Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sherlock Holmes a Dr. John Watson - klasické postavy autora Sira Arthura Conana Doyla, ožívajú so svojimi prípadmi v novodobom Lodnýne 21. storočia. Nadišiel deň Johnovej svadby a Sherlock má ako svedok predniesť príhovor. V prejave sa vracia k mnohým prípadom, ktoré s Johnom spoločne vyriešili. Ďakuje Johnovi, že mu veľakrát zachránil život a postupne odhaľuje rôzne záhady aj neobjasnené vraždy. Predtým, ako ukončí svoju reč, si uvedomí, že v sále je prítomný vrah, ktorý má v úmysle zavraždiť jedného zo svadobných hostí. Pochopí, že práve teraz vzniká nový príbeh a informuje Jonha a Mary o význame Znamenia troch. (STV)

(viac)

Recenzie (44)

Milano33 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Svadba a prípad, obe proporcie vyskladané z najmenších maličkostí a zároveň vkusne skĺbené dohromady. Exemplárna ukážka toho, že na detailov proste záleží. Nič nebolo na vyše, všetko malo svoje opodstatnenie, čo sa retrospektívne efektne zužitkovalo. Toto bola skutočne nádherná a nostalgická púť priateľstvom Sherlocka Holmesa a Johna Watsona, tejto neodlučiteľnej dvojky. Oni sú stvorení jeden pre druhého, veční parťáci a ani svadba na tom nič nezmení. Sherlock sa role svedka zhostil naozaj svojrázne, hoci spoliehal na racionálne myslenie a nedával najavo emócie, nakoniec sa ani on tomu nebránil a intenzita tej chvíle ho skrátka pohltila. Jeho reč bola mimoriadne senzitívna, emočne ukotvená, ale aj šialene zábavná. Tento sociopat vie poriadne rozvíriť vody a spraviť svadbu ozaj divokou. ()

Amarus 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Díkybohu. Už jsem se bála, že se mi vyhne i poslední zbytek soudnosti a zcela závisle na hormonech neohodnotím žádnou další epizodu jinak než pěti hvězdami. ------ Je fakt, že všichni ti obsluhovači kamer a další lidé, kteří mají na svědomí způsob, jímž se ten který záběr provede, odvádějí nádhernou práci. ------ Dokonce ani dějem nejsem zklamaná. Sherlock se sice choval mnohem normálněji, než jsem čekala; šlo o scénáristův záměr nebo se to dá integrovat do povahy? - ale naštěstí nejsem odborník, to mohl působit ještě nevěrohodněji. (Úsměv!) ------ A co že mi to vlastně vadilo? Bylo to pomalejší. Jak říká uživatel Anderton: "no proste svadba". ()

Reklama

vyfuk 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Další díl třetí série. Místo gradace, spíše malý úpadek. Celá epizoda popisuje příběh toho jak Watsona a jeho lepší polovička (ne Sherlock) jdou pod čepec. Ani jsem nečekal, že o tom bude celá epizoda, ale ukázalo se, že ano a dokonce bude mít i ten detektivní podmět. Ale v celku slabé. Je hezké být součástí něčeho takového pokroku ve vztazích s hlavními postavami, ale nějak mi to celkem nezapadalo do přímého Sherlockého universa. Stále ale cenný materiál. ()

herr_carter 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Naprostá mňamka !! Tenhle díl, spolu samozřejmě s posledním dílem 2.série u mě způsobil ten klasický stav, kdy člověk sedí před televizí s držkou dokořán a občas má záchvat smíchu nad komickými výjevy Sherlocka, kterak se snaží řešit, nebo komentovat běžné životní situace, používajíc přitom svůj odborný detektivně-dedukční slovník - a to, že znamení tří vlastně nakonec znamená 3 vlastnosti, které se u ženy projevují v těhotenství, to je prostě mazec !...............moje hodnocení = 10 z 10. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Originálne formalistické hrátky neprekonali pocit z najhoršej časti Sherlocka vôbec. Je to absolútne bez atmosféry, no proste svadba. Ak by to bola pohrebná hostina a scenár by bol cca totožný, bol by som spokojnejší :). Ako už vieme, možno by to bolo tak pre Watsona lepšie. Stále však vysoko nadpriemerná zábava. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (3)

  • Název epizody The Sign of Three (Znamení tří) je inspirován názvem novely sira Arthura Conana Doyla "The Sign of Four" ("Znamení čtyř", česky také jako "Podpis čtyř"). (Anyk)
  • Mezi Wi-Fi sítěmi, dostupnými v blízkosti bytu Sherlocka Holmese (Benedict Cumberbatch), je vidět i síť s českým názvem "webchodit". (hypo97)
  • Táto epizóda obsahuje niekoľko referencií na film Temný Rytier (2008): v úvodnej scéne majú lupiči masky, aké pri krádežiach nosili kumpáni záporáka Jokera, veliteľ Sholto má spálenú polovicu tela na štýl Harveyho Denta a v scéne na lavičke Sherlock nečakane zmizne priamo uprostred rozhovoru, presne tak ako to je zvykom pre superhrdinu Batmana. (Phosphorus)

Reklama

Reklama