Reklama

Reklama

Už celé stáročia sú obyvatelia malebnej, ale odľahlej horskej dedinky Daggerhorn nútení pravidelne každý mesiac prinášať krvavú obetu vlkolakovi, ktorý počas každého splnu terorizuje okolie ich domovov – radšej mu totiž obetujú niektoré zo zvierat, akoby mal pripraviť o život niekoho z nich. Lenže keď na oblohu vypláva krvavý mesiac, netvor nečakane poruší ich nepísanú dohodu a za obeť si vyberie staršiu sestru krásnej Valerie (Amanda Seyfried). Valerie sa práve dozvedela, že ju jej rodičia prisľúbili za manželku zámožnému Henrymu (Max Irons) z dobrej rodiny. Ibaže Valerie je už od detstva zaľúbená do chudobného drevorubača Petra (Shiloh Fernandez). Mladí zaľúbenci sa rozhodnú nevzdať sa svojej zakázanej lásky a plánujú spoločný útek – ktorý im však nanešťastie prekazí už spomínaný krvavý vlčí útok. Dedinčania sa chcú netvorovi pomstiť a navždy sa ho zbaviť, a tak požiadajú o pomoc legendárneho lovca vlkov a vlkolakov pátra Solomona (Gary Oldman) – chcú, aby beštiu zabil! Lenže Solomonova prítomnosť nepokoje v dedine neutíši, ale naopak ich ešte viac vystupňuje, pretože všetkých vydesí tvrdením, že vlk, ktorého sa tak obávajú, sa počas dňa mení na človeka a pohybuje sa medzi nimi nepoznaný, pretože s najväčšou pravdepodobnosťou je jedným z nich! (TV Markíza)

(viac)

Videá (9)

Trailer 1

Recenzie (671)

Aknah 

všetky recenzie používateľa

SPOILER: Bylo na čase shlédnout nový film a Karkulka od Catherine Hardwicke byla jasnou volbou. Říkala jsem si, že tohle bude film pro mě, jelikož se mi od ní zatím líbil každý a byl dobře natočený. Nezklamala mě, ztvárnění mě celkem překvapilo, bylo to natočeno napínavěji než jsem čekala a musim říct, že nápad to byl dobrý. Opravdu si hrála s divákem, protože podezření pokaždé padalo na někoho jiného, hrála si se scénama, které byly zaměřeny právě na oči. A já jsem proto vinila pro jednou kováře, Petera nebo babičku... nakonec to byl někdo naprosto nenápadný, do koho by jste to neřekli. O to víc mi přijde, že byl film zvládnutý. Gary Oldman tomu přidal trošku té vážnosti a rozhodně herecké kvality. Role byly podle mě vybrány dobře a Amanda Seyfried mi sem seděla. Děj plynul naprosto přirozeně, nebyly zde žádné zbytečné scény, bylo zde pár věcí co souviselo s Červenou Karkulkou, ale to film nenarušovalo. Nakonec do sebe všechno zapadlo, závěr s dítětem tam sice nemusel být, ale budiž. Ale nemůžu říct, že by bylo vyuzlení předvídatelné, takže to má bod navíc. A pro mě to byl další film, který rozhodně zaujal. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Páčilo sa mi, ako to bolo natočené, ale príbeh mohol byť málinko zaujímavejší a uvítal by som i väčšiu dávku napätia. V porovnaní s Grimmovcami je to slabota. Gary Oldman, tradične perfektný herecký výkon, potiahol film aspoň do priemeru. Milo ma tiež prekvapila Amanda Seyfried. Inak ma film nijak zvlášť nenadchol a to priam zbožňujem tento žáner. Škoda, všetky nádeje pochoval hlúpy scenár. Film mal naviac. 50/100 ()

Reklama

AllShallFall 

všetky recenzie používateľa

S Karkulkou to má strašně málo společného. Ale jinak příběh nebyl zas tak hrozný. Sice žádné nervydrásající drama, ale dívat se na to dalo. Mrzí mě, že Gary Oldman nehrál tak dobrou roli a opustil nás v půlce filmu a ještě tak blbě. Herecké výkony nebyli zrovna extra. Je to celé takové půl na půl. Líbilo i nelíbilo...Hodnocení odpovídá. ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

Catherine Hardwicke zakotvila v osídlach teenagerských vymývakov, pretože z jej režisérskeho pojatia mám dojem, že filmy točí výhradne len pre nich. Ako som ja tolerantná, čo sa týka pestrej škály tých najrôznejších filmov, tak toto je doslova prúser. Perfektný námet, ktorý režisérka sprznila aj v Twilighte, je tu očividný, pochváliť musím prekrásnu obrazovú kompozíciu a vizuálnu poetiku opustenej dedinky v zovretí zasnežených hôr. No všetko ostatné, počínajúc infantilným scenárom a dierami v logike, diváka neuspokojí. Hardwicke nedokáže pracovať s napätím (kľúčové scény s vlkom nemajú tendenciu zanechať hlbší dojem) a rovnako nedokáže natočiť myšlienkovo komplexný film. Je mojím zbožným želaním, aby sa snímky podobného kalibru, začali konečne natáčať vážnejšie, pretože filmu dokážem odpustiť všetko, pokiaľ nie je nudný a v tomto prípade - jasne odfláknutý. ()

Goldbeater 

všetky recenzie používateľa

Kdyby byl úplně vypuštěn ten motiv Červené karkulky, tak bychom se možná dočkali průměrného vlkodlačího hororu. No to by ovšem šlo o úplně jiný film a o úplně jiné prachy (což by se producentům nelíbilo. Kde se mezi nimi vzal Leonardo DiCaprio?). Značně nevkusná pohádka, která není pro děti. Ovšem krvavé scény nečekejte. Vlkodlakovy útoky jsou tak rychlé, že nemáte nejmenší šanci z nich něco vidět (režijní zmatek!). Značně nevyvážené. Jedinou hvězdu zajistil výborný Gary Oldman, bez kterého bych se na tenhle film ani nekoukal. Catherine Hardwicke, zdržte se prosím natáčení dalších filmů. ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (15)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 35. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Film produkuje i Leonardo DiCaprio, a to kvůli účasti Lucase Haase, Dicapriova nejlepšího přítele, který si ve filmu zahrál jednu z hlavních rolí. (Lauri)
  • Amanda Seyfried (Valerie) si na jednom večierku prežila jednu zlú skúsenosť so Shiloh Fernandezom (Peter), preto herečku musela presviedčať Catherine Hardwicke, aby mu dala ešte jednu šancu. (misterz)

Súvisiace novinky

Twilightovitá Saoirse Ronan?

Twilightovitá Saoirse Ronan?

05.05.2011

Twilight sága spěje k závěru a je načase něčím navázat. Pokusy typu Červená Karkulka a Beastly pohořely, možná ale pomůže jméno samotné „matky“ Stmívání Stephenie Meyerové. I její román The Host je… (viac)

Reklama

Reklama