Reklama

Reklama

Projekt X sleduje tři zdánlivě nenápadné studenty 4. ročníku, kteří se snaží zviditelnit před svým odchodem z vysoké školy. Jejich myšlenka byla zcela nevinná – uspořádat večírek, na který nikdy nikdo nezapomene. Ale na to, co je čekalo, nebyl připraven nikdo. Zprávy se šíří rychle, sny jsou v troskách, pověst poskvrněna a na konci všeho se zrodí legendy. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (867)

Flego odpad!

všetky recenzie používateľa

Traja kamoši usporiadajú party pre priateľov a tá sa zvrhne v niečo neopakovateľné. Aj tvorcom tohto skvostu sa všetko vymklo z rúk ( zámer prekonať všetky akceptovateľné pravidlá im rozhodne vyšiel ) a natočili bezbrehú teen hovadinu bez zmyslu, prerušovanú klipovými zábermi na baviacu sa mládež za účasti techno hudby. Pravdou je, že snímok debutujúceho Nima Nourizadeha sa nedá s ničím porovnať, toto je jednoducho najväčší ašpirant na najhlúpejší film desaťročia. A nepomohla mu ani jediná scéna, ktorá ako-tak stojí za zmienku ( prvá návšteva polície ) a ani pekné baby. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Absolútne nechápem ako táto zbytočnosť môže mať tak vysoké hodnotenie. Čo už len môže byť zábavné na jednej megaožran párty? Ešte zo začiatku, kým sa pripravovala oslava a pár filmových minút samotnej oslavy sa celkom dalo, ale potom ako minúty pribúdali a v podstate sa nedialo nič nové, iba sem-tam niekto niečo zdemoloval, tak to skĺzlo do obrovskej nudy a modlenia, kedy už to utrpenie skončí a všetci pôjdu domov. Škoda času, dve hviezdy dávam za začiatok a tomu trpaslíkovi čo každého kopal do gulí. ()

Reklama

Havenohome 

všetky recenzie používateľa

Je to vlastne klasický naratívny film s konvenčnou trojicou pubertálnych looserov, ktorí sa snažia zbaviť svojho nelichotivého statusu. Dramatický oblúk hlavného hrdinu sa nijako nelíši od iných klasických teensploatation. Čím však snímok vybočuje z rady je nekonvečný "dokumentaristický" koncept a jeho ideologická podvratnosť. Nápodoba found-footage filmov nie je síce dokonalá (najviac ruší užitie nediegetickej hudby), napriek tomu dokáže ošúchaný námet podať veľmi sviežo. Project X navyše oproti iným filmom zo strednej školy pôsobí miestami veľmi otvorene. Teenageri sú tu zobrazení bez akejkoľvek romantizácie ako stádo nadržaných šialených orangutanov, a film musí zákonite urážať každého slušného človeka (to je tá podvratnosť). Zamrzí len koniec, ktorý si musí splniť povinnosť ustanovenia heterosexuálneho páru. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Tak toto je totálny bordel, ktorý sa len tak nevidí. Projekt X pod producentským dohľadom Todda Philipsa dopadol presne tak ako sme chceli. Ano, ja viem, film nemá v podstate ani žiadny príbeh, ale skrátka tie postavy a spôsob (kamera) ako to je prezentované divákovi vás dostane (pokiaľ máte radi štýl ala Hangover). Hlášky sú teda fakt super, takto som sa už dlho nepobavil. Začiatok filmu je fakt skvelý a prekvapilo ma ako rýchlo som sa doňho dostal. To bude ale asi tým, že ten film sa nerozbieha. Projekt X už začína rozbehnutý a postupne pridáva na tempe. Je to jednoduché a detinské, ale pre mňa perfektné zrežírované a s tou správnou partou po vašej pravici a lavici sa budete perfektne baviť. 75% - 4* ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Projekt X je důvodem, pro by se měla najít věková hranice, nad kterou je sledování podobných filmů nevhodné. Její přesnou výši nejsem schopen určit, ale vím zcela jistě, že jsem ji před několika desetiletími překročil. Ale jsem pozitivní člověk, takže když jsem se nebavil, tak jsem alespoň hledal a našel poučení. Až se mé děti přiblíží hranici zletilosti, tak si zvednu pojistku na barák, připojístím si káru proti utopení a při každém odchodu z domu zaktivuji nástražný výbušný systém kolem domu. Mně se zkrátka po zahradě 2000 lidí, pyroman ani liliput producírovat nebude, ale kdyby mi Metallica zahrála do rytmu k sexu se slečnou podle mého výběru, tak bych možná udělal výjimku. Ale v devět ráno, ať jste všichni v posteli! ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (36)

  • Natáčanie prebiehalo v oblasti patriacej spoločnosti Warner vytvorenej pre filmové účely. Dôvodom bolo, že natáčanie v skutočnom susedstve by bolo náročné, a hlavne pre obyvateľov neprijateľné. (Greenpeacak)
  • Drsný chlapík, který Thomasovi (Thomas Mann) rapuje k narozeninám, je skutečně rapper a také herec Simon Rex (jako rapper známý pod jménem Dirt Nasty). (veronika.weu)
  • Aby vyzeralo priateľstvo hlavných hrdinov uveriteľne, tvorcovia ich poslali na víkend do Disneylandu v Kalifornii. (Greenpeacak)

Súvisiace novinky

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (viac)

Pokračování, pokračování, pokračování

Pokračování, pokračování, pokračování

10.03.2012

Americká kina se po zimní mizérii konečně teší solidní návštěvnosti. Hned několik filmů si vedlo tak dobře, že studia okamžitě nařídila pokračování. Především se daří Cestě na tajuplný ostrov 2,… (viac)

Reklama

Reklama