Reklama

Reklama

Beznádejný metalista Joe (Ryan Kwaten) je po nešťastnom rozchode so svojou priateľkou Beth (Margarita Levieva) deprimovaný a osamelý. Aby ho trochu rozveselili, jeho spolubývajúci Hung (Peter Dinklage) a Eric (Steve Zahn) sa ho rozhodnú zasvätiť do sveta LARPu, imaginárnej akčnej hry na hrdinov, ktorej účastníci sa prezliekajú za bojovníkov, čarodejov a rozličné nadprirodzené bytosti. Joe si hru situovanú do lesného prostredia s penovými mečmi a lepenkovými brneniami skutočne užíva, dokonca sa zoznámi s Gwen (Summer Glau), bojovníčkou, ktorá mu padne do oka. Zdanlivo idylické prostredie sa zmení, keď amatérsky čarodejník Eric za pomoci skutočnej knihy kúzel vyvolá z pekelných plameňov succubu – ľudožravú démonickú bytosť ženského pohlavia. Tá začne zmätených hráčov okamžite masakrovať a aby toho nebolo málo, vezme na seba podobu Beth, čo Joeovu situáciu ešte skomplikuje. V brutálnom boji proti skutočnému nepriateľovi musia LARPisti zložiť falošné zbrane a dokázať, že im v srdciach horí skutočný plameň hrdinstva. (SarumanKo)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (76)

SamVimes 

všetky recenzie používateľa

Zklamání. Doufal jsem v něco ve stylu Community, byť v ne tak koncentrované kvalitě, ale pousmál jsem se asi dvakrát, i těch nepovedených vtipů je tam celkem málo. Dinklage i Pudi jsou nevyužití a chybí jakákoliv promyšlená práce s tématem, spíš to jen tak klouže po povrchu (a tím pádem nefunguje žádné "jestli jsme někdy byli na LARPu, přidejte si hvězdičku"). V druhé polovině už je to jen prachsprostá vyvražďovačka s divně oblečenými lidmi. Trochu pochválit se dá jen sympaťák Ryan Kwanten, Summer Glau a hudba. Dost zamrzí, když si člověk uvědomí co by z toho dokázal vykouzlit třeba Dan Harmon. Pokud by si chtěl někdo spravit chuť, tak třeba jeden díl Supernatural se věnuje stejnému tématu (LARP and the Real Girl), případně Community (Advanced Dungeons & Dragons). ()

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Rádoby zábavná geekovina, která však nemá kromě sympatického seriálového obsazení a fajn nápadu vůbec co nabídnout. Většina nápadů a povedených fórků totiž zřejmě zůstala na papíře a diváci dostanou jen utrápenou metalovou křeč, v níž Peter Dinklage párkrát zahláškuje, Danny Pudi hraje dašího Abeda a Summer Glau je hot. To je ale na potenciál celého projektu docela málo. ()

Reklama

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Takova jednoducha blbina na jedno skouknuti, ale pobavit to dokaze. Pribeh je samozrejme super stupidni, takze je tak akorat k stupidnim postavam. Vetsina foru sice vychazi z faktu, ze se celej dej toci kolem LARPu, takze obcas se to trochu opakuje, ale nic hroznyho. Trikovy sceny jsou samozrejme laciny a gumovy, ale sem se to tak nejak hodi. Je fajn, ze se nesetri krvi, takze dojde na par fajnovejch masakru. Celkove sice zadny veledilo, ale ja se tech 80 minut docela dobre bavil, herci jsou sympataci a jejich nadseni dokaze strhnout. Lepsi 3*. ()

lykan9 

všetky recenzie používateľa

Ve výsledku byla ze strany tvůrců odvedena slušná práce. Hodně tomu napomohlo obsazení Peter Dinklage je správně cool, Steve Zahn je prostě vtipný a Summer Glau je hustě sexy. Knights of Badassdom není sice film, kterých bych potřeboval vidět znova, ale závěrečnou pasáž Dinklageova souboje se budu dlouho pamatovat. Ta byla prostě boží. ()

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Chápem, že tento film je primárne určený pre nadšencov LARP, dungeons & dragons a RPG fanúšikov, ktorí na tom reálne ulietavajú a budú cieľovou skupinou. Ja som to pozeral z 2 dôvodov; prvým bol horor, ako jedno z prítomných subžánrových zaradení a druhým dôvodom je prítomnosť Summer Glau. Ako horor (a vlastne ani ako fantasy či komédia) ma to však vôbec nezaujalo a Summer je tak jediným dôvodom, prečo som pri tejto (pre mňa) absolútne trápnej spatlanine vydržal až do konca. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (3)

  • Natáčelo se v červenci 2010 v okolí Spokane, druhého nejlidnatějšího města státu Washington. (Hal_Moore)
  • Herci hlavních rolí před natáčením absolvovali sezení o LARPu, přičemž nejúspěšnější byl Peter Dinklage. (Amarria)
  • Režisér Joe Lynch se od filmu distancoval poté, co studio IndieVest film odložilo a přestříhalo. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama