Reklama

Reklama

Bojovník

  • Česko Válečník (viac)
Trailer

Obsahy(1)

V roku 1375 na území veľkej Čínskej ríše panuje totálny vojnový chaos medzi jednotkami znesvárenej mongolskej dynastie Jüan a čínskej dynastie Ming. Keď zajmú diplomatov zo susedného kórejského kráľovstva Coryo, obvinia ich zo špionáže a vedú do vyhnanstva. Ak chcú deviati kórejskí bojovníci ešte niekedy uvidieť svoj domov, musia vykonať záslužný čin - oslobodiť unesenú čínsku princeznú z dynastie Ming, aby jej cisársky otec im umožnil návrat do vlasti. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (139)

Lum3n 

všetky recenzie používateľa

Solidní historický válečný film s neskutečně přepálenou stopáží. V půlhodinových intervalech se opakovali vojenské šarvátky střídané útěkem a schováváním se před nepřítelem. Trochu mi také vadila přílišná nejednoznačnost a nečitelnost postav a lehká nevyužitost Zhang Ziyi. Jo a s těmi oranžovými filtry mohli taky trochu šetřit. ()

Paldini 

všetky recenzie používateľa

Dle mého názoru je srovnávání s Tygrem a drakem či s Hrdinou úplně mimo mísu. Ve Válečníkovi chybí takový ten fantasy přesah a tím je Válečník mnohem více realistický. Děj Válečníka je strhující od začátku do konce. Každá postava je jasně charakterizovaná, takže si rychle každý najde svého oblíbence. Jednání postav je až moc ´asijské´. Na jedné straně sebeobětování až za cenu sebezničení, na druhou stranu úplné pohrdání cizím lidským životem. Větší úctu si dokážou navzájem vzdát nepřátelé než členové vlastní družiny. Souboje a bitky jsou natočeny naturalisticky a umělou krví se nešetří. V akci uvidíme zajímavou škálu exotických zbraní. A třeba o kopí jsem si myslel, že je to jen neohrabaná zbraň posledního pěšáka. Tenhle film mě přesvědčil o opaku. ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Kórejská produkcia sa po dlhom čase uviedla s historicko-vojnovým veľkofilmom vo veľmi pozitívnom svetle a najmä úrovňou spracovania zaskočila aj mňa. Z histórie ázijských dynastií toho veľa neviem, takže sa mi často plietli, našťastie historické fakty neboli hlavným zdrojom príbehu. Príbeh je už klasikou v tomto žánri, navyše príbeh o odvahe a iných ľudských cnostiach si aj popri neskutočnom náreze akčných scén zachováva svoju hĺbku a myšlienku. Občas trošku povrchné a monotónne, sentimentálne scény (nebolo ich veľa) nie vždy prispeli k atraktivite. Každopádne ale vojenské sekvencie mazali všetky negatívne dojmy a záver bol skvelý. 80%. ()

Vojcl 

všetky recenzie používateľa

Čtyři a půl hvězdičky za další skovst mezi asijskými filmy. Tak jako většina podobně laděných snímků to není rozhodně podívaná pro každého a v rámci žánru jsem možná viděl už lepší kousky, přesto tomu absolutně nemám co vytknout. Překrásné záběry z čínsko-mongolské pustiny, nádherný epický příběh, jenž ani přes rozsáhlou stopáž nenudí, parádní bojové scény a navrch ještě jako vždy okouzlující Ziyi Zhang. A závěr je skutečně dost drsný. Žádný kýčovitý happy end a to se cení... ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Tento film je až neskutočne pôsobivý. To čo začínalo ako miš maš guláš po polhodine prešlo do eposu ktorý mál neskutočne silný koniec. Jediné čo možno vytknúť tomuto filmu je scenár ktorý ako som podotkol je mierne nedotiahnutý čo sa prejaví hlavne na začiatku kde keď nedávate dobrý pozor tak sa stratíte. Keď ale odznie prvá veľká bitka dej sa posunie s nechápačky do chápačky a mi môžme sledovať púť vojakov ktorý sa len chcú dostať domov a pomôcť princeznej toho kto ich vyhnal z ríše aby sa im odplatil návratom domov. To by nebolo až také ťažké vzhľadom na to že v prvej polovici prechádzali cez vyprahnutú púšť, lenže po princeznej bažia aj Mongoli ktorý majú početné a nebezpečné vojsko. Celá snaha kórejských generálov je od toho okamžiku odsúdená na zánik a práve preto že sa nám tu ponúka kolektívny hrdina je film zaujímavejší, ľudskejší a epickejší. Herecké výkony sú dokonalé a neskutočne silné a samozrejme im velí zhang ziyi ktorá tu podáva jeden so svojim najlepších a najsofistikovanejších charakterov. Akčné scény sú natočené zo zručnosťou ale vďaka šialenému strihu je veľmi ťažké sa v nich orientovať, tiež je to primerane krvavé a končatiny lietajú doslova vzduchom. Využitie žltého filtra v púšta dotvára nekonečnosť a beznádejnosť celej cesty cez púšť a červený na záver predpovedá krvavý koniec. V celku som s týmto filmom spokojný pretože všetky charaktery sa počas cesty zmenia a každý mi bol sympatický ale ako vravím tých prvých 30 minút bolo sklamaným. nemalo to ďaleko k piatim ale ten strih sa na tom podpísal. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (4)

  • Scéna, ve které je otrok probodnut oštěpem, byla natočena s umělým silikonových tělem. Při jeho výobě musel herec vydržet 8 hodin v silikonu, než dosáhl správné konzistence. (dinamit_1)
  • Scény, kdy šíp probodne vojáka, se točily pomocí speciálního triku, tzv. infografie. Nejprve byla natočena scéna, ve které vybuchují nálože s umělou krví, a následně se v počítači doanimovaly šípy. (dinamit_1)
  • V době svého vzniku byl snímek považován za jeden z vůbec největších filmových počinů tehdejší jihokorejské kinematografie. Rozpočet uvolněný produkční společností k výrobě přesáhl veškeré tehdejší filmové projekty. A s více jak dvěma miliony prodaných lístků, stal se v roce 2001 snímek celkově osmým nejvýdělečnějším jihokorejským snímkem. Filmoví tvůrci se pokusili co nejvěrohodněji napodobit nejenom zaznamenanou historickou událost, která měla neblahý vliv na tehdejší politickou pospolitost mezi čínskou vládnoucí dynastií Ming a korejskou vládnoucí dynastií Goryeo, ale také tehdejší vojenskou výzbroj, válečné zbraně či chování jednotlivců. Ve filmu je zřetelné, že každá národnost, počínaje Korejci, konče Číňany a Mongoly, mluví vlastním dialektem s co nejvěrohodněji napodobovaným přízvukem. (Conspi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené