Reklama

Reklama

Pán Popper (Jim Carrey) je úspešným newyorským podnikateľom. Ako sa mu darí v podnikaní, tak sa mu nedarí v osobnom živote, kde má problémy urovnať vzťahy so svojou rodinou a uteká od všetkých zásadných rozhodnutí, ktoré by mal urobiť. Jedného dňa sa však stane niečo, čo jeho život obráti úplne naruby. Priamo do obývačky mu pošta doručí neočakávané a veľmi čudesné zásielky - najprv jedného a potom piatich živých tučniakov. Pán Popper sa dozvie, že šiestich tučniakov zdedil po svojom otcovi, ktorý zomrel v Antarktíde. Povedali by ste, že tučniaky sú milé a neškodné stvorenia, ale čo s nimi v New Yorku? Zvieratká v tom ale veľký problém nevidia. New York sa im páči, byt pána Poppera si prispôsobia po svojom, takže pripomína skôr zimné ľadové kráľovstvo a zo svojho nového majiteľa si spravia náhradného otecka. Pán Popper z toho ale nie je príliš nadšený a radšej by chcel naspäť svoj starý život - bez tučniakov. A keď sa ho jedného dňa, po tom, čo odíde do práce, vydá celá šestka hľadať do ulíc veľkomesta, musí riešiť množstvo ďalších problémov. Tučniaky na výlete vzbudia pozornosť tých, čo by ich radšej videli ako atrakciu v miestnej ZOO než na uliciach. To by sa pánovi Popperovi vlastne aj hodilo, keby mu však medzitým zvieratká až tak veľmi neprirástli k srdcu. Popper objaví list od svojho otca, ktorý mu píše, že tučniak nikdy nezradí toho, koho si zamiluje, ale on to pochopí veľmi neskoro. Nuž, aby nebolo neskoro, pán Popper urobí zásadné rozhodnutia, ktoré zmenia jeho život. V lete vedie svoju milovanú reštauáciu v New Yorku, kde sedáva za stolom s celou svojou rodinou. Tučniakov presťahoval na južný pól, kde jeden z nich, Kapitán, už vysedel nové vajce. Popper sa odsťahuje do Antarktídy za svojimi zvieracími kamarátmi a rodina mu sľúbi, že ho tam bude pravidelne navštevovať. (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (469)

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

|| Scenár: Sean Anders, John Morris, Jared Stern / Mr. Popper's Penguins by Richard and Florence Atwater | Hudba: Rolfe Kent | Produkcia: John Davis, Jordan Kerner | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: Davis Entertainment, Central Casting | Rozpočet: 68miliónov $ | Tržby: 135,203,000 $ || Je až prekvapujúce, ako môže ten istý herec ťahať dlhé roky na komickú strunu bez toho, aby začal nudiť. Jimovy Carreymu sa to darí, aj keď už samozrejme neprekvapí. Je fenomenálnym hercom v rôznych žánroch, no k jeho zarezávajúcemu sa očividne vracia rád, ako i tvorcovia. Je potrebné povedať, že nebyť jeho, tento rodinný kus asi nedopozerám :D ()

Ketri 

všetky recenzie používateľa

Od jisté doby mě jistá dvojice nahání hrůzu: Jim Carrey a jakékoliv zvíře. Nicméně zvědavost a synovy narozeniny rozhodly a šlo se do kina. A tam se to stalo. Věkem patrně mimické svaly Jima Carryho ochably nebo je Jim dostává pod kontrolu botoxem, ale to je vlastně jedno. Důležité bylo, že Jimiho výkon byl skvělý - pravda, tučňáci byli lepší, ale to jsem brala jako samozřejmost. Dějově typická linka, jak zlý, chamtivý a bezcitný kapitalista k citům, rozumu, rodině a kapitálu přišel, ale ve výsledku je to "loztomilá" letní, i když zimní oddychovka. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $55miliónovTržby USA $68,224,452Tržby Celosvetovo $189,624,452Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,206,948 //počet predaných kusov 128,329Tržby za predaj DVD v USA $21,528,170 //počet predaných kusov 1,281,105║ Oddychovka, a zároveň taká tuctová záležitosť z Jim-om Carrey, kde príde aj na tie zvrhlejšie vtípky ale samozrejme aj na tie roztomilejšie, tučniaci bodujú, priemer. /60%/ ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Jim Carrey už vo vráskavejšej verzii, ale stále s efektnými grimasami, ktoré fungujú aj recyklovane, a minimálne polovica humoru bola podarená. Celkovo na romanticko-rodinnú komédiu priemerný počin aj na neho samotné, keďže niečo podobné s rodinou sme videli aj u neho v Liar, Liar a tam to fakt vyšlo všetko od začiatku do konca. Tu nie, ale z filmu ide dobrý pocit. ()

teutates 

všetky recenzie používateľa

Jak zmyslne rodinné dílo, jak realné, jak debilní... každý malý prcek po tomhle snímku ví, že i v bytě jde chovat tučňáky, je s nima kopec srandy a vubec nevadí jejich přítomnost v podání domácího mazlíčka. Taky se každý špunt hned potěší nad rozpoložením rodičů a daným happyendem, jak úžasné to dílo. Já osobně? Miluju tyhle debilní rodinné snímky z US továrny na "sny". 2/10 ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (16)

  • S výberom tučniakov pomáhal Scott Drieschman, ktorý sa nimi zaoberá od roku 1972. (drake31)
  • Mr. Popper (Jim Carrey) nosí ve filmu hodinky Rolex Two-Tone Blue Submariner 16613. (Roland Sands)
  • Když hraje pan Popper (Jim Carrey) se svými dětmi ve svém bytě hokej, má na sobě dres hokejového týmu Pittsburgh Penguins. Konkrétně jde o dres Sidneyho Crosbyho s číslem 87. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Jim Carrey šlohne Monu Lisu

Jim Carrey šlohne Monu Lisu

17.02.2012

Jeho kariéra už není, co bývala. Pan Popper a jeho tučňáci ale obstojně vydělali a právě natáčený kouzelnický souboj se Stevem Carellem The Incredible Burt Wonderstone rovněž vypadá na slušný úlet,… (viac)

Reklama

Reklama