Reklama

Reklama

Keď Jay (Jay Baruchel) odcestuje do Los Angeles navštíviť najlepšieho kamaráta Setha (Seth Rogen), nič nenasvedčuje tomu, že ich práve čaká najväčšie dobrodružstvo ich života. Hoci návrh ísť sa večer zabaviť na jeden z vykričaných večierkov v dome hollywoodskeho búrliváka Jamesa Franca (James Franco) je v podstate istým prísľubom toho, že to všetci prítomní (čo v preklade znamená najväčšia koncentrácia celebrít na centimeter štvorcový) poriadne roztočia! Teda, až na taký malý, malilinký detail... Že túto párty nečakane preruší nefalšovaný koniec sveta! No, veď to poznáte – zemetrasenia, monštrá, démoni, kanibali a podobná apokalyptická háveď... (TV Markíza)

(viac)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (960)

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Prohláškovaná, nejméně z poloviny improvizovaná reklama na Bibli a MilkyWay. Luxusní podzápletky a camea, které nemají obdoby. Rihanna shoří v plamenech pekelných, Michael Cera poprvé za svůj život nezklamal, Hermiona má sekyru a Tatum letos znovu boduje. Z hlavní party pak válí všichni, ale nejvíc jsem fandil Francovi. Chechtal jsem se často a hodně. Přeju jim to pokračování Travičky zelené. ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Egocentrizmus druhoradých (pre dobro veci povedzme, že relatívne) hollywoodskych hviezd dosiahol úrovne, keď sa rozhodli natočiť komédiu apokalyptických rozmerov o svojej vlastnej výstrednosti a skazenosti. Prekvapivo vzhľadom na námet i jeho typické, jemne fekálne-humorné uchopenie je This Is The End nad očakávania uvedomelou a sebaironickou fraškou s pomerne inteligentným zámerom, ktorá svojim hrdinom a ich reálnym predobrazom neodpustí nič. Stínanie hláv satanským démonom tak funguje i v prenesenom význame (a hlášky ako "Sethe, všichni vědí, že ses zaprodal." predávajú smutnú pravdu vo vtipnom balení) a skutočne ani nitka nezostane suchá. Popkultúrne čerpanie a odkazovanie na skutočné vzťahy a životy hercov, ich filmové role atď. je funkčné, ale neobmedzuje sa len na to, keďže sa Rogen a Goldberg odvažujú ísť ešte kúsok ďalej a vydarene parodujú i mnohé iné, známe až kultové americké filmy (zatiaľ čo scéna, keď je Craig Robinson poslaný na lane pre vodu je priamou citáciou takmer totožnej scény z Darabontovej adaptácie Kingovej Hmly - ktorú mimochodom považujem za skutočne kvalitnú a vydarenú záležitosť - a epizódka The Exorcism of Jonah Hill priamo odkazuje názvom, nadrozmerná skulptúra mužského prirodzenia vo Francovej vile zasa pripomenie totožný filmový artefakt z Kubrickovho Mechanického pomaranča). I keď sa teda vo výsledku pár slabším až trápnym momentom nevyhne, jeho, i keď trochu povrchná a čisto účelová, ostrá sebairónia srší vypointovaným humorom a gagmi. Samozrejme, Franco, sladký Hill a McBride v nehoniacich momentoch sú najlepší. Pristupoval som k tomuto kúsku obozretne a nakoniec sa predsa len relatívne vydaril a nestál len na koncentrácii fackujúcich hviezd. Ešte trochu viac uvedomenia a bolo by to možno aj na slabšie 4*. Ale nereptám, je to predsa produkt mj. pre mladé americké publikum. 70% ()

Reklama

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Určeno hlavně fanatickým obdivovatelům zúčastněných komiků. Mám jejich filmy hodně rád, ale tohle prostě až zas taková prča nebyla. Navíc jsou tam všichni kromě Jaye Baruchela meganesympatický kreténi. Sice záměrně, ale to je mi jako divákovi u rekta. Najdou se tam vtipné momenty, ale na to jak je to dlouhý je jich poskrovnu a obvyklej dobráckej pocit upřímný komedie ze života mi tady totálně chyběl. Fakt vtipná mi přišla rozprava jestli nanebebrací fail Jamese Franca byl kvůli učebnicové malichernosti, nebo hněvu, nebo co to vlastně bylo za hřích :) ()

LIVINGDEAD 

všetky recenzie používateľa

Už se mi zvedá kufr, když každá nová americká komedie začíná fetem, trávou, chlastem a mejdanem. Když zapomenu na prvních hnusných oplzlých 20 minut, tak pak jsem se teprve začal bavit. Akce, vtip a skvělé holywoodské katastrofické efekty (SYFY a THE ASYLUM by si měly vzít příklad, jak natočit katastrofický film). ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Sice me to uplne nerozsekalo, ale narez to je. Particka vice ci mene provarenejch xichtu ze vsemoznejch zhuleneckejch a vymastenejch komedii se vetsinu casu vali v baraku, nikdo vylozene nevycniva, i kdyz je patrny, ze ten hlavni tu je Rogen. No a delaj si prdel ze vseho moznyho, prevazne ze svejch filmu. Sice je trochu divny, kdyz se parta kamosu oslovuje jmenem i prijmenim, asi aby nekdo nezustal na pochybach, kdo je jakej herec, ale neni to nic, co by clovek neprekous. Uz tohle by stacilo na slusnou komedii, protoze pro nejaky to fuck nebo ne zrovna korektni narazku se nejde daleko a spousta vtipu je fakt skvela. Ale do toho tu je jeste ta Apokalypsa, bal jsem se, aby neslo jen o nejakej zhuleneckej sen, coz nastesti nejde, takze jsem se zaverem nadmiru spokojenej. Navic triky jsou skvely, teda krome ohnivy diry, ta se silne nepovedla. Navic dej svizne odsejpa, o krev neni nouze a postavy ne vzdy jednaj tak, jak by clovek cekal. Ale precejen tu jsou i nejaky ty hluchy mista, proto jen lepsi 4*. ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (29)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 32 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Jonah Hill se rozhodl přidat své postavě náušnici poté, co viděl Jamieho Foxxe, jak náušnici skutečně nosí. Filmy Apokalypsa v Hollywoodu a Nespoutaný Django (2012) se totiž natáčely ve stejnou dobu v New Orleans (a Hill si v obou zahrál). (Brousitch)

Súvisiace novinky

Comicsový Preacher má obsazení

Comicsový Preacher má obsazení

21.04.2015

Seth Rogen a Evan Goldberg zabodovali komediemi Apokalypsa v Hollywoodu a The Interview a nyní se na chvíli přesouvají do televize. Povedlo se jim totiž sehnat práva na Preachera, kultovní comics… (viac)

Franco, Rogen a hollywoodské legendy

Franco, Rogen a hollywoodské legendy

27.10.2014

James Franco a Seth Rogen se po Travičce zelené, Apokalypse v Hollywoodu a The Interview vrhli na další společný projekt. Jejich novinka nese název Zeroville a jde o adaptaci stejnojmenného románu od… (viac)

Nejlepší filmy roku podle Tarantina

Nejlepší filmy roku podle Tarantina

09.10.2013

Ještě ani naplno nevypukla „oscarová sezóna", ale bývalý šílenec z videopůjčovny už se vytasil s prozatímní TOP 10 nejlepších filmů, které letos viděl. Proč by to mělo svět zajímat? Protože Tarantino… (viac)

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

04.03.2013

Nutno uznat, že omladina z Bradavic si buduje zajímavější filmovou kariéru, než by jeden čekal. A jejich další projekty rovněž vypadají slibně. Daniel Radcliffe si po Ženě v černém a letošním Horns… (viac)

Reklama

Reklama