Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mimořádný úspěch české filmové pohádky Princezna ze mlejna inspiroval tvůrce k pokračování půvabného pohádkového příběhu, a tak vznikla Princezna ze mlejna II. První díl skončil svatbou a už se zdálo, že po narození malé Terinky se v pohádkovém mlejně zabydlí štěstí natrvalo. To se však ani trochu nelíbí knížepánovi, který si na půvabnou Elišku nepřestal myslet. Se svým oddaným sluhou Žánem vymyslí lest a Jindřicha pošle na vojnu proti Turkovi. Zámecký pán se naivně domnívá, že tím má do mlejna cestičku otevřenou a u Elišky vyhráno. Jenže ve mlejně, jak známo, bydlí šikovná a veselá strašidla - čertík s vodníkem a ti určitě Elišce pomohou. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Zaujímavosti (11)

  • Oto Ševčík uviedol, že scénu, keď k zámku beží s jednou topánkou, si vymyslel sám. Ďalej tiež uviedol, že zámocká cesta bola zo štrku, vďaka čomu si herec rozodrel pätu. (Arsenal83)
  • Monika Absolonová, predstaviteľka čarodejnice, mala spočiatku z veľkého hada strach. Počas natáčania potom mala tiež problém vybrať si falošné zuby. (Arsenal83)
  • Jedna kópia pre kiná bola opatrená znakovou rečou pre nepočujúcich. (Arsenal83)
  • Natočilo sa 30 km filmového materiálu. (Arsenal83)
  • Natáčalo sa aj v ozajstnom mlyne v Tešoviciach pri Prachaticiach, a tiež vo Volyňskej škole v prírode. (Arsenal83)
  • Scény bitky sa mali pôvodne točiť v lome pri Horných Nerestcoch (patrí Karlovi Schwarzenbergovi), kvôli chráneným rastlinám, ktoré tam rastú, sa ale natáčanie presunulo. (Arsenal83)
  • Film sa v roku 2001 stal v Čechách divácky najúspešnejší. (Arsenal83)
  • Rozprávka sa natáčala aj na zámku Dobříš, pre bitku s Turkami poslúžili kaolínové bane pri Kaznějove, kde pre nočné scény bola využitá filmárska technika zvaná "americká noc". Používa sa predovšetkým vo voľnej krajine, kde sa umelé svetlo nemôže od ničoho odrážať. Tieto scény sa preto natáčajú cez deň a nočný efekt je dosiahnutý filtrami tónovanými väčšinou do modra. (Arsenal83)
  • Premiéru seriálu na TV Nova od 24. do 29. prosince v roce 2001 sledovalo v průměru 1,4 milionu diváků, přičemž nejsledovanější byl poslední díl, který dosáhnul sledovanosti 19,5 procenta a sledovalo jej více než 1,6 milionu diváků. (Halloween9)

Reklama

Reklama