Reklama

Reklama

Ticho na zemi

  • Nový Zéland The Quiet Earth (viac)
Trailer
Sci-Fi / Dráma / Mysteriózny
Nový Zéland, 1985, 91 min

Obsahy(1)

Muž, Zac Hobson (Bruno Lawrence), se probouzí a zjišťuje, že je na celém světě sám. Podle jeho předpokladů v tom má prsty jistý vládní projekt, který podle všeho selhal a lidstvo tak zmizelo během jednoho lusknutí prstu. Vyvstává však otázka, proč právě on apokalypsu přežil a také, je-li opravdu jediným člověkem na Zemi... (3DD!3)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (120)

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Velice dobrý film, kterému se daří velmi efektně znázornit to, jak by vypadal svět poté, co by na něm zůstal jenom jeden člověk. Anebo jen pár lidí. Ten úvod je skutečně výborný a chování jediného člověka pochopitelné, pokud se vžijete do jeho situace, což v tomto případě není tak těžké. Finále je trochu zvláštní, ale v případě sci-fi až tolik ne. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Opat nieco pre mna - jebleho artoveho hnedopicha, ktory miluje cervenoknihovne artove filmy, kde sa dej posuva dopredu len pomaly. Chlap ostal vo filme sam na celej zemi, konkretne ide o Bruno Lawrence-a /Race for the Yankee Zephyr/. Nadhera, ciry art, pomale, fascinujuce, nadherne. Druha polka sa uz trochu straca, preto nedam absolutne hodnotenie. A nech sa na to nepozera Kadak a najlepsie ani verbal : 89 % ()

Reklama

Shit 

všetky recenzie používateľa

Ticho na zemi je taková neakční Já, legenda, která musí těžit hlavně z atmosféry vylidněných a pustých ulic různých měst a silnic, což se daří celkem slušně, jenže zároveň to neni nic, co by nějak přímo uchvátilo nebo poslalo do kolen a s postupem času a s přibýváním postav a nezodpovězených otázek mi to přišlo už takový nevyužitý, nevysvětlený a nedodělaný. Ovšem herci skvělý, to se musí nechat ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Nápadom a atmosférou zaujímavé, ale príbehovo nedotiahnuté sci-fi. A postavy sa tu miestami chovajú veľmi zvláštne. Geoff Murphy je pútavý postapokalyptik, ale mizerný psychológ. Popcornovka I Am Legend nie je o moc hlbšia ani chytrejšia, ale je aspoň zábavnejšia a na nič sa nehrá. ()

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Bohužiaľ idea a myšlienka výrazne prekonala formálnu stránku a zobrazenie (koho z nás nenapadla myšlienka aké by to bolo byť sám na Zemi?:). Je to škoda, pretože ten nápad je bombastický a keby sa ho chopil schopnejší tvorca dokázal by z neho spraviť excelentné sci-fi (hoci to po formálnej stránke aj vzhľadom na rok vzniku vôbec nie je zlé!!!). Mňa ten film bavil tým viac, čím menej ľudí bolo na obraze, to znamená môj záujem mal klesajúcu tendenciu až na záver, ktorý ma opäť "prebral". Každopádne prvá polhodina je nehorázne geniálna a scéna keď má Bruno Lawrence prejav "pred nikým" sa mi vryla natrvalo do pamäti ("..and now, i´m god!!!") Nebudem to nazývať premrhaným potenciálom pretože ten film je moc dobrý, každopádne mal brutálne na viac... ale jednoznačne stojí za pozretie!!! ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (5)

  • Letecké nešťastie bolo natočené v opustenej továrni na výrobu umelých hnojív. (Karush)
  • Scéna, v ktorej Bruno Lawrence bezcieľne blúdi prázdnymi ulicami a hrá na saxofón, je odkazom na jeho detstvo, keď ukradol jeden saxofón a neskôr ho kvôli výčitkám svedomia vrátil. (Karush)
  • Film byl natočen podle románu „The Quiet Earth“ od novozélandského spisovatele Craig Harrisona. (Haniczka)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené