Reklama

Reklama

Napalm Death - Live Corruption

(koncert)
všetky plagáty
Hudobný / Dokumentárny
Veľká Británia, 1990, 55 min

Obsahy(1)

Koncert anglickej kapely bol nahraný 30. júna 1990 v Salisbury Arts Centre a do filmu sú priebežne vkladané rozhovory s jednotlivými členmi skupiny. (Arbogast)

Recenzie (3)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Anglická kapela Napalm Death je považovaná za jednu z prvých skupín, čo začala hrať ultra brutálny hudobný štýl zvaný grind core. Jedná sa o extrémne rýchlu gitarovú hudbu podporovanú nekompromisne surovou rytmikou a doplnenú hrdelným spevom, ktorý pripomína rev rozúrenej, ranenej šelmy. Skvelou ukážkou tohoto nekomerčného metalového subžánru je práve koncert borcov z Napalm Deathu, ktorý odohrali 30. júna 1990 v Salisbury Arts Centre. Režisérom oficiálneho záznamu tohto ich vystúpenia je Steve Payne a kapela vtedy fungovala v zostave: Shane Embury - basová gitara, Mick Harris - bicie nástroje, Mitch Harris - gitara, Jesse Pintado - gitara, Mark Barney Greenway - spev (growling). **** ()

Leb_Halabala 

všetky recenzie používateľa

Díky posedlosti kameramanů točit všecky členy zespoda vznikly záběry, které udělaly z muzikantů bohy. Sekyrnický duo Pintado a Harris je neuvěřitelně sehraný. Bicí obstarává lidský tornádo a vynálezce pojmů "grindcore" a "blastbeat" Mick Harris. Embury je tu ještě bez mnišskýho kolečka a Barney  bez řádný hlasový techniky. Jeho hlas tady beru jako největší slabinu, nejen v porovnání s Lee Dorrianem, growlmaniakem první třídy, ale hlavně s Barneym budoucnosti (roky 1992 - teď). Setlist je složenej z vybranejch songů ze Scumu, FETa, Mentally Murdered Ep a Harmony Corruption (těch tam naštěstí neni moc). GC mašina v jedný ze svejch vrcholnejch form. Máš-li rád škrtání not, tak todle je pro tebe povinnost. ()

Reklama

Reklama