Reklama

Reklama

Bankový lupič Franck Adrien utečie z väzenia, aby ochránil svoju rodinu a zastavil bývalého spoluväzňa, pedofila a sériového vraha Maurela, ktorý mu uniesol dcérku a nastražil naňho stopy svojich nových zločinov. Polícia, ktorá je Franckovi v pätách, neverí jeho odkazom a považuje ho za verejného nepriateľa číslo jeden. Čo sa stane, keď zúfalý väzeň na úteku, polícia aj šialený pedofilný vrah prekročia všetky hranice a zájdu priďaleko?
Franck Adrien si vo väzení odpykáva trest za vylúpenie banky. Keď sa dozvie, že jeho manželka je vo finančnej tiesni, zverí sa svojmu priateľovi, s ktorým zdieľa celu, kam uložil korisť zo svojej poslednej lúpeže. Spoluväzeň Jean-Louis Maurel, ktorého majú čoskoro prepustiť na slobodu, mu sľúbi, že sa o jeho rodinu postará a finančne jej pomôže. Franck si myslí, že mu môže dôverovať. Až neskôr sa dozvie, že Maurel je psychopat, pedofil  a sériový vrah, ktorý presvedčil súd o svojej nevine a ten ho oslobodil. Začne sa báť o bezpečnosť svojej manželky a dcérky. Rozhodne sa z väzenia utiecť a Maurela zastaviť. Lenže Maurel nie je žiadny hlupák a všetky stopy svojich ďalších zločinov nastraží tak, aby viedli k Franckovi. Policajný tím na čele s Claire Linnéovou je Franckovi neustále v pätách. Franck sa  snaží Maurela vypátrať a očistiť svoje meno, ale polícia jeho odkazom neverí a myslí si, že práve on - väzeň na úteku - je verejný nepriateľ číslo jeden. Napokon príde k najhoršiemu a Maurel unesie Franckovu  dcérku... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (172)

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Mé bystré oko nadšeně zaznamenalo solidní šanci na výborný thriller a vzápětí zesmutnělo z promarněné šance. Vše je totiž od začátku příliš snadno čitelné a těch několik málo pokusů o překvapení je natolik pitomých, že pouze ruší stylovou neoriginalitu snímku. Samozřejmě mě bavil týpek, který hrdě odkráčel z basy hlavním vchodem, pár poučení pro pobyt ve věznici by se také dalo najít, ale detektivní činnost strážců zákona ve mně vyvolávala často jen shovívavý úsměv. ()

Hollohlaway 

všetky recenzie používateľa

Celkem ucházející krimi. Sice to podle mne Frantíci neumějí tak jako komedie, ale bylo to i přes některé topornější části scénáře (viz. tolikrát zmińovaný přespolní běh pana Nesmrtelného) dost napínavé, a ke konci to vysloveně gradovalo. Hlavní hrdina sice moc akčně nevypadá, ale je zahranej tak dobře, že mu i věříte, že ho žene vůle. Hlavní záporák je nechutně slizkej, a hlavní policajtka je chytrá a má notnou dávku francouzského šarmu. Ve výsledku i přes televizní formát to nebylo zlé, já se bavil. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Už sa teším, kedy mi bude tiahnuť na päťdesiatku a budem konečne v takej superforme ako Frank. Asi sa vekom stávajú kosti viac gumové a výrazne sa k tomu znižuje prah bolesti. Ale to len tak na okraj, podobné veci mi v podobných francúzskych akčných béčkach, ktorých sú tony, nijak zvlášť neprekážajú. Film ale dostane šťavu a výrazne sa zvyšuje napätie až od únosu istej mladej slečny niekedy v dvoch tretinách deja, ak by som dovtedy prepol kanál v telke, asi by som už nemal chuť si Nebezpečnú korisť niekedy dopozerať. ()

ecceHOMMO 

všetky recenzie používateľa

Ide o akúsi klasickú francúzsku variáciu na trojuholník: dobrý väzeň, zlý väzeň a polícia.....francúzi túto krimi zamiešali veľmi vyvážene a pomerne akčne, takže ikeď s originalitou sa moc film nestretol a občas je hlavný hrdina akoby nadčlovek ( nezastaví ho nič, ani guľka v tele) dokáže navodiť dobré krimi-akčné pozeranie. ()

(Z)denny 

všetky recenzie používateľa

Nechápu, jak můžou Frantíci točit akční filmy, kde každý auto nevybouchne ještě před nárazem do svodidel? Jak je možný, že v těchto snímcích necáká krev a netečou střeva obětí až do pátý řady? Jak je možný, že se na takovýhle snímky dá koukat a diváka to ještě k tomu baví? Asi proto, že jsou to Francouzi.. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (2)

  • Film se točil i v Praze na magistrále, na přemostění kolejí z Masarykova nádraží a okolo něj. Herci skákali na trafostanici, která byla na konci nástupiště postavena jen pro tento účel (aby mohli přeskočit na zastřešení) a celá ta scéna, kdy herci běží po zastřešení nástupiště, se točila na Masarykově nádraží, jen se přelepily tabule s názvem stanice. (xyeti)
  • V 39. minutě se ve filmu objeví český nápis "Pozor, rozmrazovací postřik", přesto že se děj odehrává ve Francii. České popisy jsou pak k vidění i na billboardech, konkrétně například "Nový Seat Ibiza". (Snorlax)

Reklama

Reklama