Reklama

Reklama

Keď bývalý newyorský policajt na úteku Nick Cassidy (Sam Worthington) vstúpi do lobby hotela Roosevelt v New Yorku, vyjde na jedno z najvyšších poschodí budovy a vylezie na rímsu, ohrozuje viac než len svoj vlastný život. Na nejakú dobu sa zastaví celé mesto a to vrátane niekoľkých veľmi nervóznych ľudí s veľkým tajomstvom. Cassidyho rozhodnutie nevytvorí len mediálnu búrku, ale aj zamotanú situáciu pre policajnú psychologičku Lydiu Mercer (Elizabeth Banks), ktorá sa ho snaží presvedčiť, aby neskákal. Čím viac sa o to snaží, tým viac jej začína dochádzať, že Cassidy má možno v pláne úplne niečo iné ako samovraždu. Že by to malo niečo spoločné so záhadným projektom, na ktorom pracuje jeho brat? Alebo s tajným rokovaním jedného z najvplyvnejších obchodníkov New Yorku (Ed Harris)? Počas Cassidyho odvážneho činu začína postupne zapadať každý dielik puzzle do druhého. Z príbehu skompromitovaného policajta, ktorý sa snaží dokázať svoju nevinu, sa stáva niečo stále viac šokujúcejšie. Zrazu je v stávke oveľa viac, ako život jedného muža stojaceho na rímse... (TV Markíza)

(viac)

Videá (34)

Trailer 1

Recenzie (447)

Segrestor 

všetky recenzie používateľa

Skoč! Skoč, ty australskej klokane, tak kurva skoč," halekal jsem z klece snaže se dosáhnout na ovládač. Později jsem pochopil, že film je něco víc, než nudný portrét muže na hraně baráku. Pochopil jsem, že se jedná i o komedii, kde jde o to, kdo si lépe flusne na kariéru Eda Harrise. Teda, na jeho postavu... eeeehm, ehm, ne, na jeho postavu, na tu jeho roli v tomto filmu. Jeho snad nejhorší výkon. A ten grandiózní závěr s Tarzanem... no, to už se smálo celé oddělení a to jsem přitom měli dostat veselé pilulky až po večeři. Kdyby nezakročila sestra Raketová, byl bych to byl přepnul na monoskop a zažil lepší drama s nečekaným rozuzlením. Co dočinění by s tím měl i ten Lexaurin, co nám míchají do melty. Ale, jakáž pomoc. Přijde den a my z "trojky" se dočkáme pořádného chlapského a promyšleného thrilleru. Víc nechceme. Pak půjdeme pokojně domů. Tak nám to slíbil pan ďokťoj… ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Čistý priemer, trilerový prefabrikát, ktorý má slušný námet, ale scenár sa neodváži k žiadnym originálnejším krokom. Ako oddychovka večer v telke to určite ujde, dokonca aj zabaví. Je otázne, či je dobre, že sú karty od začiatku jednoznačne rozdané a tvorcovia sa nesnažili ísť cestou prekvapení a zvratov. Ale to už nikdy nezistíme. Worthington sem nijak extra nezapadol a to v podstate platí o všetkých, najviac zamrzí nevyužitý Ed Harris, ktorého postava je tak vďaka pár minútam na plátne iba šablónovitý vysokopostavený hajzlík. ()

Reklama

Jordan 

všetky recenzie používateľa

pomerne priemerný heist thriller, ktorý môže ústrednou situáciou trochu pripomenúť telefónnu búdku... má však príliš predvídateľné momenty, viete, ako to skončí, viete skoro každý zvrat predvídať míľovými krokmi, nič vás neprekvapí, nešokuje, vyslovene nechytí... síce to hollywoodsky smoothly prebehne, nenechá to vo vás a za sebou skoro nič... navyše - na pár miestach vás možno nepravdepodobnosť niektorých situácií a vecí prekvapí - napríklad (spoiler alert) záverečný skok a to, čo nasleduje po ňom (konfrontácia s englanderom, zasiahnutie vášnivého muža z davu, otázka novinárky - tu som už prevracal oči, scenáristicky, režijne i herecky najslabšie miesto), ale napríklad aj cast je tu miestami nemiestny: elizabeth banksovej som tú dominantnú, z tragédie sa dostávajúcu, no inak veľmi úspešnú policajtku neveril ani sekundu (nehovoriac, že vôbec nebolo vysvetlené dostačujúco a upokojujúco, prečo si dal zavolať práve ju!), ed harris (ktorý tu vyzerá nejak nezdravo, staro, chorobne... nie je mu niečo?) je zasa zbytočne obsadený - herec s takým potenciálom, charizmou a hereckými dispozíciami tu má tak málo priestoru v tak dvojrozmernej, schematickej postave; rovnako jamie bell tu iba poskakuje, škoda, ten chalan od billyho eliotta ešte nemal lepšiu hereckú príležitosť ukázať svoj talent; šedé, priemerné béčko, ktoré sa maskuje za áčko; ()

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Poměrně jednoduchá blbina pro všežravce. Příběh je trailer a pár zvratů navíc (+ cynický Ed Harris), které to na tu třetí přece jenom vytáhnou. Scénář je hloupě poslepovaný a celý ten plán vlastně nedává smysl. Potěšilo mě ale po většinu času realistické chování davu. Chamtivé, hrabivé stádo ovcí, které volá "Skoč!" ()

SeBig 

všetky recenzie používateľa

Námět a příběh sice láká ale na mě to bylo dost natažený a mistama i nudný...napínavost mají jen scén když vykradají trezor. Celý film stojí nějaký chlap na římse zatím co jeho bratr se snaží s trezoru ukrást dyamant za jehož "fake" krádež měl hlavní hrdina Sam Worthington sedět. Na Phone Booth to nemá. Průměr. ()

Galéria (85)

Zaujímavosti (15)

  • Hlavný predstaviteľ Sam Worthington počas rozhovorov priznal, že mal strach z výšok, s ktorým sa musel popasovať počas nahrávania filmu. Čiastočne vraj prijal túto úlohu práve preto, aby tento strach prekonal. (Arsenal83)
  • Originální název snímku Man on a Ledge je také výraz označující v policejním žargonu osobu, která se chystá skočit z vysoké budovy. (DivX)
  • Počas vývoja filmu bola použitá veľká podpera na koľajniciach, aby sa hotel Roosevelt zdal vyšší, než v skutočnosti je. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (viac)

Reklama

Reklama