Reklama

Reklama

VOD (1)

Profesionálny vymáhač vyšetruje trúfalú lúpež, ku ktorej došlo počas pokrovej hry prebiehajúcej pod záštitou mafie a so značnými vkladmi. Najvyšší mafiánsky boss je podnietený skutočnosťou, že za celkový kolaps ekonomiky podsvetia sú zodpovední traja podradní zlodejíčkovia, a chce ich vidieť za ich zločin pykať. Najme preto obávaného nájomného zabijaka Jackieho Cogana (Brad Pitt). Čím bližšie sa však Cogan dostáva k svojmu cieľu, tým viac mu zdarné dokončenie misie komplikuje opilecký nájomný vrah, ktorý už je dávno za zenitom, neschopní gangstri a playboyský uvádzač onej nešťastnej hry ... (TV Dajto)

(viac)

Videá (29)

Trailer 1

Recenzie (449)

cukorek 

všetky recenzie používateľa

Tuto kriminálnu historku veľmi pekne vystihuje úryvok piesne Daniela Landu "strieľanie je dneska v móde hlavne pre tých z cudziny, tak ostaňte radšej doma a nerobte kraviny". Takýchto konfliktných príbehov medzi amatérmi a profesionálmi, už bolo sfilmovaných ozaj dosť a tento patril k tým lepším. Podanie filmu pôsobí komornejšie, treba si všímať každý dialóg a každý moment podáva dôležitú informáciu a k tomu ostro servírované príznačné črty povahy jednotlivých postáv. Po Zabitie Jesseho Jamesa znovu Andrew Dominik zvolil alternatívu nespútanej streľby a schémy prežije ten najlepší. Opakovaná spolupráca s Bradom Pittom vyznela slušne a potešilo ma ho znovu vidieť s kvérom v ruke. V jednú chvíľu som mal z toho fakt skvelí pocit, aký som mal naposledy pri pozeraní Road to Perdition, ale tento potenciál si film bohužiaľ neudržal. Dosť nevkusne, alebo umelo vyznela opakovaná pozornosť ekonomickej situácie v USA, ktorá sa šírila prostredníctvom televíznej siete. Aj keď poprava Trattmana na križovatke bola výborným momentom, film v konečnom čísle u mňa obstál na 70%. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Taková trošku nudička, jenže pořád je tu naštěstí lumpiček Brad Pitt a tomu se tady protočí doslova panenky, aby vyřešil jeden vcelku zapeklitej případ. Každopádně když už příběh ne, tak alespoň prostředí je zajímavé. Dlouho (jestli vůbec někdy) jsem se nesetkal s filmem, který by řešil finanční krizi tak vehementně, jako právě v tomhle filmu. U zlodějů to ale asi fakt sedí. Zřejmě to mělo znamenat akorát to, že jak je krize a lidi mají méně peněz, tak toho lidé zároveň koupí daleko méně a i lup bude často stát za hovno. Tady teda stál, což kluci zlodějští pochopili poměrně rychle. ()

Reklama

6thSun 

všetky recenzie používateľa

Objektivně je to na tři lepší hvězdy, ale mám dva zásadní důvody, proč dám o jednu víc: 1. Za Brada Pitta, jehož vidím daleko raději v roli gangstera než např. v nějakým akademickým Moneyballu. 2. Za Jamese Gandolfiniho, jenž tady v podstatě hraje Tonyho Soprana v důchodu a já si díky tomu uvědomil, jak moc mi dnes chybí nějaký podobný seriál a podobně geniální herecký výkon, jaký předváděl právě v legendárních Sopranech (Buscemi mu v Boardwalk Empire nesahá ani po malíčky). 75% ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Povedal by som, že miestna mafia a aj tí pricestovaní na pár dní za prácičkou by sa rovnako chovali aj počas najsvetlejšieho obdobia amerických dejín a kríza s tým nemá až tak veľa spoločné. Ale vlastne aj o tom je tento film, že toto je Amerika a šlus. Iba škoda, že niektoré veci, ktoré by mohli vyplynúť prirodzene z deja sú nám podávané doslovne, čiže v dialógoch. Taktiež sa trochu zbytočne kecá aj o iných veciach, s dejom nesúvisiacich, napríklad o kurvách. Raz by stačilo. Killing them softly sa tvári ako taká luxusná jednohubka, ale so závažným posolstvom. Svojim spôsobom aj je, ale jej výpoveď ani coolovosť nemá takú silu, akou sa mohla v konečnom dôsledku pýšiť. ()

Segrestor 

všetky recenzie používateľa

Pokus o stylovost se tomu počinu nedá upřít, o tom žádná, ale budovat drama na blábolech dvou vysloveně nezajímavých lůzrech, to chce notnou dávku blbosti. A to Dominik jistě má. Chtěl patrně filmu dodat na jisté artovosti, možná až troufale řečeno "tarantinovosti" tím, že nechal každou postavu aspoň deset minut v kuse blábolit. Řeknu vám jedno, to se prostě nedalo. Ono by to šlo, kdyby ty monology dávaly smysl a šly až na dřeň divákovy duše nebo třeba rozesmály, ale to jen tak plitce klouže po povrchu, že to tak strašně nudí, že už ani otrávený divák neví, o čem se blábolilo před dvěma minutami. Jak jsem se už zmínil, osud a jednání dvou sjetých idiotů sympatie zkrátka nezíská a sledovat ostatní figury už tuplem. Brada Pitt nám vyžvaní díru do hlavy v tak brutálním slow motion, že nás zabije poměrně hardly. ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (10)

  • Na začiatku filmu, keď Russell (Ben Mendelsohn) a Frankie (Scoot McNairy) diskutujú o možnosti robenia či nerobenia prevratu, líže Russell zmrzlinu, ktorá v ďalšom zábere zmizla. (Crybaby)
  • Ve scéně, kdy Jackie Cogan (Brad Pitt) vraždí Markieho Trattmana (Ray Liotta), je ve zpomaleném záběru zřetelně vidět, že vystřelené nábojnice jsou ze slepých nábojů. (HectorHagman)
  • Děj vychází ze stejnojmenného románu George V. Higginse. (Haretix)

Súvisiace novinky

Pittův Cogan nabírá posily

Pittův Cogan nabírá posily

11.01.2011

Produkce krimikomedie Cogan´s Trade, díky které opět spojí síly Brad Pitt a scénárista a režisér Andrew Dominik (natočili spolu Zabití Jesseho Jamese bla-bla), začíná lákat další zvučná jména. Prvním… (viac)

Reklama

Reklama