Reklama

Reklama

Nesmrteľní

(TV film)
  • Česko Hledání nesmrtelnosti (viac)
Austrália, 2010, 53 min

Obsahy(1)

Snahou nás ľudí je zastaviť proces starnutia, oddialiť smrť, ak sa jej už nemôžeme úplne vyhnúť. Ľudstvo sa otázkou nesmrteľnosti zaoberá už mnoho storočí, ale až v poslednej dobe veda našla kľúč k večnej mladosti a to, aj keď to znie udivujúco , hlboko v bunkách drobných jazerných tvorov. Zásluhu na tom má trojica vedcov, ktorá za tento epochálny objav v roku 2009 získala Nobelovu cenu. Paradoxom je, že pritom vôbec nehľadali nesmrteľnosť.. Bude mať tento ich objav vplyv na dĺžku a kvalitu ľudského života? (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (3)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Výskum je v oblasti bunkového starnutia, telomérov a telomeriázy v úplných začiatkoch, takže vo filme sa nedozvieme veľa zaručených faktov a overených výsledkov. Podľa toho aj väčšina záberov je buď na hovoriacich vedcov alebo neurčité zábery z ulice, prípadne zo starších hraných filmov týkajúcich sa nesmrteľnosti alebo elixírov mladosti. Nechytili sa tohto výskumu ešte ani farmaceutické giganty, iba jeden vedec skúša na vlastnom tele nejaký prípravok. Dosahuje sľubné výsledky ako zlepšenie stavu kože alebo zraku, len aby nedopadol ako Benjamin Button. K záveru sa ešte rozoberie súvis so stresom a ako ten vplýva na všetky skúmané zmeny v DNA. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Téma je určite zaujímavá, takisto pokroky v oblasti genetiky a biochemiky. Ale priemernejšie spracovanie a taký humorný nádych trochu znižujú kvalitu dokumentu. Hodnotenie: 65% ()

Reklama

Fujara777 

všetky recenzie používateľa

Spracovanie podľa mňa pokrivkáva za témou a všetkým tým, čím sa dokument zaoberá a aké otázky akoby pomimo nastoľuje. Určite by som si ho pozrel znova, ako som to urobil aj dnes, keď som ho v TV zastihol (videný teda 2x). Prečo starneme? Prečo vlastne nie sme potenciálne nesmrteľní? Mohli by sme byť? Ak áno, kedy by sme boli ochotní umrieť? A boli by sme ochotní umierať v mladom tele? To je zopár otázok pomimo hlavnej témy, ktoré ma veľmi zaujali. Škoda, že sa nie na všetky odpovedá. ()

Galéria (4)

Reklama

Reklama