Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lidé jsou zabíjeni poblíž oblíbené horské chaty, o níž traduje legenda, která tvrdí, že hora je pronásledována smrtící démonickou kletbou. (JasonCZ)

Recenzie (4)

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Winterbeast je trash ako remeň, ktorý by mali povinne premietať na pracovných seminároch zamestnancov spoločnosti The Asylum. Zopár mamľasov, riešiacich akési indiánske čáry-máry tú nekoordinovane pobehuje z miesta na miesto, pričom sú postupne atakovaní za pomoci stop-motion efektov sa pohybujúcim rituálnym totemom, oživlým stromom, ozrutánskym zlovestným E.T., chápadlovým čudom či vražedným megakrtkom... Groteskný ráz trefne dotvára použitá zábavná pyrotechnika a dymovnice, pričom skôr než sa udivený divák nazdá, chaotický príbeh nezvratne dospeje do svojho monštruózneho finále, v ktorom sa o slovo prihlásia aj krvilačná gigantojašterica a gigantosliepka či zombík a démon, ktorých masky na mierne počudovanie a v kontraste s vyššie uvedeným dianím nie sú úplne zlé (za ne dávam jednu *). Zlatý Ray Harryhausen a jeho poctivá stop-motion prácička v Sindibádových dobrodužstvách či Jásonovi a Argonautoch, ktoré po technickej stránke skryjú tento o 30 rokov mladší paškvil s prstom v nose do kapsy. ()

topi 

všetky recenzie používateľa

Nemůžu se ještě pořádně vzpamatovat, co jsem to vlastně viděl :D. Tohle je fakt ryzí amatérština toho nejhrubšího zrna. Totální šílenost! Triky jak od Harryhausena, jenže stokrát horší, těch příšerek a oblud tam je docela dost, mordů taky, ovšem bez jakéhokoliv hlubšího významu, snad jen hlavní dějová linka se točí kolem prastaré indiánské kletby kdesi v horách a co mají znamenat ty další monstra, to je zřejmě pouze výplod fantazie tvůrců, aby ten flák nějak oživili. Herecké výkony jsou ještě horší než "Pod drnem se skrývá zlo" a to je už co říct! :D. Nejhorší na tom je, že se to bere asi opravdu vážně a aspoň trochu nadhledu by určitě neškodilo. Vrcholy tohoto ultradéčkového braku bych viděl dva : první je, jak si zeschlej dědek, majitel horské chaty začne zpívat dětskou písničku v masce klauna a u toho ještě tancovat a druhej je finální likvidace indiánského čerta nebo co to kurva bylo, za doprovodu neskutečně intenzivního soundtracku :D. Těch wtf momentů je strašně moc a musím říct, že jsem se hodněkrát válel smíchy. Tenhle film je prakticky nehodnotitelnej, buď odpad nebo plná palba. Já se rozhodl pro zlatou střední cestu :). ()

TERRORDROME 

všetky recenzie používateľa

Mne toto pripomenulo hlavne žabožrútsku hovnoklasiku Ogroffa, ktorá bola tiež taký nezmyselný amatérsky blábol kde tvorcovia našľahali čo ich práve napadlo a vôbec to nedávalo zmysel. Tu sa jedná o nejaké prekliate indiánske totemy, ale čo sa deje nikto nevie, lebo dej filmu sa dá označiť sa značne surrealistický, čím myslím že akýkoľvek scenár bol pre tvorcov zjavne pridrahým luxusom a tak sa postavy iba námesačne klátia skrz jednotlivé scény, drístajú strašné sračky a jediné na čo sa čaká sú výstupy rozkošne animovaných plastelínových monštier a lebky s chrbticou čo vylieza z brucha ako Votrelec. Celé je to natočené príšerne fušersky a bezmyšlienkovite, herci sú ako roboti, väčšina filmu sa dosť nudne vlečie a vrcholí neuveriteľnou scénou kde nejaký vyschnutý a vyškerený prďola pár dlhých minút tancuje na akúsi upištanú prehistorickú pesničku. Záver potom konečne naberie nejaké obrátky, aj keď stále v opare bojového surrealizmu, ale predsa len tam behá obrovská jašterica, strašidelné monster kura a chlpatý čert na chodúľoch po ktorom hrdinovia strieľajú svetlice. Po zničení démonickej masky zlo vyšumí a hrdinovia opúšťajú scénu s hláškou že nabudúce pôjdu radšej na medvede či-čo. Klasika na zabudnutie. ()

Teardown 

všetky recenzie používateľa

Winterbeast je ultra amatérská záležitost vyprávějící o jedné dávné indiánské legendě, která zabije každého kdo naruší její teritorium a dost možná zamorduje i mnoho hororových fanoušků, kteří zatouží alespoň po trošce odlehčené zábavy, protože tady ji zcela jistě nenajdou. Tvůrci sice využili každého nikláku, aby mohl film spatřit světlo světa, nicméně na výsledku se to nijak viditelně nepodepsalo. Nemá tedy ani moc cenu rozebírat kvalitu, herecký um, trikovou stránku nebo cokoliv jiného, protože s devadesátými léty(možná ani s padesátými) to skutečně nekoresponduje ani vteřinou. Nezáživné, chaotické a tak trošku i hloupoučké. Jako divadelní představení zkrácené do čtyřiceti minut, tam už bych možná o lepším hodnocení začal i přemýšlet. ()

Reklama

Reklama