Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina turistov z celého sveta sa chystá preskúmať podzemie Berlína. Pravdepodobne ho postavili nacisti a tiahne sa pod celým mestom. Keď sa ich miestny sprievodca (M. Riemelt) zraní, prepadnú mladí ľudia panike. (pancakes)

Recenzie (102)

Pilda17 

všetky recenzie používateľa

Na vyvražďovačku není napětí vůbec špatné. Je jasné, že tenhle snímek nemůže originalitou čpět, ale kladů má víc než dost. Záporák svou úlohu zvládl dobře, zneklidňující hudba byla slušná a hlavně kvalitní kamera. Kamera je úraz u většiny hororů, ale tady se dá brát jako klad, od začátku slušné tempo, které nepolevuje až do samého závěru. Ke konci mě dostala scéna, kdy chce vrah zabít ženskou a ta se modlí a asi 3x mu zbraň nevystřelí. Do toho si divák myslí, že přijde překvapení a ženská se z toho dostane. Každopádně doporučuji a na Německou tvorbu klobouk dolů... 7/10 = 75% ()

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Zdá sa mi, že čím dlhšie sa v poslednej dobe na nejaký horor teším, tým menej ma potom zaujme. Urban Explorer ma upútal už približne pred pol rokom, kedy som sa ho snažil zohnať v mylnom dojme, že už vyšiel. Samozrejme nikde nebol a príbeh zahraničných turistov, ktorí sa rozhodnú preskúmať uzavreté berlínske podzemie sa v tichosti objavil až nedávno. Bohužiaľ; prvú pol hodinu sa takmer nič nedeje, prekvapivo sa nebuduje ani atmosféra a človek iba pozerá na partiu zmätenej mládeže, ktorá sa hlúpo motá po tmavých priestoroch. Neskôr prídu o svojho sprievodcu a film sa pomaly prehupne do svojej krvavejšej časti, kedy sú prenasledovaní a mučení, čo už našťastie funguje o niečo lepšie. Najväčší problém mi tu však robili zbytočné kecy, tragikomické dialógy, prízvuk a zmätení herci, ktorí svoje otravné výstupy korunovali trapasmi ako napr. náhodným skotúľaním sa po schodoch, nehovoriac o tom, že pomaly po každom pohybe sa museli chvíľku rozprávať či pripraviť nevhodnú precítenú scénku. Extrémnu predvídateľnosť spomínať radšej ani nejdem... Celkovo to síce nebolo zlé a objavilo sa viacero slušných ľakačiek i krvavých scén, no je škoda, že to bolo také nevyvážené a miestami až otravné. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Čakal som strašnú a lacnú a strašne lacnú (po finančnej, ale i scenáristickej stránke) hovadinu a tak som bol nakoniec milo prekvapený. Mnohí režiséri si myslia, že ak dej umiestnia do podzemia, hlboko pod zem, do priestorov, do akých ľudská noha nevstúpila minimálne niekoľko posledných desaťročí, tak automaticky bude ich film vyzerať úžasne. Často však dosiahnu presný opak a ich film vyzerá vizuálne odpudivo, nakoľko podzemné lokality zvyknú vyzerať škaredo, ak sa s nimi nedostatočne pracuje. V prípade Urban Explorer sa našťastie tvorcom podarilo nájsť kvalitnú výpravu, ktorá určite má niečo do seba a nejeden raz z nej príjemne nepríjemné mrazí a fakt sa cíti byť spolu s hrdinami dôkladne izolovaní od sveta tam hore. Berlínske podzemie proste má niečo do seba. A vôbec nie málo. K tomu fajn kasting, skvelý ústredný pošuk (celkom rád by som videl dvojku, v ktorej by sa ukázalo, že má staršieho brata a toho by hral Ron Perlman) a niekoľko nezabudnuteľných momentov, ktorým pravdepodobne šéfuje „košeľa“. Niečo ako (podzemné) Ruiny vs. Metro s Frankou Potente. Jeden z mála dobrých nemeckých filmov, aké som videl. ()

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

Na německou produkci nečekaně dobře zvládnutá práce. Tvůrci se rozhodli natočit moderní vyvražďovačku podobnou těm ze západu, a kupodivu se zadařilo. Odhodili levný televizní look, našli vhodné stísněné prostory a pohráli si se scénářem natolik, že divák si nemůže být jistý, kdo přežije a naopak zemře. Tyhle hrátky mně osobně vyhovují: upnu se na jednu postavu, u které si jsem naprosto jistý, že se dožije konce - ta je však těsně před koncem zlikvidována, a na její místo nastoupí jiná, na níž jsem zcela zapomněl. Záporák byl celkem fajn, hrdinové se chovají logicky, a i když si na první vraždu počkáme hodně dlouho, budiž pro nás odměnou občasné gore. Já se teda bavil. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Mladá skupinka zložená z francúzsky, venezuelčanky, "Bruce Lee - ho" sesternice a samozrejme američana si najme čistokrvného nemca s modrými očami, blond vláskami s ofinkou na bok, aby im ukázal tajomstvá tunelov pod Berlínom. V starých útrobách chodieb však okrem oboznamovania sa s históriou, spoznávajú "milú" spoločnosť, ktorá obľubuje svoju vlastnú hru z pred čias pádu berlínskeho múru. Nudu v tomto filme rozhodne postrádať nebudete. Na počudovanie niekoľko krát obohraný námet hororu, ktorý má svoje čaro. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (3)

  • Filmovanie prebiehalo v nemeckej metropole Berlín. (MikaelSVK)
  • Kris (Max Riemelt) označí mená ďalšej dvojice hlavných predstaviteľov vo filme (Nathalie Kelley a Nicka Eversmana) podľa dvojice postáv v snímke Takí normálni zabijaci (1994). (MikaelSVK)
  • Na jedné ze zdí v podzemí je možné si všimnout německého nápisu "Wie schnell ist doch das Leben aus", což v překladu znamená "Jak rychle život uteče". (DruidKarel)

Reklama

Reklama