Reklama

Reklama

Poslední dvaja prívrženci "Skupiny G Antikomunistickej argentínskej aliancie AAA" majú prenajatý starší dom na jednej z tichých ulíc. Časy okolo roku 1975, kedy bolo mučenie či trýznenie ľudí pri vypočúvaní úplne bežné, sú dávno preč. Obaja navonok starší, nevinní muži sa však svojej "záľuby" nevedia zbaviť. Tentokrát však volia najjednoduchší spôsob, ako získať obete pre ich hrádky. Internetové zoznamky ponúkajú neobmedzené možnosti. Jednou z obetí sa stala aj priateľka mladého muža, ktorý je pre jej záchranu ochotný urobiť čokoľvek. (*CARNIFEX*)

(viac)

Recenzie (49)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Poslední dvaja prívrženci "Skupiny G antikomunistickej Argentínskej aliancie AAA" majú prenajatý starší dom na jednej z tichých ulíc Buenos Aires. Časy okolo roku 1975, kedy bolo mučenie či trýznenie ľudí pri vypočúvaní úplne bežné, sú dávno preč. Obaja navonok starší, nevinní muži sa však svojej "záľuby" nevedia zbaviť. Tento krát však volia najjednoduchší spôsob, ako získať obete pre ich hrádky. Internetové zoznamky ponúkajú neobmedzené možnosti. Jednou z nich sa stala aj priateľka mladého muža, ktorý je pre jej záchranu ochotný urobiť čokoľvek. Na počudovanie, ma tento film zaujal viac ako som čakal. Síce neponúka nič výnimočné, ale hrádky s chemikáliami vo mne vždy vzbudzovali rešpekt a odpor. Pár scén Vás určite zaujme. Vo filme sa nájde aj niekoľko nelogických vecí, či krokov osôb, no je to horor, takže tento žáner si to z časti môže dovoliť. Z môjho pohľadu nakoniec ide o hodnotenie silných 3 hviezd - 65%. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Horor principiálne postavený na hlavu. Toľko problémov, kvôli dvom vetchým starcom? No budiž, dajme tomu. Odhliadnuc od hlúpeho námetu a takmer žiadnej dejovej linky, človek by tak čakal aspoň výnimočnú atmosféru s napätím, ale divák sa nedočká ani jedného ani druhého. Aj masaker bol slabý, takže tu vlastne nie je nič, čo by zaujalo, okrem pár prízemných dôvodov, ktoré radšej ani nebudem menovať. Pre mňa veľké sklamanie. 30/100 Videné počas Challenge Tour 2015: 30 dní so svetovou kinematografiou. ()

Reklama

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

"Když nedokážete pořádně mluvit, když nedokážete vyjádřit, co chcete, nemáte žádnou svobodu." Na Boglianovi se mi líbí, jak je každý jeho film úplně jiný. Jak si hraje s mnoha barvitými odstíny a subžánry horroru. Tohle je takový docela psycho gore exploitation o dvou dědcích, co si rádi hrají s chemikáliemi. Má to střízlivou stopáž, zajímavé postavy a pořád si to drží napětí. ()

heyda 

všetky recenzie používateľa

Šílený horor. Do půlky to vypadalo na zajímavý exploitík s hezkýma holkama, úchylnýma zabijákama, slušným napětím a hromadou nitroglycerinu. V půlce hororu se však objeví zombie-ženský a spustí se natolik nepříjemná a otravná hudba, že už to opravdu nehodlám režisérovi tolerovat. Navíc to chování postav postupně nabírá na čím dál větší debilitě a tak nevidím jinou možnost než hodnotit podprůměrně. Argentinci promarnili šanci na dobrý horor. Jejich blbost! 40% ()

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Mladý režisér A. G. Bogliano po vydarenom No moriré sola opäť povrdil svoje kvality a oddanosť hororovému žánru. Jeho Sudor frío sa medzi dnešnými torture porn určite nestratí a kľudne môže konkurovať nákladnejším filmom z americkej produkcie. Samotný príbeh je síce jedna veľká absurdita - je sotva uveriteľné, že dvojica starnúcich sadistov by niekoľko desaťročí bez povšimnutia okolia či polície v obytnom mestskom dome realizovala svoje extrémne zvrhlé hrátky, zahrňujúce vraždenie, mučenie, používanie výbušného nitroglycerínu či uschovávanie kanibalských ľudských kreatúr v pivnici... O ten za vlasy pritiahnutý scenár tu ale nakoniec príliš nejde, nakoľko Sudor frío boduje najmä čo sa atmosféry, napätia a hororových elementov týka a ten nápad s nevyspytateľným nitrákom je tiež dobrý. Na Boglianovi mi je navyše sympatické, že na rozdiel od mnohých svojich filmárskych kolegov dej svojich snímiek nesituuje kdesi do východnej Európy či na Balkán, ale do jemu spriaznenej Argentíny, ktorú v nich vykresľuje ako drsný kút sveta, v ktorom nie je núdza o násilníkov a deviantov všetkého druhu. ()

Galéria (6)

Reklama

Reklama