Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Florence je vzdělaná mladá žena, jejíž rodiče zemřeli po útoku lvů v Africe, když byla ještě dítě. Sama byla zachráněna jedním vesničanem. Po studiích se zabývá odhalováním šarlatánství a "lovením duchů", na něž nevěří. Roku 1921 přijíždí do chlapecké internátní školy, kde panuje strach kvůli duchovi, který zabil jednoho z žáků. Nejprve vše racionálně vysvětluje, avšak postupně zjišťuje, že ne všechno je tak, jak se zdá, a že ve školní budově už kdysi dávno byla. (Bolldar)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (116)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Veľmi jemná ducharinka skôr pre ženy a deti, ako pre mužov, ktorí očakávajú niečo "živšie". Príjemné prostredie 20 rokov začiatkom 20 storočia je ideálna doba na takýto príbeh, kedy sa ľudia chytajú každej slamky aby videli svojich príbuzných po smrti aspoň ako "tiene". Mladá ambiciózna lovkyňa duchov prichádza na internátnu chlapčenskú školu aby vyriešila prípad jedného zo žiakov, ktorého mal na onen svet dopraviť práve duch jedného zo študentov. Podarí sa jej vyriešiť danú záhadu ktorá je pre ňu samotnú veľkou výzvou, alebo objaví niečo viac? Práve pre dôvod rozuzlenia príbehu a samotného konca som sa rozhodol dať tri hviezdičky. Škoda, že film neobsahuje skutočné hororové prvky v podobe lakačiek a pochmúrnejšej atmosféry, ktoré by držali diváka rozhodne viac v napätí, ako tá komorná atmosféra. Mohla to byť pecka .. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Tento typ hororov mal svoje zlaté obdobie začiatkom tisícročia. Dnes sa už nedostane ani do širokej kino distribúcie. Práve v prípade Awakening je to tak trochu škoda. Podivné strašidelné zvuky, pohlcujúca atmosféra internátnej školy, solídne ľakačky, to všetko by sa pekne vynímalo vo zvukovo predimenzovaných multiplexoch. Kvázi šokujúci záver je mierne pritiahnutý za vlasy, ale nečakal som ho, takže ma nezhnusil, ako možno viacerých. Rebecca je extrémne sympatická kočka. ()

Reklama

teutates 

všetky recenzie používateľa

Nádcherne natočená britská chujovina. Tak krásný a poetický začátek zkazil tak bezduchý a konspirační závěr. Florencia co by svůdná feministka nastupuje na scénu v plně kráse, háže na mně bezbožné termíny a ovuluje vedou a technikou. Získá si mé srdce, no jak čas plyne, doléhá na ni tzv. syndrom vyhoření. Z úvodního nadšení je najednou únava, pokles výkonu, deprese, úzkosti, poruchy paměti... bla, bla, bla. V tom přijde ON a celý ten ne tak klasický horor zvrhne na z cela tak klasickou klišoidní sračku dnešních let. A ten úplný závěr, no to mně poser. 1/10 ()

Ten Druhy 

všetky recenzie používateľa

Ide o kvázi duchársky horor spojený s detskou smrťou, ktorý pripomína Turn of the Screw (1992). Má svojskú atmosféru a vyznačuje sa verným historickým zobrazením zašlých čias - duchovia sú akoby ich prirodzenou súčasťou. Prirodzená je aj Rebecca Hall v netypickej úlohe skeptickej „lovkyne duchov“. Príbeh je pomalý, plazivý a znervózňujúci (aspoň mňa znervózňoval). Hrôza je skôr v náznakoch a detailoch, ktoré občas zamrazia. Musím však pochváliť voľbu prostredia: starobylý dom a jeho presnú maketu v ňom, ktorá pôsobí strašidelne a zohrá prekvapivú úlohu. Príbeh na tom malom domčeku stojí a žiaľ aj padá, lebo pointa, ktorú ukrýva je tak trochu pritiahnutá za vlasy. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Nic nového pod sluncem a přesto to dokázalo zaujmout, pobavit a místy i vylekat. Ano, byla tady řada motivů z osvědčených duchařin a na někoho to může působit jako mix několika filmů zhňácaný dohromady, ale byla tu atmosféra, byly tu lekačky, slušná kamera a solidní muzika. K tomu klasická atmosféra staré dobré Anglie a vylidněný viktoriánský internát jako stvořený pro rejdění strašidel. Mě se to prostě líbilo. 80% ()

Galéria (82)

Zaujímavosti (1)

  • Malba, na níž jsou zobrazeny dvě ženy vraždící muže a která je ve filmu nazvaná chlapci jako oblíbená, se jmenuje "Zavraždění Holoferna". Pochází z roku 1612-1613 a autorkou je italská barokní malířka Artemisia Gentileschi. (Mrs.Blue)

Reklama

Reklama