Reklama

Reklama

Lóve

Trailer

Když se mluví o love, nemusí jít nutně o lásku, může jít i o peníze. A o obojí jde také v novém milostném dramatu ze současné Bratislavy. Slovensko-český koprodukční film Love mladého talentovaného režiséra Jakuba Kronera se stal během pár týdnů největším diváckým hitem ve slovenských kinech za posledních několik let. Hlavní hrdina Maťo (Michal Nemtuda) bydlí společně s kamarádem Tomášem (Jakub Gogál) na sídlišti ve slovenské metropoli a nežijí si vůbec špatně. Dennodenně se však pohybují za hranicí zákona, protože se živí krádežemi aut. Jednoho večera vstoupí do Maťova života studentka Veronika (Kristína Svarinská), do níž se zamiluje, ale v lecčems jí neříká pravdu. A ta se nakonec za velmi dramatických okolností provalí. Jednu z rolí v tomto bezpochyby autentickém filmu ztvárnila i zpěvačka Tina, v Čechách známá jako moderátorka, dále hrají Ľuboš Kostelný nebo Roman Luknár. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (403)

Dellamorte 

všetky recenzie používateľa

Učebnicová agitka na SK / BA under-G. Nečoruj a budeš happy. Kubo je vlastne OK, ale bolo to málo rýchle a zbesilé. Car-ransom fungoval, funguje a fungovať bude. Do toho zakomponovať romancu - na to by nemal ani Tony. Čo predviedol Hajdu, Mi zaseklo myslenie.Celá SK "tvorba" sa má čo učiť od našich západných susedov.Stojím si za tvrdením , že krízu zistíš mimo trhu akcií, na TV 2násob. Ďalší SK splachovač, ktorý ukradol aj cover. Bodík za fáro- a za Cinkyho, ktorý mal mini priestor, aj keď teraz ho má v basreále ďaleko menej. ( ten vydredovaný šašek Ma iritoval od začiatku) Kubovi ale držím palce. ()

SarumanKo 

všetky recenzie používateľa

Lóve je na slovenské pomery viac než slušne natočený a až na niekoľko scén príjemne napísaný film. Cieľovým divákom bol jednoznačne dnešný "blavácky teenager", a tomu je prispôsobené prostredie hrdinov aj ich slovník, ale to jedine kvitujem, pretože zapadám do tej kategórie aspoň generačne. Hlavne vedľajšie postavy sú sympaťáci, ktorí na rozdiel od Nemtudu hrajú celkom dobre aj vo vypätých momentoch. S dejom som taktiež spokojný. Kriminálna rovina perfektná, jej naviazanie na tú romantickú tiež, ale samotná romanca najmä v intímnych momentoch (myslím dialógy, nie sex) totálne kolabuje. A to je dôvod, prečo nedávam 4*. Dve romantické scény na streche, ako aj celkovo väčšina dialógov medzi Nemtudom a výbornou Svarinskou totálne kazia zážitok z inak úprimného a sympatického filmu. V tých scénach do Lóve presakuje toľko scenáristickej demencie, toľko debilných, patetických, sentimentálnych žvástov, že ma takmer rozboleli uši. Ani napriek jedinečnosti Kronerovho projektu v našich podmienkach sa neprikloním k lepšiemu hodnoteniu, pretože ten chlapík v sebe skrýva viac talentu, než preukázal touto nevyrovnanou snímkou. (4/10) ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Film ako taký nemá v porovnaní so svetovou filmografiou takmer žiadnu váhu. Keďže ide ale o pokus slovenskej produkcie, tak sa musím prikloniť k vyššiemu hodnoteniu. Príbeh je úplne klasicky vykonštruovaná zápletka vhodná tak do jednej časti Paneláku. Akosi sa ju však podarilo natiahnuť na takmer hodinu a pol dialógového trápenia. Niektoré hlášky sú celkom slušné, niektorí herci tiež. Režijne priemerné, nevedel som ktorým smerom sa vlastne film uberá. Či má ísť o teenagerskú komédiu, krimidrámu, no a na konci to vyzeralo na nejaký thriller. Rozpoltený film, rozpoltené dojmy. Ale aj toto je len ďalšie potvrdenie, prečo som rád, že nebývam v našom hlavnom meste. 70%. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Rozporuplné... ale sympatické. "Zlodejská" dejová línia výborná - uveriteľná, parádne natočená a zostrihaná, dialógy ostro odsýpajú. "Vzťahovka" výrazne slabšia, z papierových dialógov by som vyškrtal polovicu slov, herecké výkony miestami mimo. Napriek tomu emócie uveriteľné. Škoda, že to má takú otrepanú zápletku bez zaujímavého zvratu - teda okrem tej hlúpej, z prsta vycucanej, akože šokujúcej pointy. Celkovo ale príjemný pocit zo síce neučesanej, ale úprimnej a miestami prekvapivo dravej filmárčiny. ()

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Prekvapenie na domácej scéne. Scenár je občas prvoplánový, v používaní vulgarizmov samoúčelný, občas sa vyskytnú menšie diery v logike a dialógy by potrebovali menšiu úpravu. Lenže inak je Lóve v porovnaní s väčšinou slovenskej tvorby posledných rokov až nezvyčajne kvalitný pokus, s uveriteľnými postavami, adekvátnymi hereckými výkonmi a emóciami, ktoré fungujú presne tak ako si režisér a scenárista v jednej osobe praje aby fungovali. Jedinou výraznou nevýhodou snímku môže byť primárne zameranie na mladšieho diváka ale je to logicky dané aj vekom tvorcu. Jakub Kroner je každopádne talent, len by nemal plytvať energiou na nezmysly ako Lokal TV. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (15)

  • Za prvých osem týždňov premietania v slovenských kinách videlo film 107 000 divákov. To zo snímky robí rekordéra na domácej scéne. (toi-toi)
  • Finálny záber filmu bol aj posledným záberom natáčania a nakrútil sa na minútu presne podľa plánu, kedy mala byť snímka hotová. (-ondro-)
  • Hlas človeka, ktorý volá vo filme Dušanovi Cinkotovi a zháňa svoje ukradnuté Audi, patrí slovenskému hercovi Jánovi Kronerovi - otcovi režiséra filmu Jakuba Kronera. (toi-toi)

Reklama

Reklama