Reklama

Reklama

Vojna gangov

  • Česko Válka gangů (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Chinatown, New York. Detektiv Nick Chen je jedním z nejlepších místních policejních důstojníků a první Číňan, který se na toto místo vůbec dostal. Jeho úkol není snadný má udržovat křehký mír v Čínské čtvrti, který je neustále ohrožován válkou mezi Triádami a ještě nebezpečnějšími Draky. Chenovým partnerem se stává Danny Wallace. Společně mají docílit toho, aby teroristická organizace Draků neovládla newyorský obchod s drogami. Jenže jsou i jiné možnosti, jak policii zabránit v tom, aby odvedla dobrou práci. Korupce je přece stará jako lidstvo samo. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Zaujímavosti (11)

  • Scény z masážneho salóna a obchodu s lampami, v ktorých Chen (Chow Yun-Fat) z blízka zastrelí revolverom ľudí, je odkazom na slávnu fotku Eddieho Adamsa z Vietnamskej vojny, na ktorej podobným spôsobom popravuje generál Nguyen Ngoc Loan vojenského zajatca Vietcongu. (Real Tom Hardy)
  • James Foley chcel, aby bol jeho film vizuálne účelovo veľmi pestrý. Mal totiž pocit, že jeho predchádzajúce počiny boli po tejto stránke veľmi nudné. Bál sa, že Juan Ruiz Anchía bude jeho nápady nenávidieť, ten ich však miloval. (Real Tom Hardy)
  • Automobilová naháňačka bola v kinoverziách dosť umiernená kvôli cenzorom. Ako bola pôvodne mienená režisérom je možné vidieť v DVD verziách. (Real Tom Hardy)
  • Kim Chan hraje ve filmu hlavu jedné z čínských mafianských rodin s přezdívkou "strýček Benny". Stejně pojmenovanou postavu ztvárnil i ve snímku Smrtonosná zbraň 4 (1998). (Caaslav)
  • Natáčení probíhalo převážně v New Yorku, z části také v Torontu. (Terva)
  • Uskupení Fukienese Dragons, která se ve filmu objeví, je název skutečné zločinecké organizace. (Terva)

Reklama

Reklama