Reklama

Reklama

Lorax

  • Česko Lorax (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Čo je to za svet, v ktorom už nie je ani kúsok živej prírody, pýtate sa? Je to mestečko, v ktorom žije dvanásťročný Ted. Všetko je tu umelé, vrátane zvierat, kvetov a stromov, u ktorých si môžete diaľkovým ovládačom nastaviť jarnú, letnú, jesennú, zimnú a disco variantu. Komu by sa chcelo von, za vysokú a nepriedušne uzavretú hradbu mesta, na ktorej nepriechodnosť dozerajú gorily miestneho vládcu, pána O'Hareho? Tunajší ľudia si na to zvykli a väčšina z nich už dávno zabudla, ako vyzerá skutočná príroda. Lenže Tedova láska Audrey, ako nevyliečiteľná romantická duša, túži po strome "z mäsa a kostí". (TV Markíza)

(viac)

Videá (50)

Trailer 1

Recenzie (224)

HellFire 

všetky recenzie používateľa

Otravné zpívající ryby připomínající Chipmunky, pitomoučký příběh v hrozném provedení, otravné písničky, hrozné názvy čehokoliv, VELMI hloupý hlavní hrdina a nefungující parodie na různé filmy. Tohle se tvůrcům mého oblíbeného Já, padouch nepovedlo. Neudiví to nakonec jenom mě, že tento film pro děti je vlastně jen odrazem dnešní doby. Vidím v tom podprahové sdělení? Mimochodem - co sakra v kresleném filmu pro děti dělá človíček připomínající velmi výrazným způsobem Hitlera? ()

Trustme 

všetky recenzie používateľa

Theodor Seuss Geisel aka Dr. Seuss byl geniální blázen a jako takový se vymykal svými literárními díly i kresbami. Netuším proč jsou jeho knihy tak populární v USA, snad proto, že spisovatelů píšících pro děti je tam málo, ale hlavně kvůli jeho praštěnosti a hraním si se slovy a rýmováním, zkrátka takový "šílenec" jako byl Lewis Carroll (Alenka v říši divů). Dr. Seuss ve svých dílech vkomponovával vždy nějaké palčivé problémy té doby, které jsou, jen pod jinými jmény a názvy palčivé i v součastnosti. K adaptacím jeho děl se nejlépe hodí právě počítačová animace a řádně fantasmagoričtí režiséři, kteří zvládnou převést spisovatelovy extrémy do pohybu. Loraxe lze označit za velmi umírněné dílko z bláznovy kroniky, oproti Hortonovi nebo dokonce ad absurdum crazy halucinogenní ultrašílenosti The Cat in the Hat. Příběhu se nemá smysl věnovat, jde o klasiku s poselstvím, praštěnými postavičkami a muzikálovými čísly. Zkrátka to, co se nám snaží tvůrci stále dokola vštípit prostřednictvím kreslených pohádek. Co ovšem musím vyzdvihnout je okouzlující design postaviček a krajinky spolu s kakofónií pastelkových barev a infantilností. ()

Reklama

Kurikmoon 

všetky recenzie používateľa

Neuveriteľne mi vadili pesničky a spev v dabingovom podaní. A tým, že sa pri tých pesničkách začalo navyše masovo tancovať, to efekt ešte umocnilo. Mal som problém dopozerať Loraxa do konca. Tie najlepšie fórky sa dajú vzhliadnuť už v trailery. A zamýšlaný výchovný cieľ o ochrane prírody sa z časti menil na paródiu. Ale ktovie, možno som tak strašne znechutený z toho spevu, že som prehnane kritický... Brrr. ()

bloodline 

všetky recenzie používateľa

Animačne a koncepčne nevydarený pokus s naivnou víziou vymývania malých mozgov od útleho veku. Ťažko si viem predstaviť, že dieťa pochopí fungovanie korporátneho systému na základe kapitalistických pravidiel s beztrestným zneužívaním prírodných zdrojov a hrdo sa pritom odvolávajúc na demokraciu. The Lorax nemal čím nadchnúť. Medzi občasnými vtipnými situáciami a milým zvieracím pozadím sa potulovala nuda umocnená pocitom zabitého času. ()

MartinezZ 

všetky recenzie používateľa

Takové nenáročné jednoduché ekologické naučné vyprávění pro caparty o tom, proč není správné venku kopat do kytiček a v lese lámat stromkům větvičky. Jinak je to ale celkem dost nuda, navíc o dobrou půlhodinu přetažená. A to ani nemluvím o zcela zbytečných písničkách/blábolačkách. Aktuálních 58% je na tenhle animák ještě stále dost vysoké hodnocení. ~ Od tvůrců "ne-úplně-špatného-jako-jen-lehce-nadprůměrného" Já, padouch a zapomenutého hraně-animovaného "nemělo-to-daleko-k-odpadu" Hop. ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (11)

  • Přestože má film dvě hlavní postavy, a to Teda a Loraxe, oba se v průběhu celého filmu neobjeví ani jednou ve scéně společně. (Akesha)
  • Tedova postava je pojmenována podle Dr. Seusse, celým jménem Theodora Seusse Geisela. Postava Audrey je pojmenovaná podle jeho druhé ženy Audrey Geisel. (Akesha)
  • Jedná se o první snímek, který se pyšní logem studia Universal, vytvořeným k jeho stému výročí. (oje)

Reklama

Reklama