Reklama

Reklama

Skutočný príbeh muža, ktorý bol stelesnením amerického sna a vybudoval najznámejšiu sieť rýchleho občerstvenia na svete. V roku 1954 dostal Ray Kroc (Michael Keaton) objednávku na 6 mixérov na výrobu obľúbených mliečnych šejkov od bratov McDonaldovcov, ktorí prevádzkovali malú reštauráciu s hamburgermi v južnej Kalifornii. Toto nezvyčajne veľké množstvo ho okamžite zaujalo a rozhodol sa, že dodávku vybaví osobne. Od tohto momentu sa začala písať história obrovského impéria McDonald, do ktorého dnes patrí neuveriteľných 35.000 pobočiek po celom svete. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (446)

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Mekáč zná každý, jeho úspěch je až fascinující, ale o zásadní postavě, rozšíření a "lumpárně" v jeho začátcích ví málokdo - a přesně o tom vypráví tenhle film. Stěžejním bylo obsazení hlavní role, což je tu nakonec i výhrou, tadáááá... magnetizující Michael Keaton. Ať byl reálný Kroc jakýkoli, jeho fiktivní verze má jiskru, šarm a světlý charisma, což nemění nic zásadního a funguje skvěle divácky, MK odehraje všechno na jedna; ctižádost, drive podnikání, vytrvalost na úkor všem překážkám, chamtivost i bezpáteřní chování. Jinak je to poměrně standardně, polopaticky odvyprávěná business story, jaká mi k spokojenosti bohatě stačila. Ideál doběhnout si pro cheese & milkshake a sledovat jak se dělal tenhle globální americký sen. ()

Pink.Panther 

všetky recenzie používateľa

• Americká takykultura hamburgery, mafiny, koly, meky, marvely, knihy ksichtů. Zde jsme u těch hambáčů. Film je to po všech stránkách průměrný, bez sebemenší ambice poskytnout něco málo více než jen odvyprávět zadaný příběh. A zabere dost času. A čas jsou peníze. Moc času teda nemám. Asi se stavím na rychlovku na jeden číz s hranolkama. Produkce: FilmNation Entertainment ()

Reklama

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Film tak obsažný, až sa vám z toho všetkého svinstva ( a to nemyslím to, čo dnes Mc ponúka ) zdvihne žalúdok. Keaton ako presvedčivý hajzel, ktorý sa neštíti ničoho, aby obzvláštnil svoje skryté komplexy. Čo je ale horšie, ľudia ako bol Kroc nám vládnu. A vládne aj tento svižný snímok, ktorý svojím podaním rozhodne nenudí. ()

TheEvilTwin 

všetky recenzie používateľa

Filmařsky ploché a výrazně nevybočující, zato informativně dost výživné a s velkou výpovědní hodnotou o tom, jak vlastně dnešní "mekáč" vznikl krok po kroku se všemi hlavními aktéry. Michael Keaton v roli zpočátku neúspěšného investora verbujícího lidi na potkání do rolí vedoucích poboček byl výborný, zbytek obsazenstva byl tak nějak spíše do počtu. Ačkoliv je to spíše víc dokument než plnohodnotný film, protože zde chybí výraznější zvraty, napětí nebo něco "wow", o čem bych si za pár týdnů řekl, že to stálo za to, i tak jsem se nenudil. Ve výsledku zajímavý pohled na vzestup původně nevinného a nekomerčního řetězce, ale možná mi tam malinko chyběl dnešní negativní dopad na obézní společnost a vadí mi dost kontroverzní vykreslení Raye Kroca jako spasitele lidu. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Klasicky zivotopisny film, ktoreho hlavnym problemom je, ze jeho hrdina je absolutne nezaujimavy. A to napriek tomu, ze ho hra exBatman, ktory sa snazi konecne ziskat Oscara. Bohuzial s takymito tuctovymi projektami sa mu to nepodari. Ovela zaujimavejsi ako cely jeho pribeh je niekolkominutova scena v ktorej mu bratia McDonaldovi opisuju ako prisli na pasovy spôsob vyroby hamburgerov. Jeho sukromie tu je uplne minimalizovane a v tych par scenach, ktore sa mu venuju, film pôsobi akokeby sa uplne zastavil. Uz v polovici filmu somm si nevedel predstavit o com to bude dalej. Nakoniec vysli na povrch nejake tahanice medzi nim a bratmi McDonaldovymi, ktore absolutne necakane (pokial ste este nevideli ziadny film) vyhral exBatman. Holt dalsi film, ktory ukazuje, ze jedna vec je prist s nejakym dobrym napadom a druha ovela dôlezitejsia vec je vediet to predat ludom. Takze film vôbec nefunguje po dramatickej stranke, ale da sa raz bez problemov prezit, pokial ho budete brat ako jednoduchy dokument v ktorom sa dozviete par veci zo zakulisia vzniku jedneho imperia s chutnym ale nezdravym zradlom. 5/10. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (12)

  • Roli Raye Kroca původně nabídli Tomu Hanksovi. Ten však odmítl a role nakonec připadla Michaelu Keatonovi. Pravý opak se pak stal před natáčením snímku Philadelphia (1993), když hlavní roli tehdy odmítl Keaton a nakonec se jí chopil Hanks. (Larrysbride)
  • Při scéně, kdy Ray Kroc (Michael Keaton) u večeře oznámí své manželce (Laura Dern), že se chce rozvést, si můžeme všimnout tří talířů pověšených na zdi pod sebou, kdy v prvním záběru visí bílý talíř dole a po zbytek scény je nahoře. (Pan.Jitrocel)
  • Podnikateľ Raymond Albert Kroc (Michael Keaton) si spočiatku na živobytie zarábal v stánku s limonádou, pokračoval prácou v obchodíku s potravinami. Ako 15-ročný sfalšoval svoj dátum narodenia a vybral sa robiť šoféra sanitky pre Červený kríž. Počas zácviku sa spoznal s Waltom Disneym. Zarábal si ako klavirista, jazzový hudobník, DJ v rádiu WGES a predavač papierových pohárov. Predajom multimixérov, vďaka ktorým sa spoznal bratov McDonaldovcov, sa zaoberal 17 rokov. (_Jimmy_)

Súvisiace novinky

Michael Keaton vs. třetí světová válka

Michael Keaton vs. třetí světová válka

10.03.2016

Poslední dva ročníky Oscarů měli jasného vítěze - Michaela Keatona. Hvězda Burtonových Batmanů sice neurvala žádnou sošku, objevila se ale v Birdmanovi i ve Spotlightu, tedy v obou vítězných filmech.… (viac)

Reklama

Reklama