Reklama

Reklama

Prechádzky s dinosaurami

  • Česko Putování s dinosaury (viac)
Trailer 1

Zabudnite na Jurský park! Až teraz máte naozaj možnosť stať sa súčasťou sveta, v ktorom vládnu dinosaury. To, čo ste si mohli zatiaľ len predstavovať, stáva sa skutočnosťou a vaša cesta do druhohôr sa môže začať. Zažijete putovanie s dinosaurami v časoch, keď vládli Zemi. Ich cesta sa začína pred 70 miliónmi rokov na Aljaške, kde každoročná dlhá a temná zima núti tisíchlavé stáda dinosaurov, aby sa sťahovali z domovov za potravou na juh... Bylinožravý pachyrhinosaurus Ricky sa narodil ako najmenšie a neduživé mláďa a už od začiatku sa musí vyrovnávať so súťaživými súrodencami, drsným a nevyspytateľným svetom či zúrivými a hladnými predátormi, akými sú zákerný troodon alebo obrovský gorgosaurusus. Náš hrdina síce nikdy nebol tým najväčším a najdrsnejším dinosaurom svojej doby, ale dokázal, že pre evolúciu môže byť dôležité aj niečo iné, než len fyzická veľkosť a sila jedinca. A tak vďaka svojej statočnosti a schopnosti spolupracovať so svojimi druhmi dokáže nielen prežiť, ale dokonca sa stane ochrancom a vodcom svojho migrujúceho stáda. (TV JOJ)

(viac)

Videá (22)

Trailer 1

Recenzie (102)

marrrrian 

všetky recenzie používateľa

Keby som bral do úvahy sériu, na ktorú sa tento film názvom neskrývane odvoláva, zaslúži si to horšie hodnotenie... Povedzme však, že grafika si predsa len tú hviezdu zaslúži. Inak je to donebavolajúca hlúposť, ktorej vznik bol zbytočný a ktorá musí byť už pre mierne odrasteného diváka iritujúca. Zhliadnutie nikomu neodporúčam - vyhnite sa sklamaniu a dlhým minútam neveriaceho pohľadu na obrazovku. Dopozeral som to s myšlienkou, že ak by v nejakej alternatívnej dimenzii mali byť dinosaury takto otravný, je šťastie, že vymreli. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Príbehovo síce prostučké, ale príjemné a veľmi dobre pozerateľné. Mám rád dinosaury, takže oceňujem aj snahu autorov o každom povedať aspoň základné informácie. Na to, aby si človek film užil stačí, keď sa nechá unášať peknými obrázkami, krásnou prírodou a ľahkým, milučkým príbehom... Spokojnosť sa určite dostaví. Preto u mňa po Jurskom parku a skvelých dokumentoch (hlavne od BBC) po dlhej dobe jeden z lepších filmov na danú tému. 75/100 ()

Reklama

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Takže z pohľadu dospelého diváka. Ide v podstate o úlet, o akýsi náučný program pre tých mladších a najmenších, na svoj pôvod vizuálne dosť chudobný ( aj keď CGI triky sú na vysokej úrovni ) a príbehovo podobný stovkám iných filmov obdobného razenia. A ak chcete vedieť, aké je to z pohľadu detského diváka, zoberte na to svoje ratolesti a možno sa dočkáte kladnejšej recenzie. ()

MartinezZ 

všetky recenzie používateľa

Celkem pěkná animace, ale to je všechno. Televizní dokument pro děti s poněkud nepadnoucím moderním humorem, který dospělým nepříjde zábavný ani zajímavý a děti ho nepochopí. Těch představovaček různých saurů a informací o nich bylo na 80 minut hodně málo, za to zbytečného rodinného příběhu o dospění outsidera bylo moc. Méně rádoby příběhu, více informací, čas tak na 50 minut a bude to zajímavý televozní jednoduchý dokument nebo seriál. Jako film to ale fungovat nebude. A ani nefunguje. ()

Helo 

všetky recenzie používateľa

Připadalo mi to jako pokus nalákat děcka na paleontologii a do muzeí (hlavně dle toho konce). Vizuálně ucházející a hlavně potěšil pokus o realističtější pojetí animáku (rozumějte, že to to všechno vypadá v podstatě reálně a ani dinosaurům se nehejbe tlama, když žvatlaj). Problém ale je, že je to v celku nuda a ani hláškující pták to žel bohům nezachraňuje. A celé je to takové vážně pro děti - žádná krev, žádné vnitřnosti, žádné vzájemné požírání. Prostě pravěká pohádka. ()

Galéria (78)

Zaujímavosti (14)

  • Jako vědecký poradce byl přizván Scott Sampson, paleontolog a evoluční biolog se specializací na svrchnokřídové dinosaury, který již spolupracoval např. na seriálu Planeta dinosaurů (od r. 2003). (Honzik004)
  • Tvůrci původně plánovali film bez dabingu či vyprávění, tudíž měl být "němý". Distribuční studio 20th Century Fox však na poslední chvíli rozhodlo, že z důvodů lepšího výdělku bude lepší zpřístupnit film dětským divákům tím, že přidají "hlasové myšlenky dinosaurům", čímž postavám dodají více charakteru a dětem budou podstrkávat příběh. Nakonec však kvůli tomuto dabingu diváci i kritici snímek příliš nedocenili. (Pod)
  • Animátor Marco Marenghi sa podieľal aj na originálnej predlohe spred štrnástich rokov. (Crybaby)

Reklama

Reklama