Reklama

Reklama

Už celé stáročia sú obyvatelia malebnej, ale odľahlej horskej dedinky Daggerhorn nútení pravidelne každý mesiac prinášať krvavú obetu vlkolakovi, ktorý počas každého splnu terorizuje okolie ich domovov – radšej mu totiž obetujú niektoré zo zvierat, akoby mal pripraviť o život niekoho z nich. Lenže keď na oblohu vypláva krvavý mesiac, netvor nečakane poruší ich nepísanú dohodu a za obeť si vyberie staršiu sestru krásnej Valerie (Amanda Seyfried). Valerie sa práve dozvedela, že ju jej rodičia prisľúbili za manželku zámožnému Henrymu (Max Irons) z dobrej rodiny. Ibaže Valerie je už od detstva zaľúbená do chudobného drevorubača Petra (Shiloh Fernandez). Mladí zaľúbenci sa rozhodnú nevzdať sa svojej zakázanej lásky a plánujú spoločný útek – ktorý im však nanešťastie prekazí už spomínaný krvavý vlčí útok. Dedinčania sa chcú netvorovi pomstiť a navždy sa ho zbaviť, a tak požiadajú o pomoc legendárneho lovca vlkov a vlkolakov pátra Solomona (Gary Oldman) – chcú, aby beštiu zabil! Lenže Solomonova prítomnosť nepokoje v dedine neutíši, ale naopak ich ešte viac vystupňuje, pretože všetkých vydesí tvrdením, že vlk, ktorého sa tak obávajú, sa počas dňa mení na človeka a pohybuje sa medzi nimi nepoznaný, pretože s najväčšou pravdepodobnosťou je jedným z nich! (TV Markíza)

(viac)

Videá (9)

Trailer 2

Recenzie (671)

-OverLord- 

všetky recenzie používateľa

Kam se hrabe Stmívání. Tady konečně všechno funguje tak, jak má. Překopání klasický pohádky do hollywoodskýho celovečeráku dopadlo nad moje očekávání. Mám rád mystery a tady jsem až do konce nevěděl, kdo je vlk, a to je velký plus. Herci byli docela sympatický a až na ústřední dvojku se objevily celkem neznámý tváře a jejich výkony potěšily. ()

Psema odpad!

všetky recenzie používateľa

Vrať se první Twilighte! Hardwickeovou (skutečně má režisérskou průkazku?), scenáristu (nepochybně milovníka Bravo Girl) a kostymérku (džíny a letní košile v zasněženém jakoby středověku? Vážně?) tohohle derivativního blábolu prosím utratit. Neprodleně, než přijde ještě někdo k úhoně. Závěrečná desetiminutovka s (SPOILER) deflorací, Karkulkou 2 a nejsměšnějším rozchodem všech dob má náběh na kultovní projekce v rámci Otrlého diváka. ()

Reklama

Madison 

všetky recenzie používateľa

Catherine Hardwicke zakotvila v osídlach teenagerských vymývakov, pretože z jej režisérskeho pojatia mám dojem, že filmy točí výhradne len pre nich. Ako som ja tolerantná, čo sa týka pestrej škály tých najrôznejších filmov, tak toto je doslova prúser. Perfektný námet, ktorý režisérka sprznila aj v Twilighte, je tu očividný, pochváliť musím prekrásnu obrazovú kompozíciu a vizuálnu poetiku opustenej dedinky v zovretí zasnežených hôr. No všetko ostatné, počínajúc infantilným scenárom a dierami v logike, diváka neuspokojí. Hardwicke nedokáže pracovať s napätím (kľúčové scény s vlkom nemajú tendenciu zanechať hlbší dojem) a rovnako nedokáže natočiť myšlienkovo komplexný film. Je mojím zbožným želaním, aby sa snímky podobného kalibru, začali konečne natáčať vážnejšie, pretože filmu dokážem odpustiť všetko, pokiaľ nie je nudný a v tomto prípade - jasne odfláknutý. ()

Mia... 

všetky recenzie používateľa

Rozhodně to nebylo nejhorší, ale určitě to taky nebylo nejlepší. Každopádně uplně špatné to nebylo, vcelku se na to i daloo koukat, Červená Karkulka to byla minimálně a scéna s "babičko, proč máš tak velké oči" by se rozhodně dala vypustit, působila příliš komicky. Ovšem, když si odmyslím název snímku, pak je to průměrný vcelku dobrý film. Můžu na rovinu říct, že jsem čekala daleko míň a daleko větší zklamání, nakonec jsem byla i celkem potěšena v rámci možností. 2 a půl *. ()

666teen 

všetky recenzie používateľa

Bylo nebylo. Před několika lety se konal konkurz na homoupíry, homodlaky a jejich citově nevyrovnanou milovnici. Všechno dobře dopadlo a jestli Majer dá, budou žít až do (ne)smrti. No, a to co při konkurzu spadlo pod stůl, protože to nebylo dost pohledné, osvalené a sexy, narvala paní režižérka do adaptace pohádky o Karkulce. Zazvonil zvonec a s Gary Oldmanem je konec. ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (15)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 35. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Sněhově bílý králík, na jehož odchytu se v úvodu podílejí Valerie (Amanda Seyfried) a Peter (Shiloh Fernandez), by měl dle filmových směrnic být králík evropský neboli králík obecný (Oryctolagus cuniculus). Jenže ten je běžně šedý. Jednat se o zajíce, byl by to zajíc obecný (Lepus europaeus), který je bílý jen v zimě, kterážto ve scéně není. V létě jeho srst ztmavne - zežloutne až zpopelaví. (Conspi)
  • S výjimkou Valerie (Amanda Seyfried) hrají všechny postavy v Daggerhornu buďto herci s hnědýma očima, nebo nosí hnědé kontaktní čočky. Nejpozoruhodnějším příkladem je Julie Christie (babička Valerie), která je známá svýma jasně modrýma očima. (PVi)

Súvisiace novinky

Twilightovitá Saoirse Ronan?

Twilightovitá Saoirse Ronan?

05.05.2011

Twilight sága spěje k závěru a je načase něčím navázat. Pokusy typu Červená Karkulka a Beastly pohořely, možná ale pomůže jméno samotné „matky“ Stmívání Stephenie Meyerové. I její román The Host je… (viac)

Reklama

Reklama