Reklama

Reklama

Terra Nova

(seriál)
Ukážka z filmu 2
Dobrodružný / Mysteriózny / Sci-Fi
USA, 2011, 9 h 36 min (Minutáž: 41–45 min)

Hudba:

Brian Tyler
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Epizódy(13)

V roku 2149 hrozí vyhynutie všetkého života na Zemi. Svet je na pokraji ekologického kolapsu. V snahe za­chrániť ľudskú rasu vedci vyvinuli portál umožňujúci vycestovať späť v čase do 85 miliónov rokov vzdialenej minulosti, aby v nej ľudia vybudovali novú civilizáciu v nádhernom nedotknutom svete prehistorickej Zeme. Rodina Shannonovcov má tri deti, čím porušila zákon a musí vycestovať do minulosti. Pripojí k osadníkom Desiatej pútnickej kolónie na Terra Nova. Netušia však, že nový idylický svet a jeho bujná panenská príroda ne­opísateľnej krásy ukrývajú aj mnohé tajomstvá a nepredvídateľné smrteľné hrozby. Kolóniu ohrozujú gigantické mäsožravé dinosaury. Shannonovci zistia, že hrozba nečíha len spoza múrov kolónie, ale pri­chádza aj zvnútra. Niektorí zo samotných osadníkov totiž nezdieľajú rovnaký názor na záchranu ľudstva než väčšina tých ostatných. A tak hrozí, že nová Zem zanikne skôr, než sa ju podarí obnoviť. (TV JOJ)

(viac)

Videá (5)

Ukážka z filmu 2

Recenzie (341)

Segrestor 

všetky recenzie používateľa

Obrovské nadšení vystřídala studená sprcha v podobě dějově ucelených epizod o přemoudřelých dětech bojujících s štěstěnou po boku proti všelijakým potvorám z čtvrtohor. A pro každou epizodu jiná potvora, aby se neřeklo. Seriál u mě nezachraňují ani hezké tvářičky, ani relativně pěkně "udělané" scenérie. To velké haló kolem tohoto bombastického seriálu brzy vystřídá šeď odpoledního vysílání pro děcka na Nově. Škoda, pilotnímu dílu bych dal z fleku pět hvězd. Extrémně blbý mi přišel hnedle čtvrtý díl. To byla zápletka jak z nosu. Tady se nějaký scénarista vysloveně překonal... Tam za zhlédnutí stály možná poslední dvě minuty. ()

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Pilotní díl... A vím, že další vidět nechci, protože mě k tomu nic neláká. Čert vem, že Terra Nova míchá dohromady Jurský park (líbilo se mi obrácení jeho myšlenky naruby - uvnitř druhohorního světa jsou lidé zavření v ohradě), Hvězdnou bránu, Avatara... Ale je to nuda. Klišé se skrývá za každým rohem a prakticky všechno je "rádoby" - drsní muži, dramatické zápletky, humorná odlehčení, napětí... Ani triky nejsou bůhvíco. Tohle se opravdu příliš nepovedlo. ()

Reklama

Hannibal92 

všetky recenzie používateľa

Myslím že tenhle seriál by si zaslloužil o dost lepší hodnocení než má. Nevím co se na něm všem nelíbí, ale podle mě je úplně špičkový a určitě bych ho zařadil mezi top 10 seriálů po roce 2010. Rozhodně nejsem nějak ujetý na dinosaury ani pravěk, ale tenhle nápad je opravdu originální a víc než slušně provedený. Za mě tedy plný počet. ()

Ampi 

všetky recenzie používateľa

Takový koukatelný mix Jurského parku a Avatara. Stephen Lang si svoji roli z Avatara trochu zopakoval. Snad seriál dostane šanci na pokračovaní. Předci Jima Shannona byli očividně mohli být potomci Stefanie Plum a Joea Morelliho ze Slečny nebezpečné. Chtě nechtě se můj komentář podobá KevSpa. Pardon. ()

BigDeal

všetky recenzie používateľa

Pilot (40%): Dinosaury, cestovanie časom, krásna príroda a technika z budúcnosti? U mňa išlo o najočakávanejšiu novinku tejto jesene a preto ma neskutočne mrzí, že sa z nej vykľulo najväčšie sklamanie sezóny (zatiaľ). Už pri Person of Interest som písal o sklamaní. Tam však bola chyba v tom, že som čakal niečo úplne iné, než som dostal, zato Terra Nova je presne taká, ako by si ju človek predstavoval. Len to spracovanie je celé otrasné a obrovský potenciál nevyužitý. Máme tu prírodnú dedinku, v ktorej sa isto mohlo nachádzať množstvo zaujímavých netradičných a svojských postáv (stačí si brať príklad z LOST), namiesto toho sa ale musíme pozerať na problémy americkej rodinky. Prečo preboha? Veď to vidíme v každom jednom rodinnom filme! Nemôže byť aspoň v sci-fi dino príbehu niečo originálnejšie? Keby sa aspoň každý člen rodiny nesprával tak, ako v milióne iných seriálov/filmov.. ale nie! Syn má opäť niečo proti otcovi a dostane sa do problémov. A rodičia? Jeden je policajt, druhá doktorka. Povedomé? Pravdepodobne ste nedávno videli Flashforward, alebo Inváziu. Aby som sa ale odtrhol od postáv, horší od nich je scenár. Nepamätám si, kedy som sa naposledy pri počúvaní dialógov tak často chytal za hlavu, rozčuľoval, vrčal. Kto môže tak hrozne písať? A najmä - ako to, že sa pri skúšaní textu nikto neozval s tým, že "no tak, takúto sračku by predsa žiadna živá bytosť zo seba nevydala!"? Ale fajn. Postavy a dialógy sa dajú do určitej miery tolerovať, pokiaľ sa môže človek kochať akciou a efektami. Lenže ani tu to nie je žiadna sláva. Vidieť dinosaura je vzácnosť, ktorá za ten čas vôbec nestojí a akcia je väčšinou chaotická a totálne bez akejkoľvek logiky. Šancu odo mňa Terra Nova ešte určite dostane. Tešil som sa na ňu pridlho na to, aby som ju rýchlo odhodil, no obávam sa, že ak v nasledujúcej epizóde neprestane písať dialógy T-Rex a nezožerie 80% osadenstva, bude to len horšie a horšie. ()

Galéria (192)

Zaujímavosti (18)

  • Pilotný diel sa stal najdrahším v histórii televízie, od čias Nezvestných, ešte skôr, ako bol natočený čo len jediný záber. (Chochi)
  • 6. marca 2012 televízia Fox oznámila, že nebude v produkcii Terra Novy pokračovať. (Chochi)
  • Pokračování seriálu mělo být dle scénáře zrušené druhé série podstatně vážnější a temnější. Například velitel Taylor (Stephen Lang) měl postupně přicházet o rozum, z čehož mělo vznikat zvýšené napětí mezi ním a samotným Jimem Shannonem (Jason O'Mara), který měl z těchto důvodů nakonec velitele Taylora svrhnout a nahradit. (kkomtu)

Súvisiace novinky

Seriálové popravy a znovuzrození

Seriálové popravy a znovuzrození

23.12.2011

Skončila nám podzimní televizní sezóna a kabelovky vyhodnocují čísla sledovanosti. Které seriály dostanou povolení pokračovat a které budou nemilosrdně zaříznuty? Nejdříve k těm úspěšným: Dexter bude… (viac)

Spielbergova Terra Nova odložena

Spielbergova Terra Nova odložena

14.03.2011

Na „televizní Jurský park“, nebo lépe řečeno „prehistorický Avatar“ si budeme muset počkat déle, než se myslelo. Ještě superbowlový TV spot nám tvrdil, že pilotní film Spielbergem produkovaného… (viac)

Reklama

Reklama