Reklama

Reklama

V krajine Jane Austenovej

  • Česko V zemi Jane Austenové (viac)
Trailer

Jane Hayesová (Keri Russell) má už 30 rokov a stále žije sama. Síce vyzerá ako normálna mladá žena, ale má svoje malé tajomstvo, je posadnutá pánom Darcym z románu Pýcha a predsudok spisovateľky Jane Austenovej a to jej tak trochu ničí život. Jej závislosť zašla tak ďaleko, že má doma izby zariadené v anglikánskom štýle a je presvedčená, že žiadny skutočný muž sa jej snu nemôže vyrovnať. Pretože by sa tiež rada stala hrdinkou milostného príbehu, celý život si šetrí peniaze na cestu do Austenlandu, výstredného rekreačného komplexu, kde sa hostia ocitajú na anglickom vidieku ku koncu 18. storočia. Vyzbrojená čepcom, korzetom a výšivkami sa Jane snaží nájsť svojho skutočného džentlmena. (TV Doma)

(viac)

Videá (8)

Trailer

Recenzie (108)

chrispe 

všetky recenzie používateľa

Velmi příjemná romantická oddechovka v historickém kabátku. Řekla bych, že i napínavá. // Edit. 11.8.2017 Koukám, že jsem ten komentář trochu odflákla :D každopádně se jednalo o film, který mi v poslední době vážně zvedl náladu, byl pohodový a vím, že se na něj ještě někdy ráda mrknu a dost možná se zařadí k mým oblíbeným. Nečetla jsem nic od Jane Austen, ani nic podobnýho (i když si pořád namlouvám, že si někdy přečtu), ale i tak to bylo zkrátka moc fajn. Boj o Jane byl vyrovnaný, ale mé srdce přeci jen trochu víc zaplesalo k jednomu z nápadníků a držela mu palce. Sakriš... možná si to pustím znovu hned!! :D Kdyby měl někdo tip na podobný film, tak sem s ním! ()

Streeper 

všetky recenzie používateľa

Taková průměrná romantická komedie s prvky Austenové, která mě dostala. Moc se mi to líbilo, i když ne tak moc, abych to mu dala 4 hvězdičky. Určitě se na to někdy podívám znovu, protože to končí stejně krásně, jako všechny knihy Jane Austenové. Doufám, že Austenland někde existuje, protože bych taky chtěla poznat svého pana Darcyho. ()

Reklama

venalce 

všetky recenzie používateľa

Celé to bylo takové austenovsky sladce ulepené, až do okamžiku, kdy jste najednou nevěděli, kdo to na koho hraje, a co je vlastně skutečné. Pak to začalo být skutečně zajímavé. Uvažuji o tom, jestli to náhodou nebyl záměr, aby se nám ženám dostalo ponaučení o tom, že romantické filmy mají s realitou pramálo společného a jsou v tomto ohledu spíše matoucí. A právě těch posledním 20 minut, kdy austenovská romantika dostala na frak (jen proto, aby ji nahradila ta hollywoodská), podstatně vylepšuje celkový dojem z filmu. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Podľa mňa celkom roztomilé a príjemné. Aj keď zo začiatku mi to pripadalo ako typická šablóna romantickej komédie, ale potom sa to začalo zamotávať a príbeh sa ocitol v skvelej dejovej línii. Spočiatku mi prišlo náramne vtipné ako sa tri dospelé ženy - fanatičky do diel Jane Austen, takto oddávajú svojim predstavám a snažia sa tváriť, že sa ocitli v inom storočí. Aj keď taký "tábor" vôbec nebol márny, len škoda, že všetko (alebo takmer všetko) čo sa tam dialo bola len ilúzia. Ale kde je hranica medzi predstavami a skutočnosťou? V tomto prípade asi naozaj tenká, ale rozoznať ju bolo dosť problematické. A práve to sa mi na tomto filme páčilo najviac! Vďaka tejto hre na predstavivosť a skutočnosť sa z toho stal nadpriemerný film, teda aspoň pre mňa. Navyše chválim aj herecké obsadenie, Keri Russell bola na jednotku! ()

Metalýza 

všetky recenzie používateľa

I když Austenland oproti knižní předloze leccos změnil, myslím, že je to víc než povedený film. Musí se brát samozřejmě s obrovskou nadsázkou, ale pak funguje výborně - dokazuje to už jen počet hlášek a gifů, co kolují internetem. Navíc JJ jako Henry Nobely absolutně válí, stejně tak Keri Russell se poprala s Jane velice pěkně. Objektivně by to asi na 5 hvězdiček nebylo, ale Austenland je pro mě srdcovka se vším všudy, takže ta poslední hvězdička je čistě přidaná citová hodnota. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (3)

  • Když se na letišti ukáže, že je Martin (Bret McKenzie) novozélandský herec, posmívá se mu "Mr. Henry Nobly" (JJ Feild), že určitě musel hrát v Austenlandu proto, že nedostal roli v Hobitovi (2012). Ve skutečnosti hrál Bret McKenzie jak ve filmové sérii Hobit, tak i v sérii Pán prstenů, a to elfa Lindira. (venalce)
  • Natáčení probíhalo v Anglii. (Terva)

Reklama

Reklama