Reklama

Reklama

Svět po zániku

  • USA The Day
Trailer

Deset let po apokalypse se světem toulá pětice přeživších lidí, kteří se snaží najít bezpečné místo, kde by mohli začít nový život. Konečně by tak mohli přestat utíkat před kanibalskými kmeny, které jsou jim na stopě... (TV Prima)

Videá (8)

Trailer

Recenzie (122)

elanius 

všetky recenzie používateľa

(144/2012, DVDRip) / Takto to má vyzerať, žiadne zbytočné kecy okolo, síce jednoduchý, ale rozumne a skromne postavený príbeh, slušné mordy, prvotriedne napätie. Čo na tom, že netušíte čo spôsobilo daný stav sveta, netreba ani do nekonečna rozpitvávať psychológiu tých chudákov. Ide tu len o jeden deň a prežitie. Nakoniec, why not :)? (8/10) ()

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Nízkorozpočtový "survival", odehrávající se na jedné polorozpadlé venkovské usedlosti, s velmi slušnou atmosférou špinavé postapokalyptické beznaděje a krutosti (o jejichž příčinách se jinak nic nedozvíme). Příjemnou první polovinu sice narušuje pár mimózních dialogů, ale kámen úrazu se nachází až v divné polovině druhé: útok na dům probíhá v naprosté tmě, takže vidíme zmatený kulový, navíc nepřátelská taktika spočívá v postupném nabíhání na porážku v různě početných vlnách; a celé to vyzní tak nějak do nikam. ()

Reklama

Teabag 

všetky recenzie používateľa

Atmosféra The Day je dobrá, herci slabší a scénář podprůměrný. A přitom začátek vypadá tak slibně! Ten "náčelník " kmene "špatňáků" ví o taktice zhruba tolik, co jeho vyvedené ratolesti, páč to dobývání "hradu" v ruském stylu "nas mnogo" je prostě otřesné. A zhruba v těch chvílích celý film (do té doby slušně našlápnutý) upadá. 5/10. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Postapo mám veľmi rád. Nápad síce nehýri originalitou, ale bol rozpracovaný celkom slušne. Sledujeme príbeh dvoch skupín ľudí, ktorí proti sebe bojujú - lovci a obete. Raz sa stretnú v jednom dome. Dejová linka sa odohráva počas jedného celého dňa, počas ktorého sa toho udeje pomerne dosť. Bola tu aj krv, špinavá atmosféra a miesta s lepším napätím alebo dobrou akciou, takže v tomto smere spokojnosť. Záver taktiež potešil. Čo mi trocha vadilo bolo časté zahalenie boja do tmy a občasné nezmyslené chovanie sa postáv. Tiež bolo na škodu, že tu nebola bližšie vysvetlená podstata a príčiny postapo sveta. Niekoho to možno nezaujíma, ale u mňa to prispieva k celkovej lepšej atmosfére. 65/100 ()

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Film začína ako príjemne temný post-apokalyptický kúsok s veľmi dobrou, špinavou atmosférou a štýlovým nasnímaním, takže spomenuté porovnanie s "The Road" sa mi tu naozaj celkom hodilo. "The Day" je však o niečom inom a jeho celková myšlienka je značne prízemnejšia. Skupinka putujúcich ľudí sa dostane na opustenú usadlosť, kde sa snažia nájsť útočisko a zásoby, no netušia, že padli do pasce miestnym kanibalom, ktorí si tu po nich prídu. Rozpory však vznikajú aj medzi nimi navzájom a tak nie je núdza o trápne "fuck you" hádky a nervozitu postáv, čo z nich postupne vytvára naozaj otravné osoby. Takže som sa iba tešil, keď nabehli záporáci a trošku ich tam prerieďovali. Prvá polovica filmu; síce pomalá, no atmosférická a napínavá, ma oslovila viac, než keď sa to v druhej časti prehuplo na akciu, občas až zbytočne exploitačne zaváňajúce scény a gýčovité interakcie medzi postavami. Ale napriek mnohým negatívam ma to oslovilo a hlavne zabavilo. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (13)

  • Film je celý natočen chronologicky, tzn. v pořadí uspořádaný podle času. (Conspi)
  • Déšť v úvodních záběrech je skutečný. (Conspi)

Reklama

Reklama