Reklama

Reklama

Svět po zániku

  • USA The Day
Trailer

Deset let po apokalypse se světem toulá pětice přeživších lidí, kteří se snaží najít bezpečné místo, kde by mohli začít nový život. Konečně by tak mohli přestat utíkat před kanibalskými kmeny, které jsou jim na stopě... (TV Prima)

Videá (8)

Trailer

Recenzie (122)

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

Hodně špatnej den čeká pětici vyvolených v postapokalyptickym světě. Když narazí na opuštěnou barabiznu, celkem pozdě zjistí, že se ocitli v prdeli. Pardon, chci říct v pasti. K místu se navíc začnou stahovat podivná individua, která by ráda něco snědla... cokoliv. The Day mile překvapil. I přes ten jednoduchý příběh nemá kupodivu moc hluchých míst, obsazení je na nízkorozpočtové béčko hodně slušný, a skrz všechny ty šedé filtry celý působí dost chladným, až černobílým dojmem. Divácky nejvíc vděčná je závěrečná třetina, kde dojde na lámání chleba: hrdinové v domě odolávají útokům těch hladových zmrdů a celé to finišuje nekorektním soubojem, v němž si to na férovku vyřídí obě strany. I když násilí je tu poměrně dost digitální, tentokrát nevadí. Je ho dost a má patřičnou šťávu. Tohle teda jooo, bavil jsem se. ()

Sabrewulf odpad!

všetky recenzie používateľa

Nějak nechápu, co čeká režisér od diváků, když nechá ve filmu v první půlhodině hlavní hrdiny chodit, kecat, kecat, chodit, kecat, prohledávat dům, kecat.... Tak se opravdu nedělá start, který má diváka udržet v zájmu. Myslel jsem, že umřu nudou a už už to chtěl vypnout, když jsem si přečetl popisek filmu a zjistil, že má jít dokonce o utíkání před kanibaly... aha. Ono se pak skutečně začalo něco dít a pak to zase chcíplo na úmorném vyslýchání jakési ženské. Opruz. Strašně mi bylo líto těch herců, jak se snaží a jak si asi myslí (včetně štábu), že to jako bude povedený film a nevědí, že se to ani nedá dokoukat. Kolonka horor je urážkou, stejně tak postapo vycucané z prstu (žádné vysvětlení - "intro", co, proč, jak). ()

Reklama

mosnak odpad!

všetky recenzie používateľa

Slabý pokus o temný snímek blízké budoucnosti. Kromě hromady vyvražďovaček zde nenajdete žádný příběh,který by vás vtáhnul do děje. A to je jednoduše málo. Prostě jen sedíte a koukáte,jak se parta "špinavců" řeže! Uvažoval jsem o jedné hvězdě,ale to děcko na konci co zabilo tu ženskou mě dorazilo! 5% - čili odpad! A mimochodem přepadení domu se odehrává kompletně ve tmě,takže člověk vidí velké hovno! ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Pätica ľudí putuje naprieč spustošenou krajinou. Nakoľko je jeden z nich chorý a vonku sa schyľuje k búrke, rozhodnú sa prečkať v jednom z opustených domov. Neubehne dlhá doba kým si všetci uvedomia, že toto miesto, nebolo najlepšou voľbou na úkryt. Post-apokalyptické scifi s prvkami hororu, ktoré je obohatené o niekoľko gore scén. Páčila sa mi myšlienka prežitia, ktorá rozdelila ľudí na dva tábory (toto mi prišlo celkom reálne). Veškeré pudy idú totiž v prípade záchrany života stranou. Sme zver a myslím, že podaktorí by sa takto (či už nútene, alebo vedome) určite správali. Bohužiaľ, snímok sa tak či onak, stupídnemu správaniu postáv nevyhol (uprostred boja, šak sa hádajme medzi sebou). Napriek tomu, že "The Day" nie je špatným hororom, serie ma, že sa takmer všetky scény odohrávali v tme. Chvála za záverečnú 10 minútovku. S Ashley Bell som mal dočinenia v dvoch prípadoch, ale myslím, že táto úloha jej sedela rozhodne najlepšie - 55%. ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Tradičný predstaviteľ post-apo eliminačného filmu, ktorý láka nie na inováciu v mantineloch žánru, len ponúka slušnú rezničinu a pár príhodne obsadených postáv, prepracovaných zhruba do takej miery, aby sa o nich dalo uvažovať ako o potenciálne dobrých/zlých/neurčitých. Po istom čase to skĺzne do klasického čakania na to, kto/či vôbec niekto prežije. Hlavná dejová linka je doplnená o pochybovanie o postavách a letmé načrtnutie čohosi, čo zdiaľky vyzerá ako morálka, a jej kontrast s krutosťou sveta. Ku koncu ma prepadla šialená myšlienka, či náhodou Aarniokoski nie je veriaci, keď v The Day funguje smrť a sebaobetovanie v prenesenom význame primárne ako vykúpenie alebo splatenie hriechov - tento pohľad však jasne eliminuje záverečná scéna (SPOILER už vykúpená žena sa napriek všetkému vráti k egoistickej snahe o záchranu len svojho holého života KONIEC SPOILERA). Oceňujem drsné a temné vyznenie, ale aj na tom, rovnako ako na gore a nekompromisnosť prítomnej brutality ešte rozhodne šlo zapracovať. Plus som bol mierne sklamaný, že sa Dominic "Pipin" Monaghan (a.k.a. navždy Charlie z Lost) odobral do večných hájov tak skoro, ale to filmu vytýkať nemôžem. Saturovať hlad po žánrovom príspevku sa mu totiž podarilo dostatočne. 60% ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (13)

  • Namísto pravých hlav pobitých kanibalů byly v dané scéně na kůly filmaři nabodnuty naaranžované ananasové melouny. (Conspi)
  • Raná pracovní verze filmového scénáře byla autory zhotovena během dvou dní. (Conspi)

Reklama

Reklama