Reklama

Reklama

Čeľuste 3D

  • Slovensko Noc žraloka (viac)
Trailer

Horúce flirtovanie a bezhraničná nekonečná zábava – nejako tak si Sara (Sara Paxton) a jej spolužiaci predstavujú dokonalý letný párty-víkend v prázdninovom domčeku jej rodičov na malom ostrovčeku v slanom louisianskom jazere Morris. Nálada je skvelá, voda lákavá, a tak asi neprekvapí, že sa priatelia krátko po príchode aj s wakeboardmi nadšene vrhnú do vĺn. Lenže nadšenie všetkých razom opustí, keď futbalová hviezda Malik (Sinqua Walls) precení svoje sily, zraní sa a krátko nato sa na súš doslova vytacká – bez ruky! Jeho viditeľne otraseným a patrične zdeseným priateľom neostáva nič iné, ako naložiť ho do malého motorového člnu a uháňať na pevninu do nemocnice. Až na vode si, žiaľ, uvedomia, že nešlo o nehodu a že v temnote kdesi hlboko pod hladinou na svoju príležitosť striehnu nemilosrdní krvilační predátori! Presnejšie, obrovské vražedné žraloky, ktoré ich môžu za pár sekúnd roztrhať na márne kúsky. Zúfalý boj o holý život sa začína... (TV Markíza)

(viac)

Videá (11)

Trailer

Recenzie (256)

tron 

všetky recenzie používateľa

Spoilery. Na začiatku boli ambície (režisér obstojných hitov Nezvratný osud 2 a Hady v lietadle, v titulnej úlohe vychádzajúca hviezdička Sara Paxton, 25-miliónový rozpočet). Na konci podpriemerný žraločí krvák plný klišé. Podstatná časť deja sa odohráva v noci alebo na vode (prípadne pod nočnou vodou), takže nie je nič vidieť. Po stránke scenára sa jedná o vrchol stupidity. Hororový fanúšik len útrpne čaká, či postavy zistia, že na mobile nemajú signál (zistia) a či zomrie šerif (jasné, že zomrie). Postavy sú totálne nezaujímavé, dokonca aj pes. Príšerné dialógy dotvárajú kúzlo blbosti, ale korunu mu nasadzujú až čoraz zúfalejšie spôsoby scenáristov, prečo poslať postavy do vody, keď na suchej pôde im je dobre a mohli by na nej čakať do konca sveta. A keď sa minú posledné kuriózne dôvody, postava skrátka do vody ide... dobrovoľne! „V Baltimore to robíme tak, že keď ti zabijú babu, ty zabiješ ich,“ prehlási namakaný Afroameričan so 45. tehličkami na bruchu, chytí zastrúhané biliardové tágo (!!) a vyrazí do vody ukázať o pár ton ťažšiemu žralokovi, čo je to baltimorská pomsta nahnevaného týpka. Jediné oživenie divákovi prinesú dva zvraty, ktoré sú rovnako nečakané, ako blbé (žralokov je v jazere viac a vypustili ich doňho miestni dedinčania na čele so šerifom, aby k nim primontovali kamery a nakrútený útok na človeka zavesili na internet). Kladne hodnotím scénu, v ktorej postava spadne do jazera a uvidí v ňom pár metrov od seba v temnej vode obrovského žraloka, ako na ňu pozerá. Brrr. ()

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

Davide, Davide, tohle už ti nikdo nesežere ani po těžké lobotomii. Jedině jako dobrodružnou komedii, ale toho humoru se moc nedostává. Snad jenom ve scénách, kdy vyjde najevo žraločí inteligence a jejich mimořádně vřelý vztah ke sportu. Buď hned v úvodu vykrádáš Spielbergův opus, nebo (což jev nejčastější) vršíš jedno klišé za druhým, až se tě ptám, pro jakou věkovou kategorii to vlastně točíš? No jo, už to vidim! PG-13, to všechno vysvětluje. Těmhle náctiletým stačí málo: hlavně ať tam hezky něco efektně bouchne, hnusně digitální žraloci někoho sežerou a promenáduje se tam pár bab v plavkách. Otázka zůstává, kdo na to bez krve a koz bude chtít znova koukat? ()

Reklama

Sobis87 

všetky recenzie používateľa

S ratingem PG-13 takový film dočista postrádá smysl, leda by se jednalo o biják na úrovni Spielbergových Čelistí...a těm Noc žraloka 3D nesahá ani po kotník. Na opačné straně spektra je pak záměrně pokleslá Piraňa 3D, která je zábavná právě svou krvavostí a nekorektností. Takže v tomhle případě pokleslé žánrové atrakce nulové (z jedné urafnuté ruky se fakt nepo...), napětí dočista nefunkční a to všudypřítomné 3D už opravdu otravné - vlastně se z něho už stal standard, tak by ho konečně mohli přestat cpát do názvů, jakoby se jednalo o nějaké pouťové atrakce (ačkoliv ono to vlastně v případě některých kravin není až tak daleko od pravdy...smutné). ()

teutates odpad!

všetky recenzie používateľa

Dva vesničtí tupci nemaji co dělat kolem baráku, a tak se vydají na blízké jezírko. Jak už to tak bývá, premýšlejí u pivka, no a kde se vzala, tu se vzala myšlenka, samozřejmě, jak jinak boží myšlenka. Mezitím se do vesnice vrací místní princezna s partou z vysoké školy... ono to mohla být poklidná vyvražďovačka, která by aspoň jaksi zastala jakousi pevnou pozici u Béček, noo néé, už i tady člověk musí přemýšlet nad konspiračními teoriemi, které nějaký šulin převede do kin dokonce...aáa booože, kam ten svět spěje? O.D.P.A.D. PS: Ještě, že z pohledu "Animal Planet" je tenhle "skvost" tak poučný a ke všemu ve 3D, yeah ()

Vitason 

všetky recenzie používateľa

Slabší než Piraňa 3D, ale stále ucházející. Noc žraloka je klasická letní zvířecí vyvražďovačka, která neurazí. Tedy pokud máte rádi laciná béčka se vším, co k nim patří. Včetně špatných triků, které jen umocňují ten příjemný béčkový pocit, a občasných logických lapsů. Na druhou stranu má Noc žraloka rychlý rozjezd (příjezd do domu, není tu signál, show může začít), sympatické a slušně zahrané postavy, úlisné záporáky a vyjadřovací prostředky jak z nějakého pořadu MTV, což se sem přesně hodí. Škoda jen, že se celý film nenese v duchu závěru, kdy tvůrci konečně ukazují, že to nemyslí zas tak vážně a začnou si ze snímku utahovat (fakování pod vodou atd.), kdyby byl takto s nadhledem natočen celý film, bylo by to mnohem lepší. Přesto pokud na film nejdete jen proto, aby jste poté mohli rozebírat všechny jeho chyby v šachovém kroužku, ale místo toho se chcete jen pobavit u tupého a laciného béčka, tak se vám to s největší pravděpodobností podaří, tedy pokud vedle vás nebudou sedět dva mudrcové, kteří se po každé scéně musí podělit s celým sálem o svoji ultravtipnou poznámku. P.S. vyplatí se vydržet až na závěr titulků. ()

Galéria (72)

Zaujímavosti (11)

  • Šerifův popis Žraloka tygřího (Galeocerdo cuvier), jednoho z nejagresivnějších druhů žraloka vůbec, během scény, v níž potápí svázaného Nicka (Dustin Milligan) do žraločí nádrže, se neshoduje se žraloky umístěnými v nádrži, kterými jsou tzv. Žraloci tygří píseční (Carcharias taurus). Ti se svou průměrnou 3 až 3,5metrovou délkou a tlamou plnou zlověstných zubů vypadají sice zlověstněji, ale nejsou člověku nebezpeční a jsou jedním z nejčastěji chovaných zraloků. (Conspi)
  • Filmovým jezerem bylo oblíbené louisianské jezero Cross Lake v blízkosti města Shreveport. (Conspi)
  • Ve skutečnosti by Žralok bílý ve slaném jezeře kvůli koncentraci soli žít nemohl, adaptován je pouze na život v oceánu. (Listeroman)

Reklama

Reklama