Reklama

Reklama

Predvolebné sľuby

  • Slovensko Pr(e)dvolebné sľuby (viac)
Trailer 2
USA, 2012, 85 min

Po tom, ako dlhoročný kongresman Cam Brady (Will Ferrell) spácha pred blížiacimi sa voľbami verejné faux pax, párik mega-bohatých CEO sa rozhodne situáciu využiť, nasadiť protikandidáta a získať tak vplyv nad ich obvodom Severnej Karolíny. Na túto akciu si zvolia naivného Martyho Hugginsa (Zach Galifianakis), riaditeľa lokálneho turistického centra. Spočiatku sa Marty nezdá byť práve tou najideálnejšou voľbou, ale s pomocou svojich nových mecenášov, manažéra tvrdej kampane a politickým stykom jeho rodiny sa čoskoro stáva súťažiacim, ktorý dáva charizmatickému Camovi dobrý dôvod na to, aby sa začal báť. S neustále sa približujúcim dňom volieb je súťaž stále nerozhodnejšia. Urážky sa stále stupňujú a nemajú konca. Jediným cieľom oboch kandidátov je zničiť toho druhého.
Nová komédia od režiséra filmu "Meet the Parents" Jaya Roacha posúva dnešný politický cirkus na ďalšiu logickú úroveň. Aj keď si myslíte, že etika kampane dosiahla svoje najhlbšie dno, stále sa dá ísť ešte hlbšie. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (28)

Trailer 2

Recenzie (253)

Flego 

všetky recenzie používateľa

Jay Roach si tento rok strihol dva filmy z politického prostredia. V Prezidentských volbách sa pozrel na tému vážnejším a serióznejším spôsobom a vznikol film hodný pozretia. O Pr(e)dvolebných sľuboch ( ozaj originálny slovenský názov ) sa to už jednoznačne povedať nedá a hoci chápem režisérovu potrebu "vyblázniť" sa na politikoch, humor nie je pre každého. Hraničí s boratovsko-diktátorským prístupom, hoci netlačí na pilu až takým spôsobom ako Cohen. Táto brutálna satira na politické voľby a sľuby s tým súvisiace má kompaktný dej ( na rozdiel od Diktátora ) a pohybuje sa na hrane únosnosti, kde hlavne stredná časť ide do extrému. Ale zrejme to bol zámer, ako inak sa dá od srdca vysmiať politikom, ktorých spôsoby súbojov sú pre obyčajného človeka desivé, ale v mnohom pravdivé. Film si nedáva servítku pred ústa a do morku kostí odhaľuje praktiky zadubených kandidátov a ich bezcharakterných sponzorov. Určite je podobný film potrebný, nech politici vedia, na čom sa ľudia smejú. Lenže pokým majú ľudia svoju zábavu, politici a ich mecenáši majú peniaze a moc. Lebo ak sa tento film skončil ako rozprávka, realita je iná. Nič to, ja som sa na tejto kampani pobavil. Ale mohlo to byť ešte lepšie... ()

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Will Ferrell hraje opět tutéž postavu, kterou nehrál snad jen v Horší už to nebude, tedy přespříliš nezdravě sebevědomého blba, jehož středem vesmíru je on sám. Tentokrát je ovšem kromě blbství také pořádně zlý, a to se mi příliš nelíbilo, protože i když byl občas zlý poměrně vtipným způsobem, rozesmál mě stejně jen dvěma ranami pěstí (nechci prozrazovat). To Zach Galifianakis mi byl sympatičtější (ale nejsem si jistý, jestli to byl vždycky záměr) a výborní byli John Lithgow s Danem Aykroydem. Velká škoda je konce, který ve srovnání s předchozím běsněním působil jaksi vyčpěle. ()

Reklama

neoBlast 

všetky recenzie používateľa

Synergie. To je něco co - obzvláště v komediálních vodách většinou nefunguje - živým důkazem jest film s kouzelný slovenským názvem Pr(e)dvolebné sľuby. Humorný součet veteránských person Jaye Roache, Willa Ferrella a Zacha Galifianakise nespouští automaticky obvyklý hurónský uragán, spíš takováta drobná úšklébnutí. I když občasné záchvěvy, hlavně v reakci na Ferrella, jsem pociťoval, kulťák jako filmy Adama McKaye tohle nikdy nebude. 40 % ()

slunicko2 

všetky recenzie používateľa

Lehce zkarikovaný průběh jedněch senátorských voleb v USA. 1) Veskrze nesympatičtí herci v nepříliš vtipné poněkud vulgární crazy komedii mě určitě nepřimějí, abych si ten film pustil znovu. 2) Ovšem cosi mě ponouká k domněnce, že vlastně ani nejde o komedii, ani o přílišné přehánění. Zobrazené metody a prostředky spolu s finančním krytím za zády, myslím, dobře vystihují stav liberálních režimů, které si říkají demokracie. 3) Nejsmutnější je, že v prostředí informačního šumu současné doby mají podobné filmy stejnou šanci na vyburcování veřejnosti jako má předčítání Platonových spisů vliv na růst žabí populace v Motolských rybnících v Praze. ()

Sonnik 

všetky recenzie používateľa

May the best loser wins! Ferrell je moje guilty pleasure. Tady se vtělil do amerického kongresmana, který je nepřekvapivě ohromný idiot. Nasmál jsem se hodně. Každopádně jedna z lepších ferrellovek, kde se tentokrát navážejí do amerických volebních kampaní. "I´m Cam Brady, and I seductively approve this message." ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (10)

  • Labradory a retrievery sú vo filme predstavené ako typické americké psy, avšak labradory pochádzajú z Kanady a retrievery zase z Veľkej Británie. (vander19)
  • Malou roli si ve filmu zahrál i John Goodman, který se objeví jako kongresman v televizi na závěr filmu. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama