Reklama

Reklama

Poklad Dračej brány

  • Česko Legenda o ztraceném městě (viac)
Trailer

Obsahy(1)

V Číne na konci dynastie Ming skorumpovaní úradníci terorizujú krajinu. Cisárski eunusi získali moc a vplyv nad východnou aj západnou oblasťou, ovládajú políciu, inkasujú úplatky a špehujú obyvateľov. Nemilosrdne popravia každého, kto by chcel cisárovi ohlásiť ich zločiny, korupciu a zneužívanie úradu. Jediný muž, ktorý sa im dokáže otvorene postaviť, je legendárny rebel Zhao Huai´an. Keď v boji porazí veliteľa Východného úradu, jeho hlavu vloží do škatule na výstrahu ostatným skorumpovaným úradníkom ako varovanie. Obzvlášť nemilosrdný je však Západný úrad pod vedením veliteľa Yu. A rebel Zhao Huai´an je jeho spoločensky rovnocenný súper. Cisárova hlavná konkubína požiada Západný úrad, aby nestrácal čas v boji o moc a vyčistil okolie cisára od zradcov. Popravia tri tehotné kurtizány, štvrtú prenasledujú na úteku. Úradníci zastavia riečny čln a chcú popraviť ženu na palube, ale zabráni im v tom maskovaný hrdina. Zhao je neďaleko a sleduje jeho zásah, pričom maskovaný hrdina tiež tvrdí, že je Zhao. Samozvaný hrdina pomáha kurtizáne utiecť do Dračej brány, skutočný Zhao a jeho nasledovníci sa rozhodnú bojovať proti Západnému úradu, aby ho zdržali a konkubíne pomohli získať čas na útek. Blíži sa piesočná búrka a pocestní sa ju rozhodnú prečkať v hostinci Dračia brána. Zároveň sa tam skrývajú hľadači pokladov, odpadlíci, zbehovia a rôzne zločinecké bandy. Búrka však odkryje nečakané tajomstvá starobylého mesta pochovaného v púšti a Dračia brána sa stane gigantickým bojiskom všetkých prítomných skupín, zloduchov aj spravodlivých hrdinov, miestom finálneho súboja síl dobra a zla. Ide v ňom nielen o zlatý poklad zo starobylého mesta, pochovaného v piesku púšte, ale tiež o nastolenie spravodlivosti v krajine. (TV JOJ)

(viac)

Diskusia

jjlukas

jjlukas (hodnotenie, recenzie)

ja asi nikde nenajdem cestu k filmom kde nie je gravitacia.jednoducho to lietanie mi vie pokazit film uz v uvodnych titulkoch

Krysap

Krysap (hodnotenie, recenzie)

Sorry, tohle je fakt moc. Ani kvůli milovanýmu Jetovi to nedám. :-(

Vavča

Vavča (hodnotenie, recenzie)

Xun Zhou v čistě akční roli, to si dám líbit, i bytek obsazení je super, moc se těším, jen se bojím přílišné snahy ohromit za každou cenu, plus nemá rád 3D a to velmi, moje oči, respektive hlava přitom trpí.

sniper18

sniper18 (hodnotenie, recenzie)

Škoda tej zbytočnej preefektovanosti, to nech si kľudne nechajú Američania, aj tak nič iné nevedia, ale inak to vyzerá dosť slušne, teším sa.

Ouwen

Ouwen (hodnotenie, recenzie)

sniper18: To mě sere :( já si to představoval, jako že se Jet a White stanou partáci atd..

sniper18

sniper18 (hodnotenie, recenzie)

Ouwen: To je prakticky Hong Kongské fantasy. Teda lietanie a tak. Ak si videl od Jet Liho Legenda o červenom drakovi, Tajomstvo kung-fu alebo Swordsman 2, tak určite chápeš.

Ouwen

Ouwen (hodnotenie, recenzie)

Dufám, že na Jeta pude milion chlápků a zase je nahází na kupu XD příklad Polibek draka.

sniper18

sniper18 (hodnotenie, recenzie)

m.a.t.o.: Lenže Obávaný bojovník bol akčný kung-fu film, takže tam bola prítomnosť amerického bojovníka bez problémov, ale ak sa nemýlim, tak tento film má byť wuxia, tak neviem, čo tu bude robiť.

m.a.t.o.

m.a.t.o. (hodnotenie, recenzie)

Jet Li vs. M. J. White...uaaa, sem s tym :)))
sniper18: ja by som to iste povedal o Nathanovi Jonesovi, keby som si pozrel casting filmu Fearless bez toho aby som ho videl...ale nakoniec sa tam hodil :) ... podobnu ulohu mozno ma White v tomto filme. Jedna poriadna rubacka s Jetom mi bude bohato stacit.

sniper18

sniper18 (hodnotenie, recenzie)

chevchelios0: Na IMDB je, ale neviem, čo tu bude robiť. Sem sa vôbec nehodí.

sniper18

sniper18 (hodnotenie, recenzie)

Konečne si po dlhej dobe zahrá Jet Li hlavnú úlohu a našťastie v čínskom filme. Teším sa, aj ked´ Tsui Hark pre mňa nie je zárukou istoty skutočne dobrého filmu, tak snád´ teraz nesklame.

Reklama

Reklama