Reklama

Reklama

Pán Popper (Jim Carrey) je úspešným newyorským podnikateľom. Ako sa mu darí v podnikaní, tak sa mu nedarí v osobnom živote, kde má problémy urovnať vzťahy so svojou rodinou a uteká od všetkých zásadných rozhodnutí, ktoré by mal urobiť. Jedného dňa sa však stane niečo, čo jeho život obráti úplne naruby. Priamo do obývačky mu pošta doručí neočakávané a veľmi čudesné zásielky - najprv jedného a potom piatich živých tučniakov. Pán Popper sa dozvie, že šiestich tučniakov zdedil po svojom otcovi, ktorý zomrel v Antarktíde. Povedali by ste, že tučniaky sú milé a neškodné stvorenia, ale čo s nimi v New Yorku? Zvieratká v tom ale veľký problém nevidia. New York sa im páči, byt pána Poppera si prispôsobia po svojom, takže pripomína skôr zimné ľadové kráľovstvo a zo svojho nového majiteľa si spravia náhradného otecka. Pán Popper z toho ale nie je príliš nadšený a radšej by chcel naspäť svoj starý život - bez tučniakov. A keď sa ho jedného dňa, po tom, čo odíde do práce, vydá celá šestka hľadať do ulíc veľkomesta, musí riešiť množstvo ďalších problémov. Tučniaky na výlete vzbudia pozornosť tých, čo by ich radšej videli ako atrakciu v miestnej ZOO než na uliciach. To by sa pánovi Popperovi vlastne aj hodilo, keby mu však medzitým zvieratká až tak veľmi neprirástli k srdcu. Popper objaví list od svojho otca, ktorý mu píše, že tučniak nikdy nezradí toho, koho si zamiluje, ale on to pochopí veľmi neskoro. Nuž, aby nebolo neskoro, pán Popper urobí zásadné rozhodnutia, ktoré zmenia jeho život. V lete vedie svoju milovanú reštauáciu v New Yorku, kde sedáva za stolom s celou svojou rodinou. Tučniakov presťahoval na južný pól, kde jeden z nich, Kapitán, už vysedel nové vajce. Popper sa odsťahuje do Antarktídy za svojimi zvieracími kamarátmi a rodina mu sľúbi, že ho tam bude pravidelne navštevovať. (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (469)

HellFire 

všetky recenzie používateľa

Ááááá, zase tu máme další z filmů, který neví na co si hrát. Budu rodinný film nebo se u mě pobaví jen děti či dospělí? Kašlat na to, budu to střídat, aby se pobavil každý. A to je právě ten problém. Prvních pět minut vám jasně naznačí, že se hraje na dětskou notu, ale na to se zase řeší existencionální problémy úspěšného workoholika - prodejce nemovitostí, který mimo své peníze nemá nic jiného. Rozvedený a děti se střídají v názorech na to, jestli ho mají rády nebo ne. Do toho mu jeho otec odkáže v závěti dárek - nic jiného než tučňáka poslaného v ledničce obalené krabicí. Film zase spadne do dětského tónu, kdy se digitálnímu tučňákovy daří dělat takové vylomeniny, které by nedokázal ani dospělý, i kdyby se snažil a který se chová, jako by rozuměl lidské řeči a chápal podstatu věcí. Aby jich nebylo málo, tak za pár minut dorazí další várka a to se teprve začnou dít věci. Náhoda tomu totiž chtěla, že v ten samý večer má synek narozeniny a tučnáci se mu tááák líbí. A přece synkovi neodepřete šest tučňáků, i když to nedává smysl... Jo a hraje v tom babička z To je vražda, napsala. Vypadá to, že ještě žije, ano. Nakonec to dobře dopadne, otec se poučí, rodinka se dá dohromady, byznys taky klapne. Alespoň to tak vypadalo, když jsem přeskákal až na konec. Protože na tohle se nedá dívat. Ztráta času. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $55miliónovTržby USA $68,224,452Tržby Celosvetovo $189,624,452Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,206,948 //počet predaných kusov 128,329Tržby za predaj DVD v USA $21,528,170 //počet predaných kusov 1,281,105║ Oddychovka, a zároveň taká tuctová záležitosť z Jim-om Carrey, kde príde aj na tie zvrhlejšie vtípky ale samozrejme aj na tie roztomilejšie, tučniaci bodujú, priemer. /60%/ ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Raz za čas je fajn, ak vznikne tento typ rodinných filmov. Mám menšie deti a je super ak sa sem tam zídeme všetci pokope a pozrieme niečo „ľahšie“. Detský smiech, ale ozval sa aj môj, mi dodáva dobrý pocit a celkovo cítim radosť z toho, že deti majú radosť. To potom ľahko prehliadnem hluché a klišovité miesta v príbehu a snažím sa vidieť skôr to dobré. Tučniaci sú skvelí, zábava to bola a asi najviac sa deti pobavili pri scéne na oslave, kde sa tučniaci šmýkajú dolu poschodiami ako na tobogáne. Objektívne možno skôr za tri, ale rodina sa dobre bavila, ja tiež, preto moje štyri berte ako rodinný priemer. Ono to vlastne v rámci žánru rodinný film – komédia, vlastne splnilo účel. Takže prečo nie? 80%. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Jim Carrey je prostě bůh. On, kamkoliv se dostane, předvede naprosto perfektní výkon, u kterýho se musím bavit. U něj snad nejvíc by mě zajímalo, jaký je ve skutečnosti, protože to co kolikrát předvádí ve svých filmech, pochybuju, že má napsáno ve scénáři. No ale právě ty jeho grimasoidní, nečekaně bláznivé scény, kde z ničeho udělá vtip, mě prostě nepřestanou bavit. A to ani ve chvíli, kdy film bude mít v hlavní roli tučňáky a bude se jednat o klasickou rodinnou komedii, která se bude pro většinu tady jevit jako průměr nebo i hůř, protože je prostě nereálná. Ono si je třeba uvědomit, kolik z těch filmů, co na světě vzniknou, se dokážou považovat za reálná. Na filmy koukám především abych se pobavil a ne abych si stěžoval, že tučňák se takhle prostě chovat nemůže nebo, že ti lidi jsou debilové, protože jednají tak, jak jednají. Kdo takovéhle hovadiny u takových filmů řeší, tak ať na ně radši ani nekouká. ()

hellstruck 

všetky recenzie používateľa

Nemohu si pomoct, ale zkrátka musím dát nejvyšší hodnocení .Tenhle film byl přelomový co se mého názoru na Carreyho týče. Snad celý život ho jako herce nemám ráda a především to, jak všechny role uhraje jen na ujeté ksichty a podobné hlouposti .Ale od Yes Mana mu pomalu ale jistě přicházím na chuť .Když ve filmech nedělá příliš mnoho zhovadilostí, dobře se na něj kouká a jeho přítomnost i potěší. Pan Popper je hodně milá rodinná komedie, která potěší asi všechny generace. Roztomilí tučňáci (taky chci alespoň jednoho domů), příjemný humor,pohodová atmosféra, New York..a Carrey. Co víc si přát.Navíc mě opravdu pobavila sekretářka Mr.Poppera, takovou by si přál asi každý. Ano,je to sice celkem sentimentální a těžko uvěřitelné, ale v tom nevidím překážku dát pět hvězd. Určitě to nebylo mé poslední setkání s panem Popperem,těším se na další:) ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (16)

  • Ve filmu se objeví i obraz nakreslený samotným Jimem Carreym, který si léčí své deprese a nešťastné období právě malováním. (Mafyn)
  • Vo filme je spomenutý herec Donald Trump a o pár minút je v scénka na klzisku možné na mantineli vidieť reklamu s názvom "Trump". (ShortyIC)
  • Předtím, než byli tučňáci kvůli natáčení přesunuti do Los Angeles a New Yorku, byla postavena nová studia s podobnými podmínkami, které panují na Antarktidě. Na pódiu byla například nainstalována velká klimatizace tak, aby mohla být teplota kdykoliv se tučnáci objevili na před kamerou zredukována na 2-4 °C. (Dragone)

Súvisiace novinky

Jim Carrey šlohne Monu Lisu

Jim Carrey šlohne Monu Lisu

17.02.2012

Jeho kariéra už není, co bývala. Pan Popper a jeho tučňáci ale obstojně vydělali a právě natáčený kouzelnický souboj se Stevem Carellem The Incredible Burt Wonderstone rovněž vypadá na slušný úlet,… (viac)

Reklama

Reklama