)

Ukážka z filmu 2

Recenzie (380)

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Možná nejlepší Mooreův Bond. A věřte, že vím o čem mluvím. A na rovinu řečeno, ze všech Mooreových partnerek je Barbara Bachová asi nejhezčí, to víte, diktát doby byl zvrácený, ale zrovna tahle dáma je koukatelná:) Stěžejní body "příběhu" - "tanker" pojímající do svých útrob jaderné ponorky, podmořské město u Sardinie, bílý Lotus měnící se v ponorku, padouch Jaws (česky pojmenovaný jak jinak než Čelisti, to na některých videokazetách, v televizi pak Zub, jedno lepší než druhé:)) perfektně hraný obrem Richardem Kielem a důvod proč tam vůbec Barbara Bachová hraje ruskou špiónku (major Anya Amasova, krycí jméno Trojité X - po tomhle zjištění už vám Vin Diesel nepřijde jako takový tvrďák:)) - perestrojka a další nezapomenutelný výstup generála Gogola, šéfa KGB;) Přidejte si k tomu velmi vydařenou hudbu a máte osmdesátku jako když vyšije. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Plusy: tempo, napätie, všetky scény spolu držia ako majú, hláškujúci Roger Moore, Anja (jedna z najlepších Bondgirls), perfektná romantická zápletka, perlivé dialógy medzi Jamesom a Anjou, KGB, podmorské sídlo záporáka, hajzel so železnými zubami, vychytávky Q, lyžovačka, krmenie rybičiek; Zápory: občasná iritujúca disco hudba, nie práve najBondovskejšia úvodná skladba, slabšia posledná polhodinka. Jedna z najlepších Bondoviek. ()

Reklama

klerik 

všetky recenzie používateľa

Naivná a zábavná bondovka. Scenár je možno trochu pozliepaný a snaží sa hlavne ukázať čo najviac lokácii, ale malo to fajn "prázdninovú" atmosféru. Výzorovo bol pre mňa Moore vždy ten najlepší Bond a tu to len potvrďuje - akciu a odľahčenie vie skvelo skĺbiť. Zubatý zabijak je nezabudnuteľný... Barbara Bach je moja bľúbená bondgirl... ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

#10 - Ak sa mi v niektorej z predchádzajúcich bondoviek nápad so sci-fi, či vodnou myšlienkou nepozdával, tak tu je to celkom naopak. Do popredia sa konečne dostávajú typické bond-hračky, ktorými potom vo vhodných chvíľach likviduje nepriateľov, hlavným nepriateľom je šialenec, ktorý sa chystá zničiť mocnosti, no tým hlavným je jeho zverenec, hnusný zabiják zvaný 'Čeľuste', ktorý bol opäť jednotkou, čo sa týka vybratia záporáka a na ktorom vlastne aj filmy stavajú. Samozrejme sa to dalo skrátiť a aj ubrať trošku agentovho sarkazmu, ktorého bolo až príliš a v niektorých momentoch ma rušil. 70%. ()

Willy Kufalt 

všetky recenzie používateľa

Taková hodně drahá, výpravná špionážní jízda říznutá spoustou akce, dobrodružství, romantiky, kapkou sci-fi a občas i trochu komedie/ parodie... nezní to atraktivně a velkolepě? Do jisté míry zní, ale nemohu si pomoct, mě osobně tenhle spektákl s výjimkou několika málo scén z první poloviny vůbec nebavil. Na můj vkus to bylo celé až přehnaně akční, až příliš často to probíhalo ve znamení spousty nekonečných výbuchů, honiček, soubojů, v přepálené dvouhodinové délce. Snad i vzhledem k tomu, že všichni předem u Agenta 007 předem víme, jak to vše dopadne a kdo tu bez jediné újmy ve finále přežije, na mě tu nijak výrazně nefungovalo napětí. Škoda, že se tvůrci nerozhodli pro řádnou parodii, scény s ozubeným predátorem Jawsem, které do tohoto žánru (ať už záměrně nebo možná i trochu nechtěně) spadají, patřily k tomu úplně nejzábavnějšímu. Ty si asi z Agenta, který mě miloval hodně budu pamatovat, zdařilý byl třeba i úvodní seskok na lyžích s padákem, ale vcelku jsem se u toho cítil jako u již časem prošlé a vyčpělé žánrovky, kde sice z času na čas přijde velmi povedená scéna, ale na tu si vždy musíme dlouho počkat, přičemž pokaždé to čekání bylo jen delší a delší... Ještě mě celkem pobavilo pár ironických hlášek ze strany Rogera Moora coby Bonda a Barbara Bach má v sobě jistý půvab, ale celkově ani v případě herců nemohu říct, že by mě dokázali zaujmout nějak nadprůměrně. Podíval jsem se na tento film na základě milého doporučení, ale je mi líto, moje krevní skupina to rozhodně nebyla. [45%] ()

Galéria (176)

Zaujímavosti (51)

  • Úvodní honička se natáčela v Alpách a následný skok v Kanadě. (Zeebonk)
  • Richard Kiel mohl mít kovové zuby v ústech kvůli nepohodlnosti souvisle jen 35 vteřin. (ČSFD)
  • Natáčelo se od 31. srpna 1976 do 26. ledna 1977 v Anglii, Itálii, Egyptě, Švýcarsku, Kanadě a na Bahamách. (Varan)

Súvisiace novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (viac)

Reklama

Reklama