Reklama

Reklama

VOD (1)

Keď bývalý newyorský policajt na úteku Nick Cassidy (Sam Worthington) vstúpi do lobby hotela Roosevelt v New Yorku, vyjde na jedno z najvyšších poschodí budovy a vylezie na rímsu, ohrozuje viac než len svoj vlastný život. Na nejakú dobu sa zastaví celé mesto a to vrátane niekoľkých veľmi nervóznych ľudí s veľkým tajomstvom. Cassidyho rozhodnutie nevytvorí len mediálnu búrku, ale aj zamotanú situáciu pre policajnú psychologičku Lydiu Mercer (Elizabeth Banks), ktorá sa ho snaží presvedčiť, aby neskákal. Čím viac sa o to snaží, tým viac jej začína dochádzať, že Cassidy má možno v pláne úplne niečo iné ako samovraždu. Že by to malo niečo spoločné so záhadným projektom, na ktorom pracuje jeho brat? Alebo s tajným rokovaním jedného z najvplyvnejších obchodníkov New Yorku (Ed Harris)? Počas Cassidyho odvážneho činu začína postupne zapadať každý dielik puzzle do druhého. Z príbehu skompromitovaného policajta, ktorý sa snaží dokázať svoju nevinu, sa stáva niečo stále viac šokujúcejšie. Zrazu je v stávke oveľa viac, ako život jedného muža stojaceho na rímse... (TV Markíza)

(viac)

Videá (34)

Trailer 1

Recenzie (447)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Aj napriek slzičke ktorá mi vypadla z mojeho pravého zeleného očka na samom konci nemôžem dať viac ako dve hviezdičky, lebo to proste bola rozprávková blbosť so šťastným koncom, ktorá neponúkla nie len že nič nové - ale staré "dobré" americké klišé o tvrdom "boji" pre dosiahnutie spravodlivosti, takým neskutočným spôsobom, že ešte aj hašlerka by pri pozeraní tohoto filmu chutila ako vaječný likér ... ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Spojenec Spika Leeho bez mozgu. Naivný thriller, ktorý chce stavať na premyslenosti a držaní kroku pred divákom, ale dosahuje opačný efekt - od prvotných náznakov nelogiky, cez kadenciu klišé až po nechcene smiešne finále, ktoré robí z diváka blba. Pričom nie je myslené ako paródia a tvári sa byť naopak vychytralo cool. Technicky profesionálna práca, ale scenár je mimo v náväznosti scén, a režisér aj vo vedení hercov (obzvlášť Elizabeth Banks, ktorej akoby ani nikto nepovedal, čo má v ktorej scéne hrať). ()

Reklama

Payushka 

všetky recenzie používateľa

Sam Worthington přibral a nasadil look taťky od vedle. A docela mu to vychází. Tentokrát i vypadá, že zřejmě umí hrát, a dokáže v divákovi vzbudit jakési sympatie. Jeho brácha Jamie Bell ho ovšem přehrál, a to nemusel znovu baletit (nebo snad…?). Muž na hraně by byl výborný film, který sám sebe nebere úplně vážně, pokud by mu to vydrželo až do konce. Jenže jakmile někde použijete scénu "já jsem tvůj otec" a dotyčný nemá černou helmu, pohybujete se na tenkém ledě, který velice pravděpodobně praskne. ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Najväčší problém tohoto filmu je, že sa neustále hrá na niečo, čím nie je. Zo začiatku nevinné logické faily neskôr prerastú v stupiditu toho najhrubšieho zrna, aby nakoniec vygradovali až v útoky na divákovú inteligenciu. Jediný zámer Muža na hrane je totiž byť za každú cenu cool. Tým, že Worthington s Burnsom súťažia o titul najnesympatickejšieho herca súčasnosti sa radšej ani nebudem zaoberať, ale načo bola v tomto filme dobrá napríklad postava Angie? Jedinou jej úlohou bolo predvádzať kozy a zadok a aj keď ich má pekné, dej zrovna dopredu neposúvajú. A keď potom odrazu začne v každej druhej scéne využívať svoj latinoamerický potenciál, už iba nechápavo krútite hlavou s vedomím faktu, že jediné španielské slová, ktoré scenárista poznal, sú puta a mierda. Scenár vôbec je asi najhorším atribútom celého snímku a podľa mňa aj prvým tohtoročným horúcim kandidátom na zlatú malinu. Rovnako ako Worthington a Rodriguezová. Ale aby som iba nekritizoval, má to celkom tempo. ()

Psema 

všetky recenzie používateľa

Ctihodný občan feat. Telefonní budka. Další film o tom, že když se justice staví proti vám, máte plné právo vzít zákon do vlastních rukou a stoupnout si... na římsu. Samozřejmě jenom jako návnada, která má chytře odvést pozornost od hlavního plánu. Bohužel, u Muže na hraně logika hapruje podobně jako u Butlerovy anarchistické storky, takže pokud čekáte komorní thriller, ve kterém si našponujete mozkové závity, máte tak nějak smůlu. Worthingtonova mise za nevinnost proto paradoxně funguje nejlíp v poslední třetině, kde to tvůrci vezmou spíš po "bayovsku" a nechají postavy dělat takové kraviny, že buď definitivně vypnete a budete se bavit, anebo si omlátíte čelo o sedačku a zamíříte k východu o pár minut dřív. Já se bavil hodně slušně. Zápletku jsem přestal brát vážně po 15 minutách, hlášek se pár taky najde a samotné řemeslo obstojí na jedničku stejně jako charismaťák Sam a baleťák Jamie. 7/10 ať nežeru a Summit má malé plus, že investuje prachy z Twilightu i do projektů, kde se chlapi netřpytí a nesundávají trika vždycky, když zrovna zaprší. ()

Galéria (85)

Zaujímavosti (15)

  • Originální název snímku Man on a Ledge je také výraz označující v policejním žargonu osobu, která se chystá skočit z vysoké budovy. (DivX)
  • Nickův bratr (Jamie Bell) naznačuje na začátku filmu Angele (Genesis Rodriguez), že má poslední možnost, aby odešla. To ale postrádá logiku, když je později jasné, že je Angela nepostradatelná. (necisty)
  • Film získal všeobecne negatívne recenzie a len tesne zarobil nad svoje náklady. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (viac)

Reklama

Reklama