Reklama

Reklama

Dr. Ludsky

(seriál)
Slovensko, 2011, 8 h 55 min (Minutáž: 51–58 min)

Kamera:

Martin Žiaran

Hudba:

Martin Hasák

Hrajú:

Tomáš Maštalír, Vladimír Kobielský, Martin Mňahončák, Jana Kolesárová, Dominika Kavaschová, Vanessa Biermannová, Ondřej Daniš, Tibor Vokoun, Róbert Jakab (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(10)

Obsahy(1)

Pôvodný seriál televízie JOJ prináša medicínske príbehy úplne inak ako doteraz. Fiktívne príbehy o lekárskych pochybeniach či zlyhaniach sa v mnohých prípadoch inšpirovali skutočnými udalosťami. Tomáš Maštalír ako MUDr. Daniel Ludsky je odborník na diagnózy a zanedbanie lekárskej starostlivosti. Ako súdny znalec často spolupracuje s políciou. Dr. Ludsky nie je  hrdina, na akých sme zvyknutí – je inteligentný, nekompromisný, arogantný a netrpezlivý. Neznáša lajdáctvo a neschopnosť, takže medzi kolegami veľa priateľov nemá. Ale verí v pravdu a v právo pacienta na slušné zaobchádzanie. Ani v súkromí nie je veľmi šťastný. Je rozvedený a popri práci sa snaží nájsť si čas na svoju dospievajúcu dcéru. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (220)

Beagle

všetky recenzie používateľa

Já nějak nevím. Po prvním díle jsem na rozpacích - inspirace Housem je tady zřejmá (tvůrci se tím asi ani netají), což by samo o sobě nebylo špatné. Ovšem to česko-slovenské prostředí mi k tomu nehraje, stejně jako dabing (podle mě nebyl nutný) a hlavně - medicínsky jsme zase někde na úrovni Ordinace v růžové zahradě. A není mi jasné, v jakém oboru je doktor Ludsky vlastně soudním znalcem? Odborníky na diagnózy jako takové tady u nás nemáme, je tedy patolog, nebo soudní lékař, nebo něco úplně jiného? Nevím nevím, jestli se z toho nakonec vážně vyklube "jen" slovenský House říznutý Ordinací, tak to bude tak za 2 hvězdy... ()

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

Trochu prilepšujem, aby bolo jasné, že nie som a priori zaujatý proti akémukoľvek novému slovenskému seriálu. Hoci je to aj krajne neosobitá, totálna kópia zahraničných vzorov, zároveň je to dôkaz, že slovenská seriálová tvorba dokáže viac ako sa iba pretekať v tvorbe remeselne príšernej a prekombinovanej vzťahovej žumpy. ()

Reklama

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Novodobá obsesia psychosociálno narušenými geniálnymi frajermi zo sveta lekárskej vedy dorazila aj na Slovač. Na počudovanie to funguje - akokolvek nejde o žiaden zázrak, v žiadnom prípade neurazí, a keby som pred rokmi nevyrastol z organizovania svojho života podla TV programu a bol seriálový maniak (ako že by som si to nahrával a napokon to pozeral ve volnom čase), zrejme by som sa s pánom Ludským stretával každý týžden. Prepáčte moju "Slovenčinu", no nevedel som ako lepšie poukázať na tu trápnosť s českým dabingom. Zaplať boh, že aspoň tých Nesmrtelných Česká Televízia nepradabováva, aj ked taký Adrian Jastraban v Cyranovi/Fejsovi predvádzal v opačnom garde čosi ako já teraz tu:) Ludských 60%, bez dabingu možno aj viac, pretože hlas doktora Housa je predsa len privela. ()

vesper001 

všetky recenzie používateľa

Ale kdepak, nesnaží se vypadat jako dr. House. To jsou ošklivé a zlé pomluvy. Dr. Ludsky jen mluví hlasem dr. House, obléká se jako on a snaží se chovat jako on. Jinak je tu spousta rozdílů. Letecké pohledy se například rozpadají do kostiček, Ludského kamarád není onkolog, ale policajt, a soundtrack stojí za houby. ()

Dado 

všetky recenzie používateľa

Dr. Ludsky ma veľmi príjemne prekvapil a podľa môjho názoru patrí spoločne s Mestom tieňov na špicu vlny slovenských seriálov, ktorá znenazdajky zaplavila naše televízie v posledných rokoch. Kvalitný scenár, veľmi dobré herecké výkony, perfektné hlášky, prestrihy na naše hlavné mesto v americkom štýle. Viacerí tu prítomní namietajú, že ide o vykrádačku úspešnejších seriálov na čele s Dr. House, no filmový priemysel sa predsa rozrástol natoľko, že v dnešných časoch je už dosť obtiažne prísť so skutočne originálnym nápadom. (70%) ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (13)

  • Seriál mal pôvodne vzniknúť v roku 2009 s plánovaným nasadením v roku 2010, no jeho nakrúcanie začalo až 12. júna 2010 a premiéru mal na jar 2011. (fugyx)
  • V seriálu se často objevuje Ludského červené BMW, automobilka BMW je sponzorem seriálu. (simply)

Reklama

Reklama