Reklama

Reklama

Zlatokopovia z Arkansasu

  • Česko Zlatokopové z Arkansasu (viac)

VOD (1)

Do baru v mestečku Marble City dorazí mlčanlivý Indián s vrecúškom zlatých nugiet. Je jasné, že niekde v okolitých horách Arkansasu sú bohaté žily zlata. Vidina bohatstva priláka do pokojného mestečka nielen poctivých zlatokopov, ale aj podvodníkov a brutálnych zločincov, akými sú banditi so zabijakom Jimom Donavanom na čele, falošný kňaz Benson a prefíkaný Matt Ellis, falošný hráč a majiteľ hostinca v Marble City. V túžbe po zlate zločinci vraždia každého, kto im stojí v ceste a napokon preniknú na územie indiánskeho kmeňa Mescalerov, pretože tušia, že práve tu sa skrýva najbohatšie zlaté ložisko - legendárna bonanza. Indiáni sa bránia a útočia na belochov. Na strane práva a spravodlivosti stojí mladý rančer Phil Stone a jeho priateľ, drevorubač McCormick, ktorí spoločne odhaľujú, že stopy všetkých zločinov vedú k jedinej osobe, ktorú musia potrestať. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (51)

pakobylka 

všetky recenzie používateľa

Všichni zúčastnění se poctivě (?) snaží o přivolání autentické atmosféry filmových mayovek, které přinesly slávu Pierru Bricovi jakožto legendárnímu náčelníkovi Apačů. Aby byly síly vyrovnané, vy se naopak ze všech sil pokoušíte uvěřit produktu jejich práce - a jen tak mimochodem v skrytu duše doufáte, že pravda a láska pro jednou zase zvítězí nad lží a nenávistí .. a lidskou hamižností - alespoň na chvíli ... aby ten prchavý okamžik mohli filmaři zachytit pro případný happy end. Jenomže s dějovou linií je to tak trochu na levačku: Údajný přítel Indiánů neváhá ani vteřinu - a když jde do tuhého, postaví se bez výčitek na stranu svých bílých soukmenovců, aniž by se jakkoli pokusil zamezit následnému masakru. Pátrání po vrahovi jednoho (!) bílého muže tak uprostřed víru dramatických událostí působí maličko groteskně - a co se závěrečné "spravedlivé" bitvy týká, mám nepříjemný pocit, že kladně se tvářící bílý bratr své rudé bratry jen využil pro dosažení vlastního cíle ... jako mnohokrát předtím ... jako mnohokrát potom. Dokud zdecimované zbytky kdysi hrdého národa nenahnal do rezervací, aby si mohl přivlastnit celou jeho zemi. Howgh. P.S.: České lokace jsou sice velice fotogenické (ostatně jako vždycky), ovšem morální ani jakýkoli jiný profil snímku nevylepší. ()

slunicko2 

všetky recenzie používateľa

Ach, Bože. Autenticitě filmu hodně pomáhájí české lokace a německý song.                                                 .                         .                         .              .                           .                                            .                                                              ()

Reklama

Kakho-oto 

všetky recenzie používateľa

S filmy Limonádový Joe nebo Vinnetou I se tento podprůměrný snímek nemůže vůbec rovnat, byť zde uvidíte i herce z obou zmíněných filmů. Matku Schoberové dokonce hraje M. Hoppe, která hrála v Pokladu na stříbrném jezeře paní Buttlerovou. Z filmových mayovek let šedesátých jsou horší než Zlatokopové z Arkansasu pouze filmy Old Firehand a Petrolejový princ, a to jen o prsa. Osobně považuji také řadu východoněmeckých indiánek s Gojko Mitičem za lepší než "zlatokopy" – Synové velké medvědice, Náčelník Velký had (rovněž natáčeny v Československu), Osceola nebo skvělý Tecumseh. Umístit meskalerské Apače do Arkansasu je nesmysl, stejné však učinili tvůrci filmových mayovek, např. Jicarillové byli apačským kmenem stejně jako Meskalerové (chyba filmařů ve filmu Vinnetou III). Lom Amerika tvoří kvalitní kulisy pro western/indiánku, avšak o českých lesích to platí podstatně méně. Meskalerové v tomto filmu nakonec pomůžou části bělochů, kteří je předtím likvidovali ve dvou krvavých bojích... Suma sumárum se jedná o podprůměrný film, jenž je pro nás zajímavý zejména českou účastí na něm. ()

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Vo všetkých ohľadoch detinský západonemecký rádoby western v ústredných rolách ktorého sa okrem iných objavujú aj americký ramenáč Brad Harris so svojou neskoršou manželkou - dobovou českou sexbombou Olinkou Bérovou. Útok Apačov tu vyzerá ako neškodná pletka, počas ktorej sa indiáni premávajú na koňoch sem a tam ako počas nejakej estrády a vďačne slúžia ako pohyblivé terče pre sviatočných strelcov. Inak to ale asi nešlo, keďže komparzisti, stvárňujúci Mescalerov moc profesionálnej šikovnosti nepobrali. Jazdu na koňoch zvládali len tak tak a streľbu z lukov už vôbec nie. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Obsadenie fajn, súhlasím, záporák Santer i vtipálek Sam Hawkens známi zo série Winnetou držia film ako tak v priemere, ale niektoré indiánske "sledovačky" spoza kríkov mi pripadali ako nechcená paródia. Záverečná prestrelka bola dosť veľkolepá, vzhľadom na diétne predošlé minúty, ale celkovo je to uspokojivejší pohľad ako na poniektoré lacné westerny z nemeckej produkcie. 60%. ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (6)

  • První film zahraniční produkce ve kterém pracovali čeští kaskadéři. (sator)

Reklama

Reklama