Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pán Peabody je všestranný génius, novodobý Einstein, James Bond, Sherlock Holmes, Oscar Wilde aj Indiana Jones. Zároveň je svetová celebrita, držiteľ Nobelovej ceny a dvojnásobný olympijský víťaz. A navyše je pes. Keď si však pán Peabody adoptuje malého chlapčeka Shermana, ktorého našiel v škatuli na ulici, zistí, že výchova detí je jedná disciplína na svete, ktorú neovláda. Aby uspokojil synovu túžbu po poznaní histórie, pán Peabody zostrojí úžasný prístroj menom Časomat. Vďaka nemu sa môžu voľne pohybovať v čase a na vlastnej koži tak prežívať historické udalosti, ktoré menili dejiny. Spoločne prežívajú nepredstaviteľné dobrodružstvá, ale len do chvíle, kým roztopašný Sherman nevezme na divokú jazdu históriou svoju spolužiačku Penny, na ktorú chce urobiť dojem. Nechtiac tak premiešajú niekoľko najdôležitejších udalostí svetových dejín a pán Peabody ich musí zachrániť, skôr než navždy zmenia minulosť, prítomnosť i budúcnosť. Spoločne sa všetkým trom cestovateľom podarí zanechať v dejinách svoj nezmazateľný odtlačok. Nakoniec však pán Peabody čelí výzve najväčšej - musí prísť na to, ako byť dobrým rodičom. To je totiž jediná činnosť, ktorú náš génius poriadne neovláda... (TV JOJ)

(viac)

Videá (13)

Trailer 1

Recenzie (320)

FFilipCZ 

všetky recenzie používateľa

Základní příběhová kostra není nic nového pod sluncem. S výjimkou dvou hlavních hrdinů a jejich vzájemným vztahem. To je ale asi tak jediný nedostatek, který tomuto animáku můžu vytknout. Líbí se mi, že se mě tvůrci hned z úvodu nesnažili uspávat půlhodinovou představovačkou a zasvěcením do děje, jak to mají obvykle ve zvyku. Pro mě postavili před fakt "Hele tady je pes a ten je superchytrej, mluví a adoptoval kluka. A TAK TO PROSTĚ JE!". Nápadité, krásně vykreslené a často se střídající lokace a mnoho zajímavých a zábavných vedlejších hrdinů - tyto dva faktory mi nedovolily ani na chvilku odvrátit oči, abych náhodou o něco nepřišel. Scény jsou doslova prošpikovány dobrodrůůůžem a vtipnými momenty a hláškami. Na to, že film má pouze hodinu a půl, tak hravě strčí do kapsy i některé snímky se stopáží 2h+ (viz nepovedený dvojkový Spiderman nebo třeba průměrný Kapitán - dva snímky, které mne v poslední době dosti zklamaly). Ale jó, i když těsně, tak přeci jen za pět! ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Cekal jsem teda vic. Tvurci trefili tu spravnou miru mezi infantilnima detskejma vtipkama a zabavou pro odrostlejsi, pribeh je na animak dostacujici, i kdyz co si budem povidat, cestovani v case je takova sazka na jistotu. Animace sice neni nejak extremne detailni, ale je hezka a pekne se na ni kouka, hudba taky v pohode a sem tam nejaka skvela akcni scena. Postavy jsou v zasade sympataci. Jenze i pres tohle vsechno to na me proste nejak nefungovalo, forku tu zas tolik neni a nejsou buhvijaky, uz v polovine filmu jsem se koukal na hodinky. Proste pro me nepochopitelne nadhodnoceny, film na jedno skouknuti a zapomenuti. ()

Reklama

StanislachKo 

všetky recenzie používateľa

Normálne som v šoku, že čo som to práve videl... Trochu sentimentálne, ale faktže inteligentné a rodinne roztomilé cestovanie časopriestorom, v ktorom najprv musíš nenávidieť úplne všetko... do chvíle kým si ťa to všetko získa a ty si ani neuvedomuješ od ktorej minúty si sa začal škeriť od ucha k uchu až film neskončil... a vlastne ešte minimálne hodinu po tom! ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Celkom príjemné prekvapenie. Rob Minkoff sa vracia do animovaných vôd a znovu boduje. Hlavné postavy sú tak skvelé napísané, že nuda skratka nehrozí. Príbeh rovnako ako hlavné postavy dokáže zaujať, ved vidieť Lincolna, Einsteina, Da Vinciho, či Tutanchamona v animáku, ktorý ma nápady sa len tak nevidí. Taktiež aj hudba Elfamana je fajn. Príjemná dobrodružná rodinná zábava, ktorá pobaví deti aj dospelých. Slovenský dabing opäť skvelý. 80% - 4* ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

|| Scenár: Craig Wright | Hudba: Danny Elfman | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: DreamWorks, Pacific Data, Bullwinkle | Rozpočet: 145 miliónov $ | Tržby: 272,9 milióna $ | Ocenenia: Behind the Voice Actor Aw - VR Stanley Tucci. Spolu - 1 výhra a 16 nominácií || Priemerná úspešnosť tohoto animáku sa dá pravdepodobne pripísať faktu, že je rozprávka až príliž nápaditá a inteligentná oproti zvyknutej rutine. Cestovanie v čase a návštevy rôznych kútov sveta v rôznych dobách obsahuje plno scenárictických vychytávok, odkazov a vtipov, ktoré sa na prvý krát snáď ani nedajú pobrať. Veľmi príjemné prekvapenie a krok mimo vyšlapané cestičky, čo činí z Peabodyho a Shermana najlepší kus od DreamWorks Animation od dôb prvého Shreka a Trénovania drakov. 84% | FullHD, THX, EN DTS | ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (6)

  • Na Shermanově krabičce na oběd je obrázek vědce Stephena Hawkinga a nápis "Brief History of Lunch", v překladu "stručná historie oběda". Jde o narážku na Hawkingovu slavnou knihu "A Brief History of Time", česky "stručná historie času". (D.Moore)

Súvisiace novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (viac)

Reklama

Reklama