Reklama

Reklama

Bankový lupič Franck Adrien utečie z väzenia, aby ochránil svoju rodinu a zastavil bývalého spoluväzňa, pedofila a sériového vraha Maurela, ktorý mu uniesol dcérku a nastražil naňho stopy svojich nových zločinov. Polícia, ktorá je Franckovi v pätách, neverí jeho odkazom a považuje ho za verejného nepriateľa číslo jeden. Čo sa stane, keď zúfalý väzeň na úteku, polícia aj šialený pedofilný vrah prekročia všetky hranice a zájdu priďaleko?
Franck Adrien si vo väzení odpykáva trest za vylúpenie banky. Keď sa dozvie, že jeho manželka je vo finančnej tiesni, zverí sa svojmu priateľovi, s ktorým zdieľa celu, kam uložil korisť zo svojej poslednej lúpeže. Spoluväzeň Jean-Louis Maurel, ktorého majú čoskoro prepustiť na slobodu, mu sľúbi, že sa o jeho rodinu postará a finančne jej pomôže. Franck si myslí, že mu môže dôverovať. Až neskôr sa dozvie, že Maurel je psychopat, pedofil  a sériový vrah, ktorý presvedčil súd o svojej nevine a ten ho oslobodil. Začne sa báť o bezpečnosť svojej manželky a dcérky. Rozhodne sa z väzenia utiecť a Maurela zastaviť. Lenže Maurel nie je žiadny hlupák a všetky stopy svojich ďalších zločinov nastraží tak, aby viedli k Franckovi. Policajný tím na čele s Claire Linnéovou je Franckovi neustále v pätách. Franck sa  snaží Maurela vypátrať a očistiť svoje meno, ale polícia jeho odkazom neverí a myslí si, že práve on - väzeň na úteku - je verejný nepriateľ číslo jeden. Napokon príde k najhoršiemu a Maurel unesie Franckovu  dcérku... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (172)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Veľmi dobrý, takmer non-stop akčný thriller mi svojím tempom pripomenul tiež francúzky thriller Limit. Časť filmu sa odohráva i vo väzení, čo atraktívnosť filmu ešte zvyšuje. Časté zvraty a neustále číhajúci policajti, ktorí sú utečencovi neustále za chrbtom robia z filmu doslova adrenalínovú jazdu. Občas ju zatemní vydarená dejová linka s masovým vrahom a jeho nevinne vyzerajúcou priateľkou, po ktorých pátra zase hlavný hrdina. Remeselne veľmi zručne urobené súboje a akčné scény ponúkajú v spojení s dobrým príbehom akčný výplach, aký hollywood už ponúkne málokedy. Francúzi filmovú fabriku na sny zastupujú skvele. 80% ()

Jizni Tlapa 

všetky recenzie používateľa

V úvodu měla kořist celkem našlápnuto a při přebíhání střech pražského panťáku jsem už doufal v poctivou čtyřhvězdu. Hlavní frajer a hlavní frajerka tvořili dokonalý herecký pár a hra na kočku a myš se jim jednoduše dařila. O to horší to bylo s ostatním osazenstvem a obzvlášť s příběhem, který byl kýčovitě drastický!!Adekvátních 60 % ()

Reklama

dr.fish 

všetky recenzie používateľa

Nedávám tentokrát pět hvězdiček pro nezapomenutelný zážitek, nebo snad umělecký dojem. Dávám za řemeslo. Kvalitně odvedená práce na průměrném scénáři zvedla tenhle film o třídu. Perfektní oddychovka, nijak originální, avšak tak francouzská, jak má být. Hrdina je sice trochu nadčlověk, policistka nadčmuchalka a padouch nadpaduch, je to trochu nereálné, ale proč se taky jednou nenechat trochu houpat, že? Mně to sedlo skvěle. 90% ()

Dr Lizal 

všetky recenzie používateľa

Velmi mě v téhle docela nadupané akční běhavce překvapil Albert Dupontel. Netušil jsem že má za sebou stejný výcvik u Treadstone jako Jason Bourne... Narozdíl od něj však Alby ví proč a kam jde. Škoda toho amerického konce, ale jinak dávám (pouze kvůli sympatické policistce Claire Linné ) horší 4 *. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Pre všetkých, ktorí by radi pravidelne behávali, ale už sa im nejako nechce a radšej zalezú pod teplú deku a pozrú si dáky napínavý film. Poučenia z tohto konkrétneho plynú dve. Prvé: "Nehas čo Ťa nepáli, najmä ak ide o pomoc odsúdenému úchylákovi.". Druhé: "Rodina je mocné zaklínadlo. Keď chce spraví zo smrteľného človeka Supermana.": No dobre, bola to viac menej dobrodružná rozprávka, ale svižná a napínavá. Tým pádom aj zábavná. A dobrý film vlastne nepotrebuje viac. Len zaujať dobre spracovaným, hoci aj veľmi jednoduchým, príbehom. A v tomto kontexte je úplne fuk, či koniec má alebo nemá rozprávkovo nereálny kontext. Pretože ako som písal o inom filme s nudným priebehom a famóznym koncom: záverečných pár minút nijako nikdy nedokáže prekryť ničotne spracovaný a nezaujímavý dej predchádzajúcej hodiny a trištvrte predtým. Podobne - len opačne je to i tu - odfláknutý rozprávkový záver nič nemení na tom, že zvyšok Nebezpečnej koristi je jednoducho skvelá úteková krimi-dráma. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (2)

  • Film se točil i v Praze na magistrále, na přemostění kolejí z Masarykova nádraží a okolo něj. Herci skákali na trafostanici, která byla na konci nástupiště postavena jen pro tento účel (aby mohli přeskočit na zastřešení) a celá ta scéna, kdy herci běží po zastřešení nástupiště, se točila na Masarykově nádraží, jen se přelepily tabule s názvem stanice. (xyeti)
  • V 39. minutě se ve filmu objeví český nápis "Pozor, rozmrazovací postřik", přesto že se děj odehrává ve Francii. České popisy jsou pak k vidění i na billboardech, konkrétně například "Nový Seat Ibiza". (Snorlax)

Reklama

Reklama