Reklama

Reklama

Tygři železnice

  • Čína Tie dao fei hu (viac)

Jistý železniční dělník v Číně v roce 1941 vede skupinu bojovníků za svobodu proti Japonsku, aby získal potraviny pro chudé. (Canal+ Action)

Recenzie (22)

choze 

všetky recenzie používateľa

Pusťte si finální vlakovou honičku, která na mě s těmi obrněnými železničními vozítky působila jako finále druhého MAD MAXE přenesené na koleje, a zbytek poklidně ignorujte. Scénář, režie i akční scény jsou bez šťávy, brzdí to milion zbytečných postav a shazuje infantilní humor, kdy je záporák střelen do zadku, poskakuje a stěžuje si, že to bolí. Na něco opravdu vtipného nebo na dobrou bitku/přestřelku zapomeňte a vystřihnout půlhodiny unylého děje, vůbec nic by se nestalo, jen by to bylo trochu méně nudné. Škoda, mohl to být ultimátní vlakový film. ()

Rominator 

všetky recenzie používateľa

Ma Yuan (Jackie Chan) vede svůj tým „Railroad Tigers“ složený z železničních dělníků do nebezpečné mise, která má za cíl vyhodit do vzduchu most ovládaný japonskou armádou... Film překvapil v tom, že Jackie rozdal pouze několik úderů a kopů, ale nešlo o jakékoliv bojové umění. Do snímku se úplně nehodily animované scény a názvy kapitol, protože prozrazují věci budoucí. Jackie a syn Jaycee mají hodně společných scén a rozhodně pobavila zmínka o velikosti nosu. Jackie zpívá v závěrečné hudební znělce a byl jedním z výkonných producentů. He Jun (Jackie Chan Stunt Team) na filmu dělal jako akční choreograf / Action Choreographer. V malé cameo roli se ve filmu objevil Andy Lau. HODNOCENÍ 60% ()

Reklama

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Skoro se chce říct, že to je taková Jackieho klasika. Je zde i nějaké poselství, ale především je zde akce a humor. Bohužel v posledních letech už převládá humor nad akcí, což je škoda, ale dá se s tím počítat. Nikdo nemládne, ani taková legenda, jakou je právě Jackie Chan. Ale historické prostředí a vlak filmu sedly. ()

Rodriguez 

všetky recenzie používateľa

Kdyby snímek působil jenom na válečnou tématiku, bylo by vše naprosto ok. Jenže když v tom lítá komedie a ještě ke všemu Jackie Chan, tak to nijak chvalně dopadnout nemůže. Jsem lehce zklamán z výkonu, ale zase musíme brát ohled dnes už na starého pána. Přeci jenom nikdo nemládne a ani filmovým hvězdám se to nevyhýbá. 55% ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Od tohto Jackieho filmu som mal velke ocakavania, kedze to po dlhsej dobe nevyzeralo ako dalsia agitka s ktorou by Jackie liezol do riti ČLR ale ako nieco, co aspon vzdialene pripominalo jeho stare dobre filmy a popritom by napravilo povest jeho cerstvo prepusteneho synacika z basy za prechovavanie drog. Medzi klady by som dal, ze az na predigitalizovane finale na moste sa väcsina filmu vyvaruje CGI a predratovanych bitiek. S casti aj preto, ze bitiek tu je minimum a ked k nejakej dôjde, tak je to jeden, dva udery alebo nejaky kop a to je vsetko. Ale aspon tie udery a kopy pôsobia dynamicky a dost tvrdo. Az ma to obcas prekvapilo. Sem tam sa od ostatnych postav dockame aj nejakeho toho slusneho kaskaderskeho kusku ako su rôzne skoky na vlak a podobne. Jackie sa vzhladom na svoj vek toho nezucastnuje, ale to mi nevadi. Najväcsi problem vidim v dejovej omacke, ktora je neskutocne nezazivna a na tak bohatu stopaz riedka. Behom uvodnych 10 minut nam je predstavenych asi 20 zbytocnych postav z ktorych som si zapamätal 2. Jackieho a jeho milu s ktorou zije. O ostatnych neviem povedat nic blizsie. Dokonca aj Jaycee Chan tam je neustale v pozadi ale o jeho charaktere nic napisat neviem. Za zaporakov tu su znova hnusni Japonci. Komicky neschopny general a jeho drsna podriadena. No a v zapletke ide o to, ze skupinka zlodejov, ktoru vedie Jackie sa po kratkom vahani rozhodne pridat k odboju a vyhodit do vzduchu zeleznicny most, lebo je to vraj potrebne ale uz sa nedozvieme preco. To je asi jedno. Takze po kratkom uvode nasleduje nekonecna priprava a zaroven neznesitelne nudne cakanie na to, kedy sa im to uz konecne podari. Zaverecna akcia sa bohuzial zmeni na klasicky CGI festival nizsej cenovej kategorie. Uplna katastrofa to nie je ale ani ma to nenadchlo. Vzhladom na to, ze film obsahuje aj sceny v ktorych sa s gulometom striela do masy vojakov je film prekvapivo krotky v zobrazeni nasilia. Jak keby bol natoceny v PG-13 ratingu. Definitivnym zaverom sa Jackie znova uchylil do riti ČLR a popritom snad aj zrehabilitoval synacika v ociach cinskej verejnosti. Ved ked môze byt vojnovym hrdinom byvaly zlodej, tak aj byvaly fetak si zasluzi odpustenie. Humoru je vo filme minimum. Jedina scena, ktora ma pobavila bol neuspesny pokus o harakiri jedneho japonskeho vojaka. Vysledkom je sice film o dost lepsi ako katastrofy typu Kung Fu Yoga ale na Jackieho klasiky hoci aj z jeho pozdneho americkeho obdobia to ani zdaleka nema. Ked chcete vidiet nejaky dobry film s Jackiem odohravajucim sa aj vo vlaku, tak si pustite radsej Shanghai Noon. 4/10. ()

Galéria (141)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama