Reklama

Reklama

Sedemnásťročná Mia Hallová (Chloë Grace Moretzová) má všetko, o čom kedy snívala - úžasnú rodinu, milujúceho priateľa a práve ju prijali na prestížnu hudobnú školu. Stojí však pred vážnym životným rozhodnutím - bude nasledovať svoj sen o kariére violončelistky, alebo dá prednosť svojej láske a zostane s milovaným Adamom (Jamie Blackley)? V jedno zimné ráno sa však všetko zmení a Mia príde o milovaných rodičov aj brata. Zrazu vidí samú seba, ako leží na nemocničnej posteli napojená na prístroje a pred očami sa jej odvíja celý život. Vidí všetkých svojich blízkych a hlavne Adama, ako ju prosí, aby sa vrátila k nemu. Včera riešila svoju budúcnosť, dnes stojí pred jedinou osudovou otázkou: Zostanem? (TV JOJ)

(viac)

Videá (11)

Trailer 1

Recenzie (271)

schizmo 

všetky recenzie používateľa

Spíše standardní středoškolská romance, vyprávěná ve dvou rovinách a zohledňující spoustu nešvarů milostného i rodinného života jako jsou zodpovědnost, sebeobětování, vztah rodičů s dětmi, vztah milenců mezi sebou a to se všemi možnými uskalími jako je hudební kariéra, vysoká škola a všemožné úhly pohledu na danou problematiku. Jak se může dívka vypořádat se vzestupnou kariérou přítele-muzikanta, jak se chlapec vypořádá s odchodem dívky na školu na druhé straně Ameriky? Jak se člověk vypořádá s tím, když v jediné minutě příjde o všechno??? V hlavní roli okouzlující Chloë Grace Moretz, ve vedlejší roli spousta klišé. ()

Eržik 

všetky recenzie používateľa

Úžasná hudba. Těžká romantika a všechny ty drobné nuance, které chytí za srdce. Vše co by měl člověk v životě mít, ale ne každý to štěstí má a nikdy není jisté kdy o to mohu přijít a zda má cenu jít dál když tolik je toho již ztraceno... Ten krapet originality v jinak klasickém, dojemném příběhu stačil na to, aby zcela udržel pozornost a napětí. Herecké výkony prvotřídní, postavy od prvního pohledu sympatické. A ještě jednou - úžasná hudba! ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Spočiatku to vyzeralo na bežný rodinný film, no po tom určitom zlome nabral príbeh úplne iný rozmer. Z riešenia dilemy Láska vs. kariéra sa razom stane súboj Život vs. smrť. Atmosféra filmu sa mi veľmi páčila, dokonca aj ten koncept akým bol celý príbeh poskladaný zo spomienok minulosti, ktoré priamo kontrastovali s tragickou prítomnosťou. Ústredná myšlienka, realistická zápletka, vydarené dialógy a pekná hudba potiahli celý film zo sfér počiatočného priemeru o úroveň vyššie. No celé to pobehovanie ducha Mie po nemocnici, keď jej skutočné "ja" ležalo v kóme, mi prišlo trochu na obtiaž celého filmu. Dalo sa to rozhodne spraviť aj iným spôsobom, ktorý by nepôsobil tak nadrealisticky. ()

Thomick 

všetky recenzie používateľa

Dobře no, tak teda gratuluju Chloë k prvnímu dospělýmu filmu. Co na tom, že byl spíchnutej nad Slovníkem pravdoláskaře; že ho v podstatě vypráví duch stále žijícího člověka (což se v praxi rovná cheatování), jemuž neni blbý svou návštěvou poctít i flashback; *SPOILER* a že se tam čistě pro neschopnost scénáristů posunout děj někam dál nakonec usmrtí uplně všechno, co zrovna na lůžku leží. (A nejmenuje se Mia, samo sebou...) ()

hygienik 

všetky recenzie používateľa

Je jasné že najväčším pozitívom filmu je CGM, ale treba si priznať, že film bol konzistentnejší a hlavne o poznanie zmysluplnejší ako podobné Pevné puto. Jasné že to bol doják určený primárne pre tínedžerky, ale nemožno poprieť že sa podaril a predovšetkým soundtrack splnil svoj dojemný účel. ()

Galéria (70)

Zaujímavosti (10)

  • Chloë Grace Moretz (Mia) sa v skutočnosti naozaj učila hrať na violončelo, ale veľmi úspešná nebola, tak mala pri hre dablérku, jej tvár doplnili digitálne. (De Large)
  • Herečka Dakota Fanning odmítla roli ve filmu s tím, že je pro ní nyní prioritní dokončení střední školy. (Zdroj: latimes.com) (Medmen24)

Reklama

Reklama