Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Za druhé světové války má americký agent ve Francii zneškodnit muže podezřelého ze spolupráce s nacisty. Brzy ale začne pochybovat o jeho vině. (Netflix)

Recenzie (6)

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

"Jean, come and kill me!" ... "Thank you. That was a beautiful death."     Výborná vojnová dráma, čo je pre mňa milým prekvapením, keďže ide o málo známy film. V prvom rade musím vyzdvihnúť to, že je film pomerne inteligentný a má výborne prepracovanú psychológiu postáv - okrem hlavnej postavy Gena Summersa (slušne hrajúci Paul Massie) ma najviac zaujali postavy majora MacMahona (výborný Eddie Albert) a francúzskej agentky Léonie (výborná Irene Worth). Zostava postáv filmu je inak medzinárodne celkom pestrá (Američania, Briti, Francúzi), snáď len tí Nemci mohli dostať trochu viac priestoru, aj vzhľadom na to, že sa dej odohráva hlavne na okupovanom území. Príbeh je pútavý, napínavý a výborne vygradovaný. Výcvik na začiatku je skôr takou zábavnou záležitosťou, akoby išlo o nejakú hru (a pritom v ňom ide o zabíjanie). Keď sa však dej presunie do ohromne atmosferického prostredia okupovaného Paríža, vtedy sa už začina to pravé vzrušenie. Záver je potom pôsobivo drsný (ak nepočítam úplný záver od opustenia nemocnice) a priznám sa, nečakal som, že budú mať tvorcovia v tej dobe odvahu vydať sa takýmto smerom.     "She was right, it makes no difference. Only, when I dropped a bomb, I wasn't down there to hear somebody say "Why?"" ()

Reklama

liquido26 

všetky recenzie používateľa

Americký agent je poslán do okupované Francie, aby zneškodnil jednoho kolaboranta. Je to ale skutečně kolaborant? Námět a příběh jako takový byly docela dobré, ale bohužel hlavně první půlka výcviku tajného agenta byla zbytečně zdlouhavá a utahaná. ()

rivah 

všetky recenzie používateľa

Váhání amerického agenta nad tím, zda je oběť vinna se vyřeší až po válce. Několik silných momentů, zejména konec.(70%) ()

Galéria (9)

Reklama

Reklama