Reklama

Reklama

Veterinár (Harry Connick ml.) zachráni zraneného delfína Wintera a prinesie ho do svojej námornej nemocnice. Nikto Winterovi nedáva šancu na záchranu, okrem malého chlapca, ktorý každého okolo seba presviedča, že Winter musí žiť. Doktor (Morgan Freeman) bude mať ťažkú úlohu – vytvoriť Winterovi umelý chvost... Film je nakrútený podľa skutočného príbehu. (TV Markíza)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (135)

whack 

všetky recenzie používateľa

Skutočný príbeh samičky delfína skákavého menom Winter, ktorá sa 9.12.2005, v Mosquito Lagoon neďaleko Mys Canaveral (Florida), zamotala do pasce na kraby, ktorej lano jej odtrhlo celú chvostovú plutvu a zlomilo dve krčné stavce. Mala vtedy iba 3 mesiace. Hneď bola prevezená do morského akvária Clearwater na rehabilitáciu, ale neočakávalo sa, že prežije. V auguste 2007 dostala Winter umelú plutvu a stala sa populárnou atrakciou v akváriu. "Je úžasné, že Winter bola zachránená, ale tento film propaguje odchyt veľrybovitých cicavcov. Delfíny nepatria do zajatia, ale do oceánov." Protestujú niektorí ochranári. Winter prežila. Stovky delfínov zahynú v rybárskych sieťach každý rok. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Hezký rodinný film, který zaujme příběhem, který je podle skutečné události. Tentokrát žádné vymýšlení toho, jak krutý a zároveň krásný může být osud některých zvířat a vlastně i lidí. Je to přesně takové, jak očekáváte, je to přesně tak dojemné a navíc ještě dostanete Morgana Freemana. A to už stojí za to. ()

Reklama

ProfesorLotr 

všetky recenzie používateľa

Je to kýč. To rozhodně, je to ten typ ala dojemného filmu o zvířatech. Kýč je to jednoznačně, ale je to velmi kvalitní kýč a ve svém žánru jeden z lepších. Film to špatný nebyl, ale chvílemi až moc dobře odhadnutelný a neustále tam vše dobře dopadalo ( o konci nemluvě ). Morgan však byl úžasný, nikdo by lépe nesedl to této role jako on. Tři hvězdičky za film, jedna za Freemana. 69% ()

mazadlo 

všetky recenzie používateľa

Aneb zachraňte zimu v roce 2012. Co si budeme povídat. Vyrůstali jsme na Willym a žrali každý jeho nový příběh ať byl sebeinfantilnější. Delfíní ocásek je ovšem v lecčem trochu jiný. Poukazuje na fakt že když člověk, zvíře, ryba a sakra klidně i rostlina chce dokáže neuvěřitelné věci. Chce to zatnout zuby a makat na sobě. A ano je to film který bych s přehledem pouštěl svým dětem aby viděli jaké hodnoty mají ve skutečnosti cenu. Charles Martin Smith zvládl režii na výbornou, herecké výkony jsou příjemné a dědeček Freeman dokresluje krásně celkovou atmosféru. Tak Zimo...ať ti ocásek slouží! ()

Galéria (60)

Zaujímavosti (8)

  • Delfína Wintera bolo možné skutočne sledovať naživo prostredníctvom webkamery, ako bolo znázornené vo filme, a to na stránke "www.seewinter.com". (joker211)
  • Nathan Gamble (Sawyer) si kvôli filmu prefarbil vlasy na hnedo. Prirodzená farba jeho vlasov je blond. (joker211)

Reklama

Reklama