Reklama

Reklama

Arrietty ze světa půjčovníčků

  • Japonsko Kariguraši no Arrietty (viac)
Trailer

VOD (1)

Počuli ste už o svete maličkých človiečikov, ktorí žijú medzi múrmi a pod dlážkou našich domov? Animovaný film z tvorby japonského štúdia Ghibli, ktoré je nielen doma, ale aj na celom svete absolútnou špičkou v produkcii animovaných filmov pre celú rodinu, vychádza zo známej rozprávky britskej spisovateľky Mary Nortonovej. Scenár filmu pripravil Hajao Mijazaki a réžie sa ujal animátor Hiromasa Jonebajaši, ktorý sa podieľal na väčšine produkcie štúdia, počínajúc legendárnou Princeznou Mononoke. Rozprávanie filmu sa sústredí na vykreslenie fantastického sveta piadiľudkov, ktorí si všetko, čo potrebujú k životu, požičiavajú od obyvateľov domu. Štrnásťročná Arrietty takto so svojimi rodičmi žije v dome, kde býva babička chlapca Šoa. V deň, keď Šó príde, Arrietty práve čaká jej prvá výprava s oteckom pre zásoby do svetaveľkých ľudí. (TV JOJ)

(viac)

Videá (18)

Trailer

Recenzie (181)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA $18,019,366Tržby Celosvetovo $147,500,000║ Pestrofarebná a roztomilá rozprávka, ktorá si aj pre priamočiary príbeh dokáže podmaniť a okúzliť, plus sú tam pekné piesne, miestami úžasná animácia. /80%/ ()

Dark seer 

všetky recenzie používateľa

Tak jsem včera večer dostal chuť na některý z Mijazakiho filmů a tento to losem vyhrál. Chválit animace je asi zbytečnost, tak pochválím alespoň místy pěknou hudbu. Příběh je předvídatelný, ale vzhledem ke krátké stopáži to nevadí. Možná mi film o Šó a Arrietě jen sedl do nálady, ale líbil se mi natolik, že si v brzké době zhlédnu asi všechny. ()

Reklama

kanderas 

všetky recenzie používateľa

Opäť som podľahol ručne kreslenej animácií, že som mal chuť sa tam hneď ocitnúť a nasávať tú krásu. Pekný, kľudný príbeh s ne-tuctovým koncom. Kľudný, myslím v porovnaní s digitálnymi rozprávkami typu Madagascar 3. Je to proste úplne iná trieda. Boli tam aj momenty ktoré ma trochu dojali, ale nebudem spoilovať. Charakery postáv boli tiež veľmi dobre vykreslené, napr. flegmatický otec konajúci s rozvahou a istotou sa mi fest rátal, aj tá jeho mini dielnička kde si vyrábal samé úžsané veci :). Som zvedavý na ďalšiu réžiu Yonebayashiho. ()

D.Snake 

všetky recenzie používateľa

Překvapilo mě to. Už jsem myslel, že s Ghilbi to jde z kopce, ale koukněme se... Arrietty je asi můj 2. nejoblíbenější film tohoto studia, hned po Mononoke. Silné emoce, nádherná animace a kresba, pohádkové prostředí. Kdybych to měl přirovnat k nějakému dalšímu ghilbi filmu, byl by to rozhodně Totoro. Todle mi přišlo dokonce lepší, zapůsobilo to na mě silnějším dojmem.9/10 ()

ing.man 

všetky recenzie používateľa

Proč mám pocit, že každý další film od Ghibli mě víc a víc šlechtí na duši? Obhroublý křupan, který se stává tichou mělčinou. Jsem beznadějně zamilovaný do každé hlavní ženské role v těchto filmech. Do krásy která se nedá zachytit nebo popsat slovy. Film který se může pouze prožít nebo odmítnout. Jinak nic. Slova nech za dveřmi! ()

Galéria (56)

Zaujímavosti (4)

  • Snímek byl natočen na motivy knihy „Pidilidi“ britské spisovatelky Mary Norton. Knižní předloha se může pyšnit například významným oceněním Carnegie Medal. (Rominator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené