Reklama

Reklama

Projekt X sleduje tři zdánlivě nenápadné studenty 4. ročníku, kteří se snaží zviditelnit před svým odchodem z vysoké školy. Jejich myšlenka byla zcela nevinná – uspořádat večírek, na který nikdy nikdo nezapomene. Ale na to, co je čekalo, nebyl připraven nikdo. Zprávy se šíří rychle, sny jsou v troskách, pověst poskvrněna a na konci všeho se zrodí legendy. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (867)

IQ Tiqe 

všetky recenzie používateľa

O ničem. Koho zajímá nějaká mega akce, kde se všichni ožerou, všechno zkurví a pointa ani katarze neexistuje? Když dělá úchylárny Stiffler, je to prdel, tady je to trapný. Jediný, co mě zajímalo, bylo jak se to vyvine s tou sympatickou blonckou. Jediný vtipný okamžik byl tátův dotaz "Kolik tu bylo lidí?" Jako dokument to mohlo být zajmavý. # příběh 3 | hudba 4 | humor 1 | akce 4 | napětí 1 | pustil bych si znovu 2 ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

|| Scenár: Matt Drake, Michael Bacall | Hudba: Snoop Dog (main theme) | Produkcia: Todd Philips | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: Silver Pictures, Green Hat Films | Rozpočet: 12 miliónov $ | Tržby: 100,900,000 $ || Zo začiatku šedý, schematicko vyzerajúci Projekt sa postupne premení v poriadnu X záležitosť. Jednak zábavné kôli sebareflexnej temnej minulosti, a hlavne kôli epickému vyvrcholeniu, ktorý vôbec nebol prehnaný, skôr žiadaný. Preto nie za 5, a samozrejme aj preto, že predsa len je to len videoklip o chlastačke, ktorá sa vymkne z rúk. Flame thrower 4 ever! :D ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Gradácia funguje na jedničku a práve zábery domácej kamery dodávajú šmrnc. Prítomnosť kameramana v deji navyše pôsobí nútene len v niekoľkých málo scénach. Herci sú aj pri debilite svojich postáv "v pohode" a všetko odsýpa bez zásadných zakopnutí. Naviac je svojím spôsobom sympatické, že príbeh nenesie absolútne žiadne posolstvo a hovorí len: "Choďte do toho, keď to stojí za to." V dnešnej hyperkorektnej dobe to môžeme považovať za odvahu. Potom sú tu ale prvky zakorenené už v samotnom námete, napríklad že sledovať partiu sedemnásťročných amerických blbečkov demolujúcich susedstvo skrátka nie je úplne synonymom k "film, ktorý stojí za to vidieť". Hrdinovia, aj keď ich hrajú sympatickí a veľmi prirodzení herci sú idioti na facku a vôbec je to celé také hlúpe a "nízke". Sú to v podstate neopodstatnené poznámky, pretože Project X skrátka nemohol byť iný a vytýkať mu podobné pravdy môže právom vyvolať otázku: "Prečo si sa na to teda pozeral?" Takže áno, uznávam, že pre svoje cieľové publikum môže ísť o celkom pochopiteľnú voľbu, ale na druhú stranu sa patrí podotknúť, že pravdepodobnosť, že do neho patríte, nie je veľká. ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Hmm, uvažujem ako Project X vlastne hodnotiť. Najviac ma ale zarážajú komentáre, ktoré film odsudzujú len kvôli tomu, že "takáto party absolútne neodráža realitu". No a, to snáď vadí? Hangoover tak isto nie je zrovna príkladom autentickej "pařby", treba to skrátka brať trochu s nadsádzkou. Keby bolo zúčastených desať ľudí, všetci by v norme popíjali pri stole (ako to už býva), niekto by si zahúlil (ako to už býva), poskákalo by sa do bázena (ako to už býva) a prípadne zopár odvážnych jedincov vyzlieklo svoje šaty (ako to už býva), prišiel by vám snímok o niečo lepší, len preto, že by viac menej odrážal skutočné zábavy? Nemyslím si. Ale je samozrejmé, že mnohí z nás by na takejto mega-párty chceli byť..a práve o to ide! ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Projekt X je důvodem, pro by se měla najít věková hranice, nad kterou je sledování podobných filmů nevhodné. Její přesnou výši nejsem schopen určit, ale vím zcela jistě, že jsem ji před několika desetiletími překročil. Ale jsem pozitivní člověk, takže když jsem se nebavil, tak jsem alespoň hledal a našel poučení. Až se mé děti přiblíží hranici zletilosti, tak si zvednu pojistku na barák, připojístím si káru proti utopení a při každém odchodu z domu zaktivuji nástražný výbušný systém kolem domu. Mně se zkrátka po zahradě 2000 lidí, pyroman ani liliput producírovat nebude, ale kdyby mi Metallica zahrála do rytmu k sexu se slečnou podle mého výběru, tak bych možná udělal výjimku. Ale v devět ráno, ať jste všichni v posteli! ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (36)

  • Natáčanie začalo 14. júna 2010 v Los Angeles a prebiehalo v časoch od 17:00 do 5:00 počas 25 nocí. Scény, ktoré sa odohrávali na vysokej škole, boli natočené na Palisades High School. (Greenpeacak)
  • Natáčanie jednotlivých scén prebiehalo chronologicky. (Greenpeacak)

Súvisiace novinky

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (viac)

Pokračování, pokračování, pokračování

Pokračování, pokračování, pokračování

10.03.2012

Americká kina se po zimní mizérii konečně teší solidní návštěvnosti. Hned několik filmů si vedlo tak dobře, že studia okamžitě nařídila pokračování. Především se daří Cestě na tajuplný ostrov 2,… (viac)

Reklama

Reklama