Reklama

Reklama

Žena se nastěhuje k výstřednímu zoologovi, aby mu pomáhala s výzkumem. Když ale vědec zmizí, jeho opice začnou být pěkně agresivní. (Netflix)

Recenzie (28)

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

Na filmy z ranku Animal Attack moc nejsem. Film mi byl ale doporučen uživatelem HorrFi tak jsem ho prubl. Líbilo se mi, že je film celkem originální a místy nabídne i nějaký to napětí. Též si cením, že jde o živý opice a né o animaci jak tomu bývá zvykem u novodobějších filmů z tohohle ranku. Na druhou stranu nejde o film, kterej by mě bavil natolik abych mu mohl dát víc jak 3 hvězdy. Na můj kus to bylo zbytečně dlouhý. Určitě bych to o pár minut zkrátil. Každopádně si tvůrci zaslouží můj respekt. Točit s lidmi je jedna věc. Se zvířaty to musí být mnohem těžší a to ikdyž jsou vycvičený. I přesto, že mi film až tak nesedl jsem rád, že jsem ho viděl. Takže dikec HorrFi. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Tak toto mam rad - rozburene more, hned vedla zamok ci kastiel ci co to bolo, film sa odohrava v UK, takze nechybaju ani ich dedinky. no a do toho pokusy na opici, ktore sa ale vymknu kontrole. Elizabeth Shue bola vyborna, Terence Stamp /Teorema/ mi tu nic nehovoril. No a zase LiVentura nesklamal, ten asi neda dohromady ucelene suvetia, ktore logicky na seba nadvazuju a davaju uceleny smysel. Ako vzdy ostal len pri slaboduchom : "Po Čelistech a Cujovi nejlepší "zvířecí horror"... zatraceně úderné dílko, kde si nemůžete být jisti, odkud na vás opička vyskočí. :-) ". Takto aspon viem, koho si dlhodobo nedam do oblubenych : 64 % ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Hoci rád píšem poviedky s vraždiacimi zvieratami a hoci rád pozerám filmy s vraždiacimi zvieratami, o existencii Linka som sa dozvedel až vďaka Eraserhead666 v roku 2017. S nadšením som si ho zohnal a i keď nejde o nič vyložene nadpriemerné, rozhodne to nie je žiadne béčko a som veľmi rád, že som to videl. Starodávny zámok pri večne rozbúrenom mori, spenené vlny, škrekot čajok, okolo lesy a malebné anglické dedinky a po vidieku behajúce svorky útočných psov, to všetko sú ingrediencie, z ktorých režisér vytvoril kus skvelej atmosféry. A evidentne si povedal, že keď už platí opice a cvičiteľov, tak dá primátom skutočne poriadne veľký priestor. A dal. Opica kam len pozrieš. S ľudskými postavami je to bohužiaľ už o poznanie horšie – Elisabeth Shue ešte ako tak fajn a Terence Stamp diabolský, ale z prvej sa čoskoro stane tradičná hororová dievčenská potenciálna obeť a Stamp je len z úvodu a potom zmizne. Troška tomu ubližuje aj scenár, ktorý ukazuje opice miestami s až prehnane vysokou inteligenciou (profesor s nimi síce robil experimenty, ale nezachytil som jediný, ktorý by vysvetľoval zničenie napr. telefónneho spojenia). Samostatnú kapitolu tvorí psychedelická hudba Jerryho Goldsmitha, ktorá je absolútne WTF a absurdne obskúrnym spôsobom úžasná (zároveň však bohužiaľ zľahčovala krvavé scény). ()

Ten Druhy 

všetky recenzie používateľa

Profesor antropológie so študentkou zoologie v odľahlom vidieckom sídle robia experimenty na opiciach, hľadajú chýbajúci článok v evolúcii ľudstva. Nie, neiskrí to medzi nimi, o Jane má väčší záujem opičiak Link, ktorý ju sleduje pri kúpaní. Výkon mladučkej Elisabeth Shue v úlohe šikovnej študentky a jej súhra so zvieratami dopadla na výbornú. Tie opice majú skrátka herecký talent, najmä Link to hrá ako A. Hopkins. V tomto mrazivom trileri skríženom s atmosferickým animal hororom nie je núdza o napätie, ani o vtipné okamihy. Film je natočený za menej peňazí, ale dôstojne. Soundtrack zvýrazňuje príbeh a myšlienku. Zvieratá môžu byť akokoľvek skrotené, pre človeka stále predstavujú určitú hrozbu. ()

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Určite pozoruhodný kúsok, ktorý je z polovice animal hororom z polovice mrazivým thrillerom so stupňujúcim sa napätím a postupne hustnúcou atmosférou, to všetko za tradične pôsobivého hudobného doprovodu Jerryho Goldsmitha. Orangutan Link je vážne úžasný a je radosť sledovať jeho takmer ľudskú mimiku, výrazy a gestikuláciu. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené