Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Táto romantická komédia, v niektorých krajinách známa pod názvom The F Word, je adaptáciou divadelnej hry T. J. Dawea a Michaela Rinaldiho "Toothpaste and Cigars". Čo keby muž stretol zadanú ženu a pocítil by k nej lásku na prvý pohľad? Mal by jej o tom povedať? Túto dilemu sa snaží vyriešiť Wallace (Daniel Radcliffe). Žije v Toronte, nedokončil vysokú školu a ani v práci nie je šťastný. Chantry (Zoe Kazan) naopak už má zariadený život s úspešným Benom (Rafe Spall) a pracuje na svojej kariére. Wallace chce zistiť, či by mal u Chantry šancu. Otázku, ako si ju získať, konzultuje so svojím kamarátom Allanom (Adam Driver), ktorý je zároveň Chantryným bratrancom (farfalla)

(viac)

Videá (18)

Trailer

Recenzie (231)

filmsim 

všetky recenzie používateľa

Jeden z nepříjemnějších romantických feelgood snímků za poslední dobu. Režisér Michael Dowse se vyvaroval největším klišé a natočil tak velmi svěží podívanou. Neobvyklé snové záběry, krásné prostředí Torronta a skvěle se navzájem doplňující ústřední dvojice. Zoe Kazan je stejně jako v Ruby Sparks (2012) naprosto úchvatná a Daniel Radcliffe opět předvádí výborný výkon a dokazuje, že pro něj není žádný problém zbavit se Potterovské nálepky. Největšími pozitivy jsou ovšem dialogy a to nejen mezi hlavní dvojkou, ale i rozhovory mezi ústředními aktéry a vedlejšími postavami. Ať už to jsou přátelské debaty "o ničem" či romantické tokání, vždy jsou naprosto uvěřitelné a pro každého dobře známé. Škoda jen, že je od začátku jasné co se bude dít a jak to nakonec skončí. 8/10 ()

Djoker 

všetky recenzie používateľa

Hodně svěží vítr na poli romantických komedií překypující originálními nápady. V rámci komediálních vložek je pro mě pád z okna jedním z vrcholů. Celá pasáž začne celkem nevinně, pak se z ničeho nic neskutečně vyhrotí a následuje komické finále. Dlouho jsem si u tak vypiplaných scén nemlaskal jako tady. Chemie mezi ústřední dvojicí funguje, Zoe je roztomilá a dialogy chytí za srdce i zaryté cyniky. Na Allanovu svatbu bych šel hned a hlavně bez donucovacích prostředků, které jsou k tomu normálně potřeba. Bohužel si nejsem jistý, zda tvůrci počítali s tím, že film bude pro jistá hovada sloužit také jako precedens k dělání do zadaných holek. Ale co si budeme povídat, kdyby zadané nebyly, tak za to asi nestojí, není-liž pravda? Kvůli své lenosti jsem s touto aktivitou před lety skončil, některé si totiž hrají na jeptišky i pár týdnů (???), ale právě tady jsem si uvědomil, jak moc je to vlastně zábavné a napínavé zároveň. Něco mi říká, že se východočeský Ryan Gosling brzy vrátí do této zvrácené hry plné naivních kluků a znuděných holek. ()

Reklama

harfuska 

všetky recenzie používateľa

Ježíš... to bolo také rozkošné.. Príjemná romantika v podaní dvoch sympatických bláznov vo mne vyvolala hromadu sentimentu, až som mala slzy na krajíčku. Krásne sa na nich pozeralo, ešte krajšie sa ich počúvalo a našlo sa aj veľa vtipných momentov, pri ktorých som sa nahlas zasmiala (za to može hlavne jeho praštený kamarát). Ale aj napriek zábave som stále myslela len na jediné – Bože, toho chlapa chcem! Ale kedže je Zoe fajn holka, tak som jej ho dopriala. A že jak im to seklo! Mohla som len ticho závidieť. ()

Kamca_ 

všetky recenzie používateľa

Až teď mi došlo, že jsem Daniela nikdy neviděla v jiné roli než v Harrym Potterovi. Je to příjemná změna ho vidět v romantickém filmu. Výběr hlavních rolí byl skvělý. Zoe se mi líbila už ve snímku Rubby Sparks a tady mi přišla ještě lepší. Chvílema na mě film byl trochu moc upovídaný, ale to je jen malá vada na kráse. Děj byl pojatý originálně. 70%. ()

Psema 

všetky recenzie používateľa

Objektivně vzato je to spíš hezká osmička, ale konci se daří vydolovat emoce, všichni jsou naprosto přesní (Radcliffe v poslední době hrozně ruluje, Driver stabilně super, Zoe rozkošná) a Dowse nešetří nápady, takže si tam klidně jednu anticynickou pěticípici přihodim. "Sleeping feel-good film of the year" ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (8)

  • Hneď na začiatku filmu, presnejšie v čase 00:01:58, si Daniel Radcliffe štrngne uzavretou fľašou piva (je jasne vidieť vrchnák od piva), no v zápätí je vidno, ako pije z otvorenej fľaše. (Marry94)
  • Napriek tomu, že prevažná časť filmu sa odohráva v Toronte, je možné si všimnúť hneď v niekoľkých scénach (00:07:40 – Wallace so synovcom sledujú horor, 01:19:20 – scéna v bare), že postavy nefandia "domácemu" hokejovému tímu (Toronto Maple Leafs), ale paradoxne ich najväčšiemu rivalovi – Montrealu Canadiens. (mclenin)
  • Pôvodne boli do hlavných úloh obsadení Casey Affleck a Mary Elizabeth Winstead, ale filmári neskôr rozhodli, že by mali obsadiť mladších hercov. Preto je trochu ironické, že Zoe Kazan, herečka, ktorá nahradila Mary Elizabeth Winstead, je v skutočnosti staršia ako Winstead. (Mathew234)

Reklama

Reklama