Reklama

Reklama

Asterix a Obelix v službách Jej Veličenstva

  • Česko Asterix a Obelix ve službách Jejího Veličenstva (viac)
Trailer 4

Pod vedením Juliusa Caesara napadli preslávené rímske légie Britániu. Jednej malej dedinke sa však darí statočne odolávať, ale každým dňom je slabšia a slabšia. Britská kráľovná preto vyslala svojho verného dôstojníka Anticlimaxa, aby vyhľadal pomoc u Galov v malej dedinke vo Francúzsku vyhlásenej svojím dômyselným bojom proti Rimanom. Keď Anticlimax popísal zúfalú situáciu svojich ľudí, Galovia mu darovali barel svojho čarovného elixíru a Asterix a Obelix sú poverení odprevadiť ho domov.
Akonáhle dorazí do Británie, Anticlimax im predstaví miestne zvyky vo všetkej paráde a všetci to poriadne roztočíia. Caesar sa však rozhodne naverbovať Normanďanov, hrôzu naháňajúcich bojovníkov Severu, aby raz a navždy skoncoval s Britmi. Lenže Normanďania túžia po jedinom - zažiť strach. A to preto lebo niekde počuli príslovie: "Strach Tí dáva krídla" a kto by nechcel lietať? Galovia, Briti, Normanďania a Rimania sa zamotávajú do bláznivej naháňačky za čarovným elixírom, na ktorom záleží spása národa. (TV Markíza)

(viac)

Videá (9)

Trailer 4

Recenzie (406)

Dale 

všetky recenzie používateľa

Komiks o Asterixovi a všetky vzniknuté filmy majú spoločné so skutočnými historickými skutočnosťami len pramálo, no pár drobností sa tam nájde, ktoré majú reálny základ, či už ide o postavy (Caesar, Kleopatra...) a ako tak vždy sedia aj kostýmy, budovy a pod. Toto tu je ale neskutočný guláš bez ladu a skladu, ktorý má na svedomí nejaký historický analfabet, lebo tu pospájal etapu 2000 rokov dokopy. Kostýmy sa tu nájdu aj ultramoderné z 20. storočia a celé Anglicko je akoby v štýle 18.-19. storočia, takže to pôsobí v spojení s Caesarom fakt neskutočne, vrátane britskej kráľovnej (neviem, či to mala byť Victoria, Alžbeta I alebo II). Navyše ďalší herec v úlohe Asterixa je krok úplne mimo, aj samotná postava Asterixa je len hormónmi nabudený frajer, ktorému ide iba o to, dostať nejakú Angličanku do postele. Nezachraňuje to ani Depardieu. Tento film má šťastie, že už si veľmi nepamätám predošlú časť, inak by v porovnaní s ňou išiel zrejme do odpadu. Hnus velebnosti, jdu blít. ()

Hoyt 

všetky recenzie používateľa

Hraný Asterix u mě skončil misí Kleopatra. Největší problém je, že je vidět obrovský rozdíl mezi prvníma dvěma díly a tím co následuje potom. Další problém u tohoto dílu vidím ve výběru herců, který je špatný a hlavně dost nesympatický ( Asterix) až na pár vyjímek jako je Catherine Deneuve v roli britské královny, má oblíbenkyně z Návštěvníků Valérie Lamercier a tradičně dobrý Depardieu. Narážky na ostatní filmy a známé hudební motivy nevadily až na Kill Bill. Celkově takový slabší průměr. ()

Reklama

Kothy 

všetky recenzie používateľa

No to byla ale kravina. A to sem si myslel, že po Olympijských hrách už nic horšího nepřijde. Dělají si hodně drsnou prdel z Angličanů. Celý děj je takový divný. Je tam spousta trapných odkazů a hlášek. Jako třeba: "Jsem tvůj otec." S předlohou to asi moc společného nemá. Aspoň že tam občas zazní nějaký dobrý song. Galové naučili Angličany pít čaj, hurá! ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Asterix bez Claviera je len jedna malá guľa plná smradu. Nezvykol som si a ani nezvyknem na tohto nového. Čo sa týka filmu, je to len nevkusná zlátanina hlúpostí, ktoré dohromady vypálili veľmi zle. Pobavila ma len linka Normanov, ktorí prišli hľadať strach. Ostatné rovno zahodiť do smetí a zapáliť, aby sa odpad čo najrýchlejšie vyparil z povrchu zemského. 15/100 ()

Kevin 3171 

všetky recenzie používateľa

Kdybych měl tuhle s prominutím "sračku" k něčemu přirovnat, možná že by Babovřesky byly ta nejlepší volba. Úchylný dabing Britů, trapné vtipy, dech Darth Vadera, no co to má být? Rozhodně ne Asterix a Obelix, ale nějaký trapný pokus o pokračování téhle Komedie. Jednoznačně nejhorší díl Asterixe a Obelixe co kdy byl natočen. Sotva 20% ()

Galéria (76)

Zaujímavosti (24)

  • Gérard Depardieu coby Obelix nosil v každém filmu o Asterixovi jiný hrudní pás. (mirliflore)
  • Gérard Depardieu jako Obelix je jediný herec, který hrál ve všech čtyřech dílech. (ČSFD)

Reklama

Reklama