Reklama

Reklama

Dom na konci ulice

  • Česko Dům na konci ulice (viac)
Trailer 2

Keď sa matka s dcérou presťahujú do malého mestečka, zistia, že vo vedľajšom dome sa pred rokmi odohrala tragédia - mladá dievčina tam zabila svojich rodičov. Dcéra sa zoznámi s chlapcom, ktorý ako jediný masakru prežil a zistí, že dávny hrôzostrašný príbeh sa ešte zďaleka neskončil. Čerstvo rozvedená Sarah a jej dcéra Elissa chcú začať nový život a presťahujú sa do svojho vysnívaného vidieckeho domu v malom mestečku. Keď však v okolí začne dochádzať k prekvapujúcim a nevysvetliteľným udalostiam, zistia, že mestečko ukrýva desivé tajomstvo. Pred niekoľkými rokmi vo vedľajšom dome mladé dievča zabilo svojich rodičov priamo v ich posteli a potom záhadne zmizlo. Jediný, kto vtedy masakru prežil, bol jej brat Ryan. Aj napriek výhradám svojej matky sa Elissa so samotárskym Ryanom spriatelí. Čím sú si tí dvaja bližší, tým hlbšie sa všetci ponárajú do tajomného nebezpečenstva, ktoré bude mať ešte desivejšie následky, než si dokážu predstaviť. (TV JOJ)

(viac)

Videá (10)

Trailer 2

Recenzie (292)

tron 

všetky recenzie používateľa

Najväčšími ťahákmi Domu na konci ulice sú Jennifer Lawrence, scenár naprataný twistami a temná atmosféra. Do budovy sa nasťahuje dcéra s matkou a oproti stojí starý dom s neblahou povesťou. Vraj v jeho ponurých útrobách nikto nebýva, ale poznáte to... V minulosti sa medzi jeho stenami odohrala strašná tragédia. Najviac mi na Dome na konci ulice prekážala zastaranosť, čo je trochu zvláštne, lebo námet napísal režisér Terminátora 3, čo nie je dokonalý film, ale v mnohých momentoch je príjemne osviežujúci. Keby som v titulkoch uvidel rok výroby 1986, nečudoval by som sa. Staromódnosť fakt bije do očí. Ironicky povedané: vyzdvihnúť musím predovšetkým „nečakané“ oživenie zastreleného zlosyna alebo len jeho omráčenie a ponechanie mu dýky v ruke (!). Tempo občas stagnuje a niektoré scény sú ozaj jedno obrovské klišé, ale ako celok ma to príjemne zaujalo. Solídna jednohubka, žánrovka. Diváci mali podobný názor, takže komorná snímka s rozpočtom ani nie 7 miliónov ich na celom svete trhla 40. ()

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Spoiler! Či je to skôr horor, thriller, alebo iný žáner, ktorý sa ťažko vyslovuje ráčkujúcim, to som moc neriešil. Pretože záverečná scéna ukazuje, ako si dobodaná Elisabeth Shue pohodlne nastupuje do auta so svojou dcérou a ako sa Max Thieriot, ktorý schytal tri guľky, s úsmevom hrá na Normana Batesa. Takže na konci musí byť každému jasné, že to bolo vlastne sci-fi. ()

Reklama

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Jeden z tých filmov, kde sa potkýna i na rovnej podlahe o vlastné nohy, ked' chcete, aby vás chytili, alebo po bodnutí kudlou fungujete veselo d'alej. Opäť jeden twisted príbeh, ktorého sme mi, jednoduchí roľníci, pointu odhalili až niekde v polovici filmu, kdežto vy, profesionáni horror maniaci, odhalíte už pri úvodných titulkoch! Nemôžem povedať, že by to bola vyslovene blbosť, ale je to už aspoň ''desať razy prevarené vrecúško čaju'' ! Inak, pár minút pred koncom nám v kine z ničoho nič rozsvietili, tak som im tam nabehol povedať, že by zhasli a ked' som sa vrátil na svoje miesto a oni po pár minútach konečne zhasli, tak zhasli zároveň i v tom filme! (Išiel iba zvuk.) Naklonil som sa ku kámošovi a hovorím mu, že aby tam teraz išiel pre zmenu on im povedať. Vôbec nám nedošlo, že to bolo normálne v tej scéne, až kým nerozsvietila baterku v pivnici. Dobré, že... ()

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

Název, evokující hned několik jiných titulů, je stejně dlouhý jako sám film, a stejně nezajímavý jako hlavní hrdinka. Tenhle vykleštěnec postrádá jakékoliv napětí (snad s výjimkou prvních 10 minut), výraznější násilí (bylo tam vůbec něco?) nebo sebemenší nápad či moment překvapení. Neříkejte mi, že po lámání chleba.. ehm, pardon, tedy vazu, jste ještě netušili, v čem je zakopaný pes. Zkrátka slaboučký thriller, z kterého nemůžou být nadšeni snad ani diváci školou povinni. Ruce pryč. ()

teutates odpad!

všetky recenzie používateľa

Není to až tak špatný nóo, protože je to hrozný… důvod? Kluk od vedle je malý, psychopatický masturbant, kterého rodiče měnili v metanfetaminovém rozpoložení na holčičku. Né, že by byla Lawrence jakási super herečka, ale upřímně nechápu, co tady dělala. V rámci žánru hrozný shit, na který se nedá dívat a to závěrečné rozuzlení mně úplně dostalo. (do kolen samozřejmě). -1/10 Rozhodl jsem se začít s minusovým hodnocením, protože ani po pár dnech si nemůžu odpustit, že jsem ztratil 96 min života. Má nová škála -10/0/10 zdař bůh autoimunitní fekalisté ()

Galéria (71)

Zaujímavosti (5)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 46. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Byť středoškoláci velmi poškodí Ryanovo (Max Thieriot) auto (rozbité čelní sklo a přední světlomety) po chvíli, když jej řídí Elissa (Jennifer Lawrence), je auto zcela v pořádku a v tomto stavu už zůstane až do konce filmu. (pemap)

Súvisiace novinky

Hladové hry bourají statistiky

Hladové hry bourají statistiky

26.03.2012

To jsou opravdu pozoruhodná čísla. Adaptace bestselleru Hunger Games zlomila o víkendu hned několik rekordů. S odhadovanými tržbami kolem 155 milionů dolarů jde o nejúspěšnější březnovou premiéru… (viac)

Reklama

Reklama