Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Komédia s originálnou zápletkou, v ktorej si večne slobodný profesor češtiny Petr (Jiří Mádl, Filip Blažek), vďaka triednemu zrazu uvedomí, že jediné dievča, ktoré kedy miloval, bola jeho spolužiačka Eliška (Eva Josefíková, Martina Válková). Vtedy v sedemnástich rokoch, nenašiel odvahu jej povedať, že ju má rád a ona sa potom navždy vytratila z jeho života. Petrovi sa naskytne jedinečná šanca. Cestovať späť v čase do svojich študentských rokov a vrátiť sa do júna 1989, kedy chodil do tretieho ročníka. Dostane možnosť napraviť, čo premeškal. Lenže zahrávať sa s minulosťou nie je len tak. Návraty nie sú nikdy jednoduché. Peter sa dostáva do spleti komplikácií a problémov, ktoré našťastie rieši s vtipom, nadhľadom a drzosťou, ktorú dobre pozná od svojich vlastných študentov. Postačia však tieto zbrane na to, aby presvedčil Elišku o svojich citoch a získal jej lásku? (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (1 219)

silentname 

všetky recenzie používateľa

Je super, ak sa mi podarí vidieť skvelú českú komédiu. Ktorú dokážem vidieť od začiatku až do konca a mať pocit, že všetko bolo urobené najlepšie ako sa spracovať dalo. "Probudím Se Včera" tam pre mňa určite patrí. Koncept moc originálny nie je, no jeho spracovanie je tak vynikajúce, že musím tvorcom skutočne pogratulovať. Dali do toho absolútne maximum a rozhodne vedeli na čo sa sústrediť. Prvé plus filmu - casting. Myslím si, že herci boli absolútne skvele zvolení. Každý z našich hrdinov si našiel vhodného kandidáta, ktorý predstavoval jeho ja pred dvadsiatimi rokmi. A všetci pôsobili veľmi dobre zvolení. Podobné črty, dobre spracované reakcie... zvládnuté na skvelej úrovni. Komédia filmu je podľa mňa veľmi dobrá. Je pre mňa vždy radosť vidieť komédiu, kde nepremýšľam nad tým čo mi malo byť vtipné, alebo sa nesmejem na nesprávnych miestach. Väčšina fórov je dobre napísaných a funguje kvalitne. A potom je tu love story. Možno je to trošku typická love story, no na druhú stranu musím priznať, že Jiří Mádl a Eva Josefíková majú spolu veľmi dobrú chémiu. A scénky s nimi pôsobia úprimne. Nemal by som sa problém k tomu kedykoľvek vrátiť a dokonca si myslím, že toto je film na viacero videní. Je možné, že sú tam určité detaily, ktoré by som si ešte vedel pri opätovnom zhliadnutí uvedomiť. Je tu ale aj pár problémov. Ako napríklad scénka s výherným losom. Dozvieme sa, že nikdy nevyhral loto a zrazu tam bude momentka, kde kvôli nemu príde o 50.000 korún? Alebo v alternatívnej realite tiež vtedy ten tiket nepodal? Je tam ešte pár malých momentiek podobného typu, nad ktorými som trošku premýšľal, ale nič také, čo by pokazilo výsledný dojem. Celkovo môžem povedať, že som si film nadmieru užil. Vo svete komédií o jedno z najlepších čo som od našich českých susedov videl. Hodnotenie: A ()

ripo odpad!

všetky recenzie používateľa

Na chate, po práci kopania kanálov som si chcel hlavne oddýchnuť. Švagor nechal bežať tento stupídny film a mne sa na viacerých miestach zdvíhal žalúdok z tých amatérskych a trápnych scénok, "zápletok" a iných zhovadilostí. Maskéra by som poslal do Antarktídy, nech mu vychladne mozog. Lebo on si zjavne myslí, že na "ostarnutie" stačí nastriekať sivú farbu na vlasy, prípadne ženám nasadiť totálne nesadnúcu parochňu a na nos strčiť okuliare. Humus. A k výkonu Mádla sa ani radšej nebudem vyjadrovať. ()

Reklama

Marthos 

všetky recenzie používateľa

Chtěl bych se probudit včera a nikdy nepodlehnout dojmu o současné romantické sci-fi, která nevěda, co se sebou, si počíná stejně bezradně jako titulní hrdina. Mix čehokoli, co se tváří alespoň trochu jako legrace pro dolních deset milionů a především: ten nejzdařilejší vtip, ten přijde samozřejmě až nakonec (výborná epizoda Zdeny Hadrbolcové). Pane Kovář, vy jste vtipnej člověk, vy jste takový zlatíčko. Tak proč nás s manželem tak serete s tou kytarou? ()

IQ Tiqe 

všetky recenzie používateľa

Jedna z lepších komedií o mladých za poslední léta. Podobně jako třeba Snowboarďáci neřeší akutní problémy lidstva, někdy se dotýká trapností, ani ten příběh extra neokouzlí, ale tady jde o srandu a navíc je tak krásně nostalgickej a povzbuzující, že nejde ho nemít rád. Určitě víc takovýchhle, než nějakou pseudozábavu „ze života“. Plus hafo známých tváří, dobře odvedených rolí, plno, narážek, dobrý muziky... Eva Josefíková... # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 6 | hudba 8 | humor 5 | akce 2 | napětí 0 | pustil bych si znovu 8 ()

Mia... 

všetky recenzie používateľa

První minuta filmu a zazpíval mi Jirka Kučerovský ... už v tu chvíli jsem věděla, že tohle bude stát za to! :) A stálo. Perfektní nápad, skvělé herecké obsazení a vtipné scénky. Radovan Krejčíř mě pobavil neskutečně moc :-D. ... po dlouhé, ale vážně dlouhé době, konečně film z české produkce, který stojí za to. Rozhodně doporučuju. EDIT: jsem z toho filmu čím dál více odvařená, můžu ho vidět xkrát a stále mě baví....veselý a promyšlený, fakt za mě top :) ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (47)

  • Scenárista filmu Kumír Holčák se rozhodl vydat v roce 2012 i stejnojmennou knihu. (Terva)
  • Počas záverečných titulkov môžeme sledovať vystrihnuté scény. (Johnny.ARN)
  • Ve filmu se objevují domy s barevnou fasádou, zateplením a plastovými okny, která však v roce 1989, do kterého je děj zasazen, neexistovala. (A.MacGyver)

Súvisiace novinky

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

20.02.2012

Brněnská filmová komunita v březnu ožije festivalem CINEMA MUNDI. Ten ve své jedinečné koncepci přinese během osmi dnů kolekci těch nejlepších českých a světových filmů za uplynulý rok. V hlavní… (viac)

Reklama

Reklama